[Eski] Cep Telefonu: Hangi şebeke?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem

mahcem.com
Arkadaşlar ben şu Turkcell'in malum me'şum faturalarından biraz bıktığım için şöyle etrafa bir bakınmaya başladım neler var diye, ve gördüm ki Vodafone'un paketleri ciddi derecede cazip.

Ne diyorsunuz bu işe, sizin tecrübeleriniz nedir?

Umarım bu başlık benim olduğu kadar başka arkadaşların da işine yarar.

Şimdiden teşekkürler.

M.

Birkaç yıldır memur tarifesinden Avea kullanıyorum, öte yandan 97'den beri Turkcell kullanıcısıyım. Vodafone hattımız da eşimde var, çalıştığı şirkettten verildiği için. Konuşmalarımızda Avea her zaman kalitesizliği yüzünden rezil etti. Ya kalitesiz konuşma ya da hiç ulaşamama durumu... Telsizden beterdi ama ucuzdu gerçekten. Vodafone, herhangi bir iyileştirme çalışması yapıyor mu bilmiyorum ama eşimi ararken Turkcell hattını aramayı tercih ediyorum. Vodafone'un kapsama alanı büyük şehirlerde bile Turkcell kadar yeterli değil bence.

Tabii yoğunlukla kullandığınız bölgeye göre değişim gösteriyordur muhtemelen. İnsanlar artık bilinçleniyor ve binalarındaki baz istasyonlarını söktürüyorlar.

Son 1 ay içinde sahip olduğum tüm Avea hatlarımı kapatarak Turkcell hattımı aktif kullanmaya döndüm ve aradaki fark gerçekten daha fazla ödemeye değer benim kanaatime göre.

Kontrollü olarak Turkcell kullanmak gerek yurt içinde bence.

Yurt dışı seyahatleriniz varsa Vodafone hatlarında daha avantajlı olabilirsiniz.

Toplam 4 yıl Turkcell, 6 yıl AVEA, 1 yıl Vodafone kullanmış biri olarak şöyle bir değerlendirme yapmak isterim:

1-) TURKCELL: Benim için çekim, konuşma kalitesi; yani ulaşılabilirlik önemlidir, çok fazla konuşmam faturalarla barışığım diyorsanız "TURKCELL FATURALI HAT"

2-) TURKCELL (Hazır Kart): Faturalı hattın kalitesinden faydalanmak istiyorum fakat (nispeten) çok konuşuyorum diyorsanız "TURKCELL Hazır Kart"

3-) VODAFONE: Telefonum dört dörlük çekmese de olur. Merkezi yerlerde çeksin, kabul edilebilir bir konuşma kalitesi olsun, faturama baktığımda kendimi "ahmak" gibi hissetmeyeyim diyorsanız "VODAFONE HATLI"

4-) VODAFONE (TL Yüklemeli)]: Standart Vodafone kalitesinde, fatura ve yükleme limitiyle uğraşmadan konuşmak istiyorum diyenlere ise "VODAFONE TL Yüklemeli Hat"

5-) AVEA: Çekim ve hizmet kalitesi pek umrumda değil, "ucuz olsun çamurdan olsun" diyorsanız AVEA faturalı

6-) AVEA (TL Yüklemeli): "Ben öğrenciyim arkadaşım. Her ay fatura ödeyemem. Ucuz olsun gerisi hikaye" diyorsanız AVEA TL Yüklemeli

HATLARI tavsiye ediyorum.

İddialarımın sonuna kadar arkasında olduğumu belirtir, bir dönem AVEA Kurumsal Satış Temsilcisi olarak çalıştığımdan dolayı AVEA'dan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.

10 sene Turkcell kullandım, son 1,5 yıldır evimde turkcell ile pencere kenarına gitmeden görüşme yapamıyordum(arkadaşlarım farklı telefonları dahil), kendilerine bildirdim, ilgilendiler geri aradılar 10 gün düzeldi ama sonradan eski tas eski hamam, değişen bir şey olmadı.

Vodafone a geçtim, faturam düştü(aynı konuşma sürelerine göre kaba hesapla yüzde40 civarı), evde bulunduğum zamanlardaki konuşma kalitem arttı, diğer bulunduğum ortamlardaTurkcellden bir farkını göremedim.

Bence çok önemli bir noktada internet paketi ile ilgili, vodafone internet paketi diyelim 1gb aldınız, kota doldu ama bağlantınız hala var, hız çok düşsede hala bağlantınız var ve ek ücret yok.

Ek ücret olmaması neden önemli; telefona geçen bir program yükledim 900mb veri almış vermiş haberim yok, kendi kullanımlarım vs. 1gb dolmuş, ve ben hız yavaşlamasından noluyor diyip işe uyanıyorum, diğer operatörlerde sanırım internet hızı aynı hızda devam ediyor, ve kotayı geçtiğinizde benim durumumda şöyle 200-300tl sürpriz fatura ile karşılaşabiliyorsunuz. Vodafone da kotayı aştığınızda ek fatura yok, sadece hız düşüyor.

Bakalım ileriki aylardada vodafone memnuniyetimi koruyabilecekmiyim...

Fiyat-performans oranı dersek Vodafone bence bir adım önde ama tabii ki hizmet kalitesi dersek Turkcell yaklaşık 13 yıl boyunca beni ve milyonlarca diğer kullanıcılarını hafiften(!) kazıkladığından yatırım yaparak en iyi olması doğal :)
Sonuçta tercih meselesi, hizmet alırım parasını da veririm derseniz Turkcell ama ben öncelikle cebimi düşünüyorum, merkezi bir yerdeyim ve Turkcell'in verdiğin hizmetlerin çok daha fazlasını çok daha ucuza alıyorum o yüzden Vodafone diyorum :wink:

AD' Alıntı:
Bence çok önemli bir noktada internet paketi ile ilgili, vodafone internet paketi diyelim 1gb aldınız, kota doldu ama bağlantınız hala var, hız çok düşsede hala bağlantınız var ve ek ücret yok.

Evet bu dediğin doğru. Hız düşse bile 7/24 internet elimin altında. Ben zamanında vodafone'un Şafak Sezer'li reklamlarına tav olup geçmiştim. Turkcell'in çocuk artistli, milliyetçilik kokan pazarlama anlayışı beni bozuyor. Vodafone iyi makaraya alıyor.

Fırsattan yararlanıp bir soru da ben sorayım:

Bende tâ 90'ların sonundan kalma 'özel numara' dedikleri türden ama bir işime yaramayan bir abonelik var. Bu gibi hatların satıldığı ve para ettiği bir şehir efsanesi midir, doğruluk payı var mıdır bilen var ise söyler mi acaba?

Doruk_Denkel' Alıntı:
Fırsattan yararlanıp bir soru da ben sorayım:

Bende tâ 90'ların sonundan kalma 'özel numara' dedikleri türden ama bir işime yaramayan bir abonelik var. Bu gibi hatların satıldığı ve para ettiği bir şehir efsanesi midir, doğruluk payı var mıdır bilen var ise söyler mi acaba?

Evet, bu gibi özel numaraların para ettiği doğrudur. Böyle bir hattınız var ise ve halen kullanılabilir durumdaysa, sahibinden.com gibi sitelerden ortalama ederini öğrenebilirsiniz.

Genellikle numaranıza biçilecek değer - mantıkla hiçbir alakası olmayıp - tamamen arz-talep dengesine göre makul ya da uçuk denebilecek bir aralıkta seyrediyor.

iPhone 4 almak için Vodafone a geçtim o sıralar Turkcell'de iPhone yoktu. Ayrı da satılmıyordu. Hayatımın en kötü kararı oldu.

Yıllarca GSM firmaları için baz istasyonu kurulumlarında çalıştım. Anlarım yani bu şebeke işlerinden.
Turkcell hücre planlama olarak gerçekten çok iyi durumda diğer operatörlere göre. Ayrıca genel olarak altyapıları Ericsson cihazlardan oluşuyor. Gayet başarılı. Turkcell'deki en büyük sorunda altı çok kuru. Fiyatlar gerçekten fahiş. Ama çekim, kesinti, düşme sorunu falan yaşamazsınız kesinlikle.

Gelgelelim Avea nın durumu içler acısı. Yönetimi bile karmakarışık. Cihazlar desen sürekli bir swap sözkonusu.

Vodafone ise tam arada kalmış ama bu kadar drop olması 3G şebekesinin rezaleti. Sinyal zayıflığı kısaca herşey berbat. Cihazlar komple Huawei. Kötülemek istemiyorum ama çin malı işte.

Fiyat performans diyince kötü şu an çok vaktim yok daha uzun yazardım ama ben şahsen eski bir GSM mühendisi ve şebeke altyapılarını iyi bilen biri olarak iPhone taahhütüm biter bitmez Turkcell'e taşıyorum hattı. Herkese de şiddetli tavsiyemdir.

metehan' Alıntı:
"Mahcem" adlı moderatöre özel mesaj ile sordum ama yanıt alamadım, iletimin silinme nedeni nedir?

Ben de diğer moderatörlere sordum, henüz cevap alamadım. Başka bir arkadaşın da benzer şikayeti var, çözmek için çalışıyoruz.

Şu an yeni doğmuş çocuğumu hastaneden çıkarmakla uğraşıyorum, dolayısı ile taleplere anında cevap vermem mümkün olmamayabiliyor. Biraz sabırlı olun lütfen kardeşim, çözeriz.

Sevgiler.

M.

OnurEnsert' Alıntı:
Yıllarca GSM firmaları için baz istasyonu kurulumlarında çalıştım. Anlarım yani bu şebeke işlerinden.
Turkcell hücre planlama olarak gerçekten çok iyi durumda diğer operatörlere göre. Ayrıca genel olarak altyapıları Ericsson cihazlardan oluşuyor. Gayet başarılı. Turkcell'deki en büyük sorunda altı çok kuru. Fiyatlar gerçekten fahiş. Ama çekim, kesinti, düşme sorunu falan yaşamazsınız kesinlikle.

Turkcell o kadar cok kesiliyorki nasıl oluyorda hala çıkıp 4 çeker diye reklam yapıyorlar hiç utanmadan merak ediyorum.. internette 3g yi hiç görmüşlüğüm yok gibi birşey varsa yoksa edge.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Turkcell o kadar cok kesiliyorki nasıl oluyorda hala çıkıp 4 çeker diye reklam yapıyorlar hiç utanmadan merak ediyorum.. internette 3g yi hiç görmüşlüğüm yok gibi birşey varsa yoksa edge.

Kesilme sorunu yaşadığın yeri Turkcell Müşteri Hizmetlerine bildirdiğin anda çözüyorlar. Diğer operatörler adamı çıldırtır bu konuda.
Ben bir dönem Avea da çalıştım. Müşteri şikayetine 1 ay sonra giderdi planlamacılar. Sonra o sahanın düzelmesi 6 ay sürerdi. :) En azından Turkcell çabuk çözüyor sorunları.

Sanki Turkcell benim gibi konuşuyorum şimdi farkettim. :)

1996'dan bu yana turkcell'e kazıklanan biri olarak numara taşıma mevzu başlar başlamaz avea'ya geçtim. ve fakat bir zamanlar patlak veren avea'nın "sınırsız, sen kapat ben ararım" temalı reklamlarına inat tarifelere sınır getirmesi üzerine vodafone'a zıpladım.

vodafone diğer operatörler gibi hiçbir zaman sürpriz fatura yollamadı. hatta üzerine 1 lira fark verin 3gb'tı 4gb yapalım, 1500 sms'i 3000 yapalım gibi cazip, memnun edici hamlelerden geri kalmadı. şu güne kadar (yaklaşık 1.5 senedir red paketteyim) ne kesinti, ne bağlantı sorunu oldu. yurtdışında da büyük rahatlık. şiddetle vodafone tavsiye ederim.

unuttuğum not : yeni evime taşınırken internet için turkcell kampanyası vınn aldım 29 liraya 3 aylık. 4. ay fatura 15 lira geldi. aha dedim 4gb için iyi fiyat dursun. 5. ay fatura 32 lira geldi, telefon açtım kullanım ücretiniz bu dediler. neyse makul dedim. 6. ay 38, 7. 42 lira geldi. iptal edicem dedim, ayın 22 sini bekleyin hattı o zaman açmışsınız dediler. yani 22 günlük kullanım daha faturalayacaklar. adamlar mafya gibi, girdin mi çıkamıyorsun. bir daha turkcell'e bulaşırsam iki olsun...

Mahcem' Alıntı:
metehan' Alıntı:
"Mahcem" adlı moderatöre özel mesaj ile sordum ama yanıt alamadım, iletimin silinme nedeni nedir?

Ben de diğer moderatörlere sordum, henüz cevap alamadım. Başka bir arkadaşın da benzer şikayeti var, çözmek için çalışıyoruz.

Şu an yeni doğmuş çocuğumu hastaneden çıkarmakla uğraşıyorum, dolayısı ile taleplere anında cevap vermem mümkün olmamayabiliyor. Biraz sabırlı olun lütfen kardeşim, çözeriz.

Sevgiler.

M.
Gozunuz aydin efendim. Umarim serefli, yuce milletimize hizmetle gecen huzurlu bir omur sahibi olur yigenimiz.

Not: Benim klavyem Turkce degil, bu yuzden moderatorler iletilerimi hemen silmesin, bunun yerine imla kurallarina uymayan bir cok arkadasimiz var (ben de dahil) onlari uyarsak olmaz mi? Iyi bayramlar.

metehan' Alıntı:
Gozunuz aydin efendim. Umarim serefli, yuce milletimize hizmetle gecen huzurlu bir omur sahibi olur yigenimiz.

Not: Benim klavyem Turkce degil, bu yuzden moderatorler iletilerimi hemen silmesin, bunun yerine imla kurallarina uymayan bir cok arkadasimiz var (ben de dahil) onlari uyarsak olmaz mi? Iyi bayramlar.

Mazeret değil. Benim Macbook Pro'm da UK klavye, ama ben Türkçe karakterleri gayet de güzel yazabiliyorum gördüğünüz gibi. Siz de yazabilmelisiniz.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

İyi bayramlar.

M.

Mahcem öncelikle güle güle büyütün. Allah analı babalı, uzun, sağlıklı ve de tam istediği gibi bir hayat nasip etsin.

Şirketim tarafından bana verilen ve sürekli de e-postalarıma bakabiliyor olduğum Turkcell hattım var, Blackberry ile birlikte. Ayrıca kendi Blackberry'im var ve onda da BB paketli 3G'li Vodafone hattım var ve o da sürekli kendi e-posta hesabıma bağlı durumda. 3G gayet sağlıklı çalışıyor Vodafone'da. Hem yurt içi hem yurt dışı ikisini de kullandım, hem yurt içi hem yurt dışında kullanım sonucu fatura fiyat farkları neredeyse %50. Turkcell'e alenen 2 katı para ödeniyor. Bana gelen faturalardan çıkarttığım sonuç bu.

Geri