[Eski] Buss Compressor' lerin plugin Testleri

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Cytomic the Glue' yu da koysalarmış keşke.

Youtube karşılaştırmaları çok tartışmalı bu arada. Bu tarz her başlıkta youtube' da sonic kalite mi karşılaştırılır arkadaşım diyen biri çıkar. Şimdiden söyliyim. :mrgreen:

Farklı miks ve tarzlarda farklı kompresörler öne çıkabilir.
Birisi hepsini bir arada göstermek istemiş, fazla ciddiye alınacak bir tarafı yok.
Ayrıca YouTube'taki ses kalitesi de ahım şahım değil.

Öyle tabii. Öyle olmadığını söylemedim. :) Duyumdan çok ben waveform'a baktım. YouTube kalitesine güvenecek bir ses teknisyeni veya müzisyen değilim. Neyse, bence SSL'in ''inanılmaz'' bir üstünlüğü yok burada. Dolayısıyla gayet alınabilir bir plug-in...

Arkadaşlar The Glue inanılmaz bir plugin...Waves ve muadillerinden çok daha iyi sonuç veriyor. SSL G 4000 Bus compressorünün (bence) muhteşem bir emulasyonu. Hem drive daha geç giriyor hemde stereo imajı şahane.Ben aylardır tüm projelerimde kullanıyorum, acayip tavsiye ediyorum.

The Glue ile Waves SSL4K G Buss compressor' ü demolayıp ciddi bi blind test yapayım dedim. Ciddi şekilde yapmaya gerek yokmuş. :mrgreen:

Waves' in ki bildiğin stereo' yu mono' ya çevirdi. :mrgreen:

G buss compressor emulasyonunda Duende' ninkini biraz daha SSL karakterine yakın, daha SSL punch' ına yakın buluyorlar gearslutz' da. The Glue' da hemen arkasından veya yanından geliyor tabii ki. Waves' inki maalesef ciddiye alınacak gibi değil.

Referans video, sonic kalite, ciddiye alınacak video vs... gibisinden bişey demedim zaten.
Sadece internette karşılaşıp, paylaşmak ve yorumlarınızı almak için paylaştım...

hasandelen' Alıntı:
Referans video, sonic kalite, ciddiye alınacak video vs... gibisinden bişey demedim zaten.
Sadece internette karşılaşıp, paylaşmak ve yorumlarınızı almak için paylaştım...
Hasan, biz de zaten bunları dedin demedik.
Yorumlarımızı yazdık.

atilla999' Alıntı:
The Glue ile Waves SSL4K G Buss compressor' ü demolayıp ciddi bi blind test yapayım dedim. Ciddi şekilde yapmaya gerek yokmuş. :mrgreen:

Waves'i ayrı tutmak lazım diğerlerinden çünkü konsol emulasyonu sözkonusu ve rengin büyük ağırlığı buss comp'la modellenmiş. Yani işlevsel olarak mix bitince veya biterken değilde daha başlarken yerleştirilmesi gereken bir plug-in.

Hmm. The Glue' da direkt 4000 G Buss comp' u emulate ediyor? The Glue' nun içine mixlediğim bi çalışmayı A/B yapmıştım. GearSlutz' da da bu yönde eleştiriler okuduğumu hatırlıyorum. Diğerlerinden derken bu başlıkta sözü edilen diğer comp' larsa tabii ki SSL emülasyonlarını ayırmak gerekir. Ben The Glue ile kıyaslamıştım. The Glue' nun tasarımcısı da kıyaslıyor zaten Waves ve Duende versiyonlarıyla.

Glue rack versiyondan (webde diyagramları bile duruyordu hatta) waves ise konsoldan modelledi. Yani waves'te kanallardan komp.dahil konsol çıkışına kadar olan konsole var ve bu doğal olarak daha fazla renk vermesine neden oluyor.

Duende'den ise pek emin değilim nasıl modellendiğine ama beta sırasında test ederken oldukça temiz gelmişti sound bana (cytomic gibi)<

Hmm bak bu ilginç geldi bana. Evet bende hatırlıyorum o şemaları. Hatta direk tasarımcısı asmıştı gearSlutz' a.

The Glue pazarlanırken konsolun buss comp' unu emulate ediyor diye pazarlanıyor. SSL xLogic G-Comp esas alınmışsa, ve xLogic ile konsol arasında buna yakın bir sonic kalite farkı varsa, bu işte bir problem var demek.

Bir daha baktım gearSlutz başlığındaki tanıtım yazısına. Waves ile arasında ne fark var diye sorulduğunda tasarımcı "onun cevabını kullanıcılara bırakıyorum." diyor. Bahsettiğin bilgiyi ve ihtimali söylemiyor. İlginç.

Valla iyimiş:) Ama sonuç olarak şuan için Glue çok daha alternatifli bir kullanıma sahip. Waves'in API 2500' u güzel...

atilla999' Alıntı:
Mesele şuymuş sanırım.

http://www.gyraf.dk/gy_pd/ssl/ssl.htm

Ama yine de çok ilginç geldi bana.

hah evet onu juice'mıydı bir programla modellemiş, sonradan diagramdaki bazı bilgilere ihtiyacı olmuştu buldumu artık kendimi çözdü bilmiyorum ama eleştiriler çok iyi, ben ilk versiyonlarda deneyip çok tutmamıştım ama son versiyonu (veya bir öncesi-oversampling eklenmiş hali hangisi ise artık...) hoşuma gitmişti.

Waves kullanıcısı bir arkadaşıma SSL'i konsole emulasyonu gibi kullanmasını tavsiye etmiştim ve workflow sayesinde çok daha iyi sonuç aldığını belirtmişti. Basitçe; kayıtlar bittikten hemen sonra hiç eq-comp kullanmasa bile channel'ı her kanala yerleştiriyor (çünkü eq-comp. disable edilse bile preamp modellemesi channelda var) ve hemen ardından buss comp.u (lvl ve pan ayarlarından sonra) yerleştirip ayarı çekip mix'e öyle devam etmek gerekiyor.

Bunu denemiştim zamanında ve yaptıktan sonra waves'ten çok daha güzel sound alınabiliyor, gerçi testimde input'tan ne kadar yüklenileceğini test etmemiştim ama elimdeki "kaba" mixte olumlu değişimler olmuştu.

Tabii bu durumda doğal olarak cytomic sonradan yerleştirilirse çok daha avantajlı oluyor, waves gibi var olan bazı dengeleri kurcalamıyor çünkü. Genelde de sanırım buss comp.u mühendisler ITB çalışırken sonradan eklemeyi tercih ettiği için doğal olarak glue'yu tercih eden çok kişi var.

Geri