[Eski] Burada ProTools ve Control 24 kullanan yok muuuuuuu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Control 24 kullanıyorum. Hatta kullanmıyorum desem daha doğru olur :D Pardon arada Talkback yapıyorum o kadar:D
Zaten işi bitti cihazın. Arızada şuan.

Controler gercekten cok gereksiz bence...Bizim gibi ucuncu dunya ulkelerinin musterilerini etkilemek icin uydurulmus pahali mouselar oldugunu dusunuyorum...Protoolsun en guzel kontrol edildigi yer tartismasiz iyi bir bilgisayar klavyesi...Mac in yeni klavyeleri cok kullanisli:) 8000 dolardan cok daha ucuz:)

Pahalı ve sorunlu olduğu doğru. Şeytan kulağına kurşun bizim cihaz son derece stabil bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ancak;
50-60 kanal bir işi mouse ile nasıl mix yapıyorsunuz? Bence çok sıkıntılı bir durum. Ayrıca mouse olması dışında üzerinde 16 tane vasat olsada micpre mevcut. Aynı anda ben 16 mikrofon bağladığım durumlar oluyor. Neyse tercih meselesi tabii ki ama o kadar da çamur atılacak bir durum yok gibi bence. Ayrıca bu cihazı 3. dünya ülkelerinin dışında 1 dünya ülkeleri de çok yaygın olarak kullanıyorlar.

Levent

Bence C24 yaptığının işin tarzına göre tartışılır. Eğerki bir dublaj studiosunu düşünürsek evet çok göserişli ama ne kadar gerekli tartışılır. Yada elektronik müzik yapan birisi için gereksiz olabilir. Fakat profesyonl bir izlenim bırakmak için oldukça etliki. Müşteri açısından.Tartışmasız tercih unsuru olur. Müşteriye bunu açıkılamak çok saçma olurdu herhalde :D

Bizim okulumuzda da(Yıldız teknik) c24 var sanırım alınalı olmuş baya sorun üstüne sorun Ne preamfiler kaliteli cok düsük seviye cıkıs alıyoruz ne de Volume potlarıyla oynayabiliyoruz bir çalısıyor bir calısmıyor pro toolsn icinden calısıyor fakat manuel olarak masadan bi kanalın sesini acınca kendi kendine pat diye assagı falan iniyor cıldırttı bizi tamir ettiricek dekanlık sanırım.

Eğer fader'la oynama ihtiyacı duyuluyorsa 24 kanal fader'lı controller alınacağına tek fader'lı faderport veya alphatrack gibi hem transport hem de fader sunan ekonomik ve küçücük bir controller çok faydalı olabiliyor...

Ben mouse ile sadece transport konusunda bazen sıkılıyordum, bir tane alphatrack aldım yazın, çok rahat küçücük bir şey... :wink: Isterse 50 kanal isterse 100 kanal olsun proje... Ne farkeder ki.. Tıkla kanalın üzerine, (ya da düğme ile önceki ve sonraki kanalları dolaşıyor) cihazın üzerinden veya mouse ile hareketi yap...

Mouse ile tek zorluk, düğme çevirme veya fader'ın ince hareketlerinde gerçek fader kadar rahat olmaması.. Bunu da alphatrackin üzerindeki 3 knob,bir fader ve tranport düğmeleri ile yapıyorum.. 24 kanal fader'lı controller'ım olsa da pek farklı birşey yapmazdım... :lol: :lol:

Stüdyom da evde olduğu için pek kimseyi etkilemem gerekmiyor.. MC Euphonix'leri beğeniyorum ama o paraya sound'uma faydası olacak başka cihazlar almayı tercih ettim, yine de controller'a para vermeyi düşünmüyorum bütçe oluştuğunda... 200$ Alphatrack'e verdim yeter.. :lol: :lol:

Controller'ın gereksiz olduğunu düşünen arkadaşları en yakınınızdaki bir Icon ile oynamaya davet ediyorum. :twisted:
Özellikle kanal sayısı yüksek olan çalışmalarda, ve EQ ayarlamalarında verdiği rahatlık sadece tecrübe edince anlaşılıyor.

Fiyat biraz tuzlu orası ayrı. :roll:

Vedat Abi,

Icon mutlaka işleri epey kolaylaştırıyordur..
Problem, bahsettiğin gibi bütçe dışı .. :lol:

Logic8 ile Euphonix'in 8 kişilik yemek masası (modelini unuttum icon gibi birşey) 1-2 saat geçirmiş ve çok memnun kalmıştım, hatta sanki aylardır kullanıyormuşcasına alışmıştım... :lol: :lol:

Kendi ev stüdyom için Euphonix Artist series düşünmüş fakat bütçedeki önceliği başka taraflara kullanmaya karar vermiştim. Şimdi ise başka önceliklerim var, bütçe olsa muhtemelen gene sıra gelmez controller'a...

Ben limitli bütçelerde controller'a verilecek paraya acıyorum. Doğru düzgün preamp'ı, mikrofonu,enstrümanı,monitorü yokken c24 alan ticari stüdyolar bence yanlış yapıyorlar... :wink:

Geri