[Eski] Bu kadar gecikme normal mi? (Cubase'de görünen gecikme)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar sistemim kısaca şöyle:

ACER 5742G Notebook
İşlemci: intel core i5-460M 2.53 ghz
RAM: 4gb
Sistem türü: 64-bit
İşletim sistemi: win7 Service Pack 1
Sistemin Windows derecelendirmesi : 5.8
Cubase Sürümü . 5.1.1
Ses Kartı: M-Audio Fast Track

Cubase' de gecikme 44.1KHz için 8.5- 48 Khz için 7.5 ms görünüyor.. Bu sizce normal mi? Azaltılması mümkün mü? ve nasıl olabilr? Teşekkür ederim. :aynen:

Buffer size belirtmemişsin.

Kabaca şu şekilde hesaplayabilirsin. (Buffer / Sample Rate [kHz]) X 2 = Latency [ms]

Örnek :

128 / 48 = 2,6 x 2 = 5,2 ms (128 Buffer size)

2048 / 48 = 42 x 2 = 85 ms (2048 Buffer size)

Acer laptoplar stabil bir sistem sağlayamıyor, firewire ile kötü bir tecrübem var.
Umarım senin ki sorunsuzdur.

UmutEral' Alıntı:
Buffer size belirtmemişsin.

Kabaca şu şekilde hesaplayabilirsin. (Buffer / Sample Rate [kHz]) X 2 = Latency [ms]

Örnek :

128 / 48 = 2,6 x 2 = 5,2 ms (128 Buffer size)

2048 / 48 = 42 x 2 = 85 ms (2048 Buffer size)

Canlı olarak monitor etmek için sorun çıkarmayan en düşük buffer size 128 . Ancak 64 yapınca çok az çatlamalar oluyor. Yani sınırda . Keşke 75 filan yapabilsem :mrgreen: .

Diablo00' Alıntı:
Acer laptoplar stabil bir sistem sağlayamıyor, firewire ile kötü bir tecrübem var.
Umarım senin ki sorunsuzdur.
Stabilite açısından aslında memnunum. Bazen ne olduğunu anlamadığım çok kısa beklemeler yapıyor ama çok nadir. Bu Cubase'in 32-bit ve güncel olmamasından kaynaklı olabilr. Ama canlı çalımlarda monitör edince hiç sorun yaşamadım.

Bir de dönüş hızı "intellipower" olan bir harici sabit diskim [Western Digital Elements 1TB 3.5']' var. Kayıt esnasında harici hard diski kullansam veya MIDI uygulamalar için ses bankamı onun üzerinden çalıştırırsam bir performans değişikliği olur mu?

doubtfulaboutitall' Alıntı:
Canlı olarak monitor etmek için sorun çıkarmayan en düşük buffer size 128 . Ancak 64 yapınca çok az çatlamalar oluyor. Yani sınırda . Keşke 75 filan yapabilsem :mrgreen: .

Malesef bu mümkün görünmüyor. Bilgisayar teknolojisi ile alakalı bir konu, neden 1 byte 8 bit ? yada neden 32 ve 64 bitlik windows var 53 bitlik yok gibi soruların cevabı orada :)

128 kayıt için uygun bir buffer size açıkçası ben daha altına hiç ihtiyaç duymadım hatta kendi sistemimde 256 kullanıyorum.Kayıt alırken mümkün olduğunca pluginlerden uzak durmanı ham ve kuru bir kayıt almanı tavsiye ederim. Miks aşamasına geçtiğinde buffer size'ı büyük tutup devam edebilirsin. Freeze ile dost ol sorun çıkacağını sanmıyorum :)

Sorun harddisk ile ilgili olabilir auido ile ilgili işlemler için kullanılması gereken harddisk minimum 7200 rpm olmalı bu çok söylendi forumda biraz araştırırsan Usb vs Firewire gibisinden çok fazla kaynak bulabilirsin.

Çünkü kendin de dediğin gibi asio stream (Canlı akış tercüme edemedim :) ) etmekte zorlanmıyor veriyi projeyi çaldırırken sorun yaşıyorsun sanırım.

Bir de dönüş hızı "intellipower" olan bir harici sabit diskim [Western Digital Elements 1TB 3.5']' var. Kayıt esnasında veya MIDI uygulamalar için ses bankamı onun üzerinden çalıştırırsam bir performans değişikliği olur mu?

Benim o harddisk hakkında internet üzerinden vereceğim bilgiden çok daha iyi bir seçeneğe sahipsin:) Harddisk hakkında bilgim yok. Hemen dene ve gör :) Şahsen ben sample bankamı firewire 800'den bağlı external harddiksten kullanıyorum sorun yaşamadım bugüne kadar hiç.

UmutEral' Alıntı:

Malesef bu mümkün görünmüyor. Bilgisayar teknolojisi ile alakalı bir konu, neden 1 byte 8 bit ? yada neden 32 ve 64 bitlik windows var 53 bitlik yok gibi soruların cevabı orada :)

128 kayıt için uygun bir buffer size açıkçası ben daha altına hiç ihtiyaç duymadım hatta kendi sistemimde 256 kullanıyorum.Kayıt alırken mümkün olduğunca pluginlerden uzak durmanı ham ve kuru bir kayıt almanı tavsiye ederim. Miks aşamasına geçtiğinde buffer size'ı büyük tutup devam edebilirsin. Freeze ile dost ol sorun çıkacağını sanmıyorum :)

Sorun harddisk ile ilgili olabilir auido ile ilgili işlemler için kullanılması gereken harddisk minimum 7200 rpm olmalı bu çok söylendi forumda biraz araştırırsan Usb vs Firewire gibisinden çok fazla kaynak bulabilirsin.

Çünkü kendin de dediğin gibi asio stream (Canlı akış tercüme edemedim :) ) etmekte zorlanmıyor veriyi projeyi çaldırırken sorun yaşıyorsun sanırım.

Bir de dönüş hızı "intellipower" olan bir harici sabit diskim [Western Digital Elements 1TB 3.5']' var. Kayıt esnasında veya MIDI uygulamalar için ses bankamı onun üzerinden çalıştırırsam bir performans değişikliği olur mu?

Benim o harddisk hakkında internet üzerinden vereceğim bilgiden çok daha iyi bir seçeneğe sahipsin:) Harddisk hakkında bilgim yok. Hemen dene ve gör :) Şahsen ben sample bankamı firewire 800'den bağlı external harddiksten kullanıyorum sorun yaşamadım bugüne kadar hiç.

Aslında benim hiç bir sorunum yok, ancak gecikme 5ms civarında olsa daha rahat ederdim gibi geliyor. Şöyle bi ses kartın olsa bu sistemde 2ms gecikme görürdün vs. gibi şeyler denmesi mümkün mü? (Cubase üzerinden amplitube kullanıyorum ) . Bir de "Freeze" derken benim dediğim kısa takılmaları mı kastettiniz? :lol: . Ayrıca projeyi çaldırırken de sorun yaşamıyorum. Şunu sormak istiyorum, ben genel olarak Cubase 5 kütüphanesini kullanıyorum, onları harici sabit diskte nasıl kullanabilrim?

Freeze bir fonksiyon bak daha önce konuşulmuş gayet güzel. Bu sorular çok soruldu çok konuşuldu biraz forumu detaylıca okumanı tavsiye ederim. İnan ne soran ilksin ne de son. :) http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=10797&start=15

2 milisaniyeye ihtiyacın yok emin ol. Çünkü elinde iki sistem olsa biri 2 biri 3 milisaniye gecikmeli emin ol aradaki farkı hissetmeyeceksin insan kulağınında belli sınırları var.

Amacını 2 ms'ye nasıl düşerimden ziyade 8, 9, 10 ms latency ile kaç kanal çalışabilirime yönelt. Büyük ihtimalle bir projede çalışmaya başladığında düşük latency değerlerinde sistemin tıkanmaya başlıyacak çünkü. 2 3 kanal 5 ms ile çalışmak maharet değil 40 50 kanalı bulan bir projeyi aksırmadan tıksırmadan bitirebilmek daha mühim.

Cubase hakkında çok bilgim yok fakat programı kurarken bir ayar yapılıyordur muhakkak sample banklar konusunda. Bilen arkadaşlar cevaplayabilir bu konuyu.

Bak yukarıda verdiğim formülü incele latency sadece buffer size ile ilgili bir konu değil. 44.1 Khz sample rate ile 96Khz arasında aynı buffer size ile kullansan dahi bir değer fakı olacak. Analog digital conversation konusunu bir incelemen gerekiyor.

Dediğim gibi kafanı takma bunlara optimize edilmiş bir windows, düzgün kurulmuş driver'lar ile aşağı yukarı o ekipmanla herkez aynı değerleri elde edecektir sen müziğe odaklan.

Anladım çok teşekkürler. Benim hardware sistemim olmadığı için kayıt değil de sadece gitar çalmak istesem de bilgisayar üzerinden ses alıyorum. Dolayısıyla 2 yada 3 milisaniye farkı anlamam mümkün değil ama 7.5 ve 8.5 arasındaki farkı anlıyorum.Bu yüzden kayıt yapmadığım zaman 48 Khz kullanıyorum.. Kanal sayısı artınca da buffer size ı genişletince bir sorun kalmıyor . Teşekkür ederim bilgiler için. :aynen:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri