[Eski] Browser hijack, Trojan, Virus

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Microsoft baþka bir yazýlým þirketini satýn alarak onlarýn üzerinde çalýþmakta olduðu bir spyware yazýlýmýný üstüne aldý ve þu an "Microsoft antispyware" ismiyle daðýtýyor. Kullananlar çok baþarýlý olduðunu söylediler. Adresi de þurasý:
http://www.microsoft.com/spyware

Batuhan' Alıntı:
Microsoft başka bir yazılım şirketini satın alarak onların üzerinde çalışmakta olduğu bir spyware yazılımını üstüne aldı ve şu an "Microsoft antispyware" ismiyle dağıtıyor. Kullananlar çok başarılı olduğunu söylediler. Adresi de şurası:
http://www.microsoft.com/spyware

Programı hemen indirip denedim. İlk başta gayet güzel çalıştığını söyleyebilirim fakat spy sweeper programının bulduğu spy ları bulamadı. Anlaşılan o ki ; her programın kendine göre bir spy bulma yöntemi var ...

5 sene bilgisayar öğretmenliği yapmış biri olarak şunları önerebilirim:

1) Norton Antivirusyerine McAfee kurun (Eğer Internet bağlantınız varsa Internet Security sürümlerini), Norton sistemi çok ağırlaştırır, yaptığı da asla McAfee'den daha iyi değildir. PCCillin de McAfee'ye iyi bir alternatiftir.

2) Registry'e kaydolanları antivirus yazılımı temizleyemez. Ad-Aware de mutlaka kullanmanız gereken bir yazılım (Internet'ten önce, sonra mutlaka...)

3) Windows & Internet Cleaner Pro her gün kullanılması gereken bir program.

4) System Mechanic Pro da birkaç günde bir mutlaka kullanılması gereken bir program.

Ayrıca 3 ve 4. bölümlerde yazılı olan programlar aynı zamanda sisteminizin hızlanmasına da büyük katkılar yapar. Eğer ki müzikle uğraşıyorsak (ki hepimiz) ve Windows'ta minicik etkiler gösteren ince ayarlar dahi bizim için önemliyse bu programlar kesinlikle daha fazlasını yapıyor.

Kullandıgım programlar sunlar:
-Sygate personal firewall
-nod32 antivirüs

ve bilgisayarı kurduğumdan beridir herhangi birşey olmadı bilgisayarıma. Normalde 2 gün içinde bozulması gerekirdi bilgisayarın ama halen daha birşey olmadı mükemmel programlar tavsiye ederim...

Ben öyle bilgisayarý korumak için30 program yükleyenlerden deðilim. Windowsun yamalarýný hep yüklerim(sp2). Arkada hep Symantec antivirüs corp. un client sürümü çalýþýr. Basit bir gui ile çok az sistem kaynaðý yiyen bir antivirüstür. Nortonun cicili bicili görüntüsü için ramlerinizden birini ona vermek zorunda kalmýyorsunuz böylece. Arkada windows firewall çalýþýr ve bence yeterli gayet.

Arada bir de spybot kullanýrým, ama bilgisayara ne yüklediðime dikkat ettiðim için öyle bir sorunum olmaz.

Bu yöntemle, bilgisayarlarýndan sorumlu olduðum bir þirketin yaklaþýk 20 makinesini, ve bir çok arkadaþýmýn bilgisayarýný da koruyorum. Baþlarýna hiç bir þey gelmiyor.

Saydığım programların tümünü kullanmak zorunda değilsiniz. Sadece tam güvenlik için bunları tecrübe ettim ve tavsiye ederim anlamında yazdım. AntiVirus ve Firewall dışındakiler sistem performansını etkilemezler çünkü background programları değildirler.

:arrow: Norton AntiVirus, diğer birçok antivirus'e göre sistemi yavaşlattığı doğrudur. AntiVirus programının ayarlarını nasıl yapacağınız ve hangisini kullanacağınız seçim meselesidir. Benim nedenim alışkanlık ve güven.

:arrow: Augnitum Firewall, hangi portlarda neler oluyor görebilirsiniz, farklı güvenlik seviyeleri belirleyebilirsiniz (Win XP Firewall'da olmayan özellikler) (command promtta netstat çekmekten bıktım) ZoneAlarm da (personal kullanım için) bir alternatif olabilir.

:arrow: RegCleaner ile, uninstall menu ve o menude görünmeyen diğer programları kaldırabilirsiniz.Asıl amacı registry'i görerek temizlemektir. RegEdit'te de yapabileceğiniz bu işlemi daha risksiz yapabilirsiniz.

:arrow: Ad-Aware adından belli zaten fakat bir ekstra özelliği Ad-Watch ile karalistedeki tüm adware websayfalarından farkında bile olmadan kurtulabilirsiniz. (Adwatch, surf yapmadığınız zaman sistem kaynaklarını neredeyse kullanmıyor, kullandığı zaman da sömürmüyor zaten)

:arrow: HiJack This: bu da sadece hijackinge karşı bir güvenlik aracıdır.Backgorund programı değil. Aratır, buldurur, silersiniz o kadar.

:arrow: Norton SystemWorks, studio mantıında bir (birçok) programdır. Özellikle: Ghost backup için iyi bir araçtır, OBC (One Button Check Up) bir tıkla registry/proram integrity/bad shortcuts gibi birçok denetleme işlemni çok kısa sürede yapar. Disk Doctor ile yapılan System Optimization, windows'un defragmentından çok daha hızlı ve sağlıklı bir araçtır. Diğer araçları saymakla bitmez. Bazılarını background çalıştırmak size kalmış (sizi mecbur bırakan bir mantığı yok)

Bu programlar, sistem güvenliği ve sağlıklı çalışması için iyi bir listedir. Bir internet/yazılım firmasının Proje Geliştirme Mdr. ve bir programcı olarak tavsiyemdir.

Yaklaşık olarak bir senedir Windows kurmuyorum (ilk defadır) Tek fark Pc-cillin, Ad-Aware ve System Mechanic kurulu ve düzenli olarak update yapıyorum.

GaRGoYLe' Alıntı:
http://www.spybot.info/tr/index.html
Bunu alıyorsunuz.
Update ediyorsunuz.
Search edip, temizliyorsunuz.
Arkasından immunize ederek makineyi olası ataklara karşı aşılıyorsunuz.
Arkanıza yaslanıp kahvenizi içerken gülümsüyorsunuz.

Çok güzel bir program, bayağı bir temizlik yaptım ama iki tanesini daha silebilseydim buraya yazmayacaktım. Giriş sayfası hep Quick Web Search diye bir şeyle başlıyor. Ayriyetten Fresh Bar diye araç çubuğu var bir türlü silinmiyor. Kapatıyorum, tekrar explorer yapıyorum yine gözüküyor.Bende ki belirtilerde bunlar arkadaşlar, varmı kendine güvenen bir cengaver...

NOT: :twisted: Arkadaşlar kimse bu virüsler nerden geliyor, hangi sitelerden bulaşıyor hiç bahsetmemiş :!: Sizi gidi cengaverler sizi :lol:

Selçuk,

Bence senin makinan bir format gerektiriyor. Benzeri sorunla (aynısıda olabilir) Dsl bağlantısına geçtiğim ilk günler bende karşılaştım. Sorunu çözemeyip formatlamak zorunda kaldım.

Genel olarak internette güvenlik ve virüslerden korunmak için. İnternet için kullandığınız işletim sistemi Win Xp Sp2 olsun. İşletim sisteminizi devamlı güncelleyin. Bütün yama ve güvenlik için gereken ekleri bilgisayarınıza kurun. Uygun bir antivirüs programı kullanın (Bence hemen hemen hepsi aynı gibi) ve kullandığınız antivirus yazılımını güncellemeyi unutmayın. Aynı şekilde bir antispy progragramı kurun ve düzenli olarak güncelleyin. Bende antivirus için çok fazla program kurulması gerektiğini düşünmüyorum. En önemlisi işletim sistemini düzenli güncellemek.
Eğer müzikle uğraştığınız işletim sisteminizle internete bağlanacaksanız, Sp1 kullanmanız ve düzenli güncellemeniz tavsiyemdir.

S.Cetin' Alıntı:
Selçuk,
Bence senin makinan bir format gerektiriyor. Benzeri sorunla (aynýsýda olabilir) Dsl baðlantýsýna geçtiðim ilk günler bende karþýlaþtým. Sorunu çözemeyip formatlamak zorunda kaldým.

Aynen bende mecbur format atmýþtým...Þöyle bir þey önereceðim...

Ýnternete yeni baðlandýðýnýzda hiç bir programý,explorer'ý falan açmayýn ve programlara girip ;
Donatýlar/Komut istemi ni çalýþtýrýn...
Netstat yazýp bekleyin...

Bakalým kimler baðlantý kuruyor,problem var mý?

Bu þekilde tespit edebilirsiniz...

3615164496.jpg

polski90' Alıntı:
GaRGoYLe' Alıntı:
Çok güzel bir program,bayağı bir temizlik yaptım ama iki tanesini daha silebilseydim buraya yazmayacaktım.Giriş sayfası hep Quick Web Search diye bir şeyle başlıyor.Ayriyetten Fresh Bar diye araç çubuğu var bir türlü silinmiyor.Kapatıyorum,tekrar explorer yapıyorum yine gözüküyor.Bende ki belirtilerde bunlar arkadaşlar,varmı kendine güvenen bir cengaver...

NOT: :twisted: Arkadaşlar kimse bu virüsler nerden geliyor,hangi sitelerden bulaşıyor hiç bahsetmemiş :!: Sizi gidi cengaverler sizi :lol:

Genelde xxx bar şeklindeki istem dışı kurulan programcıklar uninstall kullanılırken WEB sitelerine gitmenizi ve ordan uninstall seçeneğini kullanmanızı istiyor.

Bir çözümde programcığın kurulu olduğu yeri tespit edip (ki bu kolay olsa gerek) Windows'u Güvenli Mod seçeneği ile açmak ve o klasörü silmek.

Sonrasında da System Mechanic Pro 5 veya benzeri bir programla Registry kayıtlarını otomatik olarak temizlemek.

besteci:
Dediğin gibi uninstall home page'e tıkladım ama açılan sayfada malesef uninstall diye bir şey yok.
http://freespyscanner.com/uninstall/go.php
Çakallar "Free spyware scan" demişler,scan ediyorsun,buluyorsun da ama silemiyorsun virüsleri.Çünkü bilmem kaç dolar ile satın alman gerekiyor programı vs...
Benim bar'ın ismi :FreshBar.Bul/ Dosyalar veya Klasörler'den arama yaptım ama sonuç nafile.Bulsam dediğin gibi güvenli kipde silicem klasörü.
Nasıl bulucaz bu klasörü şimdi?...
Aslında o kadarda önemli değil silmesekte olur herhalde,bar/giriş sayfası dışında bir problem yapmıyor......gibi.... :?

GaRGoYLe' Alıntı:
http://www.spybot.info/tr/index.html

Bunu alıyorsunuz.
Update ediyorsunuz.
Search edip, temizliyorsunuz.
Arkasından immunize ederek makineyi olası ataklara karşı aşılıyorsunuz.

Arkanıza yaslanıp kahvenizi içerken gülümsüyorsunuz.

kesinlikle katılıyorum
immunize linkinde dikkat ederseniz, daha detaylı koruma için
http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html
indirin diyor.
onu da update edin...
Enable All Protection diyin..

kahvenize bir şeker daha atın..

:mrgreen:

ben anlamam bu işlerden ama bir arkadaş birşey tavsiye etti...bir program varmış.bu programı bilgisayarınıza kurduğunuzda sistemin kurulu olduğu yani C yi donduruyormuş..siz hardiski ikiye bölüyorsunuz..diyelimki c ve e var..c de sadece sistem kurulu e de ise atıyorum mp3 ler,müzik programları vs vs vs..yani sistemle ilgili hiçbişey olmayacak.. bu şekile de yaptığınız zaman bilgisayarı herkapayıp açtığınzda c ilk kurulduğu hale geliyor..yani c ye hiçbirşey bulaşamıyor.bulaşsada kapanıp açıldığında otomatikman silinmiş oluyor..

ErDeM' Alıntı:
.. birşey tavsiye etti...bir program varmış.bu program...
Erdem cim kızma ama bu cümle ve bu işi yapabilme ihtimali olan program sayısı epeyce çok..
ama ben böyle bir program kullanmam.. o zaman windowsa isteyerek kuyrduğum diğer programlarda ya silinir, ya işlemez hale gelir.. gibi anladım..
ne dersin..
yada ciddi birşey ise, ki olabilir, arkadaşına programın adını sor.. detaylandıralım..

:mrgreen:

polski90' Alıntı:
besteci:
Dediğin gibi uninstall home page'e tıkladım ama açılan sayfada malesef uninstall diye bir şey yok.
http://freespyscanner.com/uninstall/go.php
Çakallar "Free spyware scan" demişler,scan ediyorsun,buluyorsun da ama silemiyorsun virüsleri.Çünkü bilmem kaç dolar ile satın alman gerekiyor programı vs...
Benim bar'ın ismi :FreshBar.Bul/ Dosyalar veya Klasörler'den arama yaptım ama sonuç nafile.Bulsam dediğin gibi güvenli kipde silicem klasörü.
Nasıl bulucaz bu klasörü şimdi?...
Aslında o kadarda önemli değil silmesekte olur herhalde,bar/giriş sayfası dışında bir problem yapmıyor......gibi.... :?

Bir çözüm de Başlat-Çalıştır bölümünden Regedit yazıp Bul seçeneği ile FreshBar yazıp bir bakmak. Adını mutlaka sisteme kaydediyordur, en azından yerini tespit edebilirsin.

Program Files klasöründen de bak diyeceğim, ama genelde aynı adla klasör açmıyorlar kendilerine, ama yine de tanımadığın klasör veya programlara rastlayabilirsin ve oradan da yerini belirleyip silebilirsin (Tabi o esnada çalıştığı için silinmeyecektir, Windows'u Güvenli Kip ile açarak...)

Bir çözüm de Başlat-Çalıştır bölümünden msconfig yazıp gelen pencereden başlangıçta açılan programları görmek ve istenilmeyenleri kaldırmak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri