[Eski] bitmek tükenmek bilmeyen cızırtı sorunum!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle selamlar. Uzun süredir yaşadığım ve bir türlü çözemediğim sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi uzun süredir yaşadığım buffer size sorununu bir türlü aşamadım.

Mevcut sistemim:
-core 2 duo 2.20 ghz
-4 gb ddr2 667mhz
-7200 rpm hard disk
-8600 gt ekran kartlı
Monster notebook.

Tc electronic konnekt 24d ses kartı kullanıyorum. Kullandığım yazılımlar Cubase 5, Fl studio, bazen reaper...pluginler ise genelde nexus, zeta, vanguard, ohmicide, superior drummer. asio ayarları 1024 sample'ı gösterirken bile çok fazla cızırtı yaşıyorum. Bir önemi olacağını sanmasam da ses kartımı pcmcia express kart yardımıyla kullanıyorum. Öyle ekstrem projelerde değil yaptıklarım, en fazla 20 kanal (az sayıda efekt plugini bulunan) projeler. İşin ilginç kısmı midi yazdığım pluginlerin wav çıktısını alıp cpu yu rahatlatmaya çalışmam bile yetmiyor ki bence bu hiç normal değil. Bunun dışında roland td 6 davulum ile 10 ms de bile davul çalamıyorum. (superior drummer yine üzerinde çok az sayıda efekt var) Bilgisayarımın optimizasyon ayarları da forumda belirtildiği gibi.

Sorularım:
- Notebookumun 1 gb turbo memory özelliği var windows 7 kurarsam performans namına bir yarar sağlar mı sizce? (32 bit xp kullanıyorum, turbo memory vista ve windows 7 destekliyor)
-Size sistemi değiştirme zamanı geldi mi mevcut sistemimden çok şey mi bekliyorum?
-Pcmcia kart kullandığım için ses kartımdan daha az verim alma gibi bir durumum olabilir mi? (notebookumun firewire giriş ti chipset olmadığı için pcmcia kullanmak zorundayım)

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim...

serkancinioglu' Alıntı:
Notebookumun 1 gb turbo memory özelliği var windows 7 kurarsam performans namına bir yarar sağlar mı sizce?
Sağlamaz.

serkancinioglu' Alıntı:
...Size sistemi değiştirme zamanı geldi mi mevcut sistemimden çok şey mi bekliyorum?
Çok şey beklemiyorsun.

serkancinioglu' Alıntı:
...Pcmcia kart kullandığım için ses kartımdan daha az verim alma gibi bir durumum olabilir mi?
Olmaz.

Sanıyorum dizüstünde teknik olarak çözülemeyecek bir performans/uyum sorunu var. İşlemci-anakart-RAM-Frontside Buss-vesaire arasındaki bilgi alışverişi/hesaplama belli bir düzende ve düzenlilikle işlemiyorsa, bilgi akışının ve hesaplamanın bu kadar önemli olduğu uygulamalarda öksürmeler olması doğaldır.

Büyük bir ihtimalle sahip olduğun dizüstü, müzik işleri yapmak için uygun bir alet değil.
Bir ihtimal, ekran kartının bazı özelliklerini kapatarak sisteminde performans artışı sağlamaya çalışabilirsin.
Fakat bilgisayar için elzem yollarda güçlü bir akış sağlayacak uyum yoksa, yine de teknik özelliklerden beklenen performansı almak mümkün olmayabilir.

Sorun ne işlemcinin saat hızı, ne RAM miktarın, ne işletim sistemin, ne de başka bir şey. PCMCIA kartın TI chipset'liydi, değil mi? Öyleyse denenebilecek başka bir şey kalmadı demektir. Bahsettiğin iş ve gereksinimler için bilgisayarının kâğıt üzerindeki teknik özellikleri yeterli, hatta yeterliden de fazla
(Tabii aynı anda 4 tane Nexus, beş tane diğer VST enstrümanı, 20 kanalda üçer-beşer plugin, ve aynı anda 20 kanal ses kullanmıyorsan).

Bende Konnekt24 d ile aynı sorunları yaşamış ancak sonunda win7 içerisinden çözmüştüm tabi benim notebook değildi bu arada. Ancak şöyle bir yardımım dokunur belki , notebookumda da (win 7 işletim sistemli )denedim ses kartımı ancak kendi dahili firewire chipsetin den bağlayarak ve aynı sorunları yaşadım ve kasa pc mdeki win 7 ayarlarını aynı konuma getirdiğimde tüm sorunlar ortadan kalktı ne midir bu ayarlar . Aynen şöyle;

Device manager a girip ordan VIA veya Texas instruments chipsetini bulup sağ tıklayıp update driver diyoruz karşımıza çıkan seçenekten "Legacy Driver" seçiyoruz ve sorun halloluyor. Yani en azından benimki aynen bu şekilde halloldu. Bu konuyu TC nin forumlarındada aratıp aynı cevabı bulabilirsin sanırım Win7 ile alakalı bir sorun. Ama senin sistemin Win7 değil anladığım kadarıyla bence win7 kur ve bu şekilde bir dene.Ayrıca ekran kartıda çakışma yapabilir onuda sırası ile disable edip denersin.
Ayrıca Win7 gerçekten fazlası ile stabil sorunsuz çalışmakta olan bir sistem .

İlter abi bir kaç ay önce buna benzer sorunları dile getirmiştim oradan da yardımcı olmuştun tekrardan ilgin için teşekkür ederim. Bu durum çok canımı sıkıyor muhtemelen masaüstü sistem toplayacağım. Aynı anda en fazla 7 8 kanal midi çalışabiliyorum. (buffer size 1024 civarlarında) Yoğun çalışmama sistemim müsade etmediği için wav çıkarta çıkarta kanser oldum. Wav çalışırkende aynı sorun var bahsettiğim gibi. Her neyse bu notebooktan bi cacık olacağı yok zaten. Müzik dışında oyunlarda ultra performans gösteren aletle utanmasam windows ses kaydedicisi kullanacam.

Optic; bir arkadaşım daha win7 kullanmamı tavsiye etmişti. Üstelik kullandığım pluginlerde de sorun çıkartmıyormuş. Bir de onu deneyeceğim en olmadı yukarıda da bahsettiğim gibi notebooku camdan atıp masaüstü sistem alacağım :evil: önerin için teşekkürler...

Win7'ye geçtiğinde düzelme ihtimali var, ama çok zayıf.

Bildiğim kadarıyla oyunlar GPU ve CPU'ya yüklenir, ve müzik yazılımları kadar geri/arka plan servislerine ihtiyaç duymaz.

O yüzden oyun amaçlı toplanmış bilgisayar ile müzik amaçlı toplanmış bilgisayar arasında ciddi farklar olabilir. Deli gibi güçlü bir bilgisayar piyasadaki her oyunu şıkır şıkır oynatıyor, her tür ofis yazılımını çiğniyor olabilir ama bu, aynı bilgisayarın süper bir müzik bilgisayarı olduğu anlamına gelmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri