[Eski] Bilgisayarımda trojan vs..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BugraKezan

Aktif üye
Her format attığımda sürekli yaşadığım bir durum neredeyse, yeni topladığım bilgisayarda da tekrar çıktı..

İnternet bağlantısını her kurduğumda ve msn yüklediğimde (sanırım) bir trojandan kaynaklandığını düşündüğüm (ya da spy) şöyle bir ekran çıkıyor karşıma neredeyse 5 dakikada bir...

211780.jpg

Bir de svchost.exe ya da crss.exe gibi bir sistem dosyasındna kaynaklandığını düşündüğüm bir internet problemi var ki, her formattan sonra gönderilen alınandan fazla oluyor, nette bir yavaşlama vs oluyor... Abim sürekli bir şekilde hallediyordu onu değişik programlarla ama şimdi yok kendisi, ben de neler yaptığını hatırlamıyorum...

Bu gibi sorunlardan nasıl kurtulabilirim bilen var mı?

Ha birde bazı sitelerde (çoğunda) internet ayarlarıyla ilgili bir uyarı çıkıyor..

Bu net sorunu her format sonrası deli ediyor beni...

Öncelikle Service PAck bulundurmayan bir windows kuruyorsan, onlarý yüklemeden kesinlikle internete girmemelisin, XP nin ilk çýktýðý sürümü, internete girdiði anda bulaþabilecek virüslere açýklar bulunduruyor. Ýnternete girmek için SP1 mecburi bir önkoþul gibi bir þey, SP2 ve sonrasý da tabi ki saðlýk için gerekli.

Bahsettiðin Messenger spamlerini de, denetim masasý-->yönetimsel araçlar-->hizmetler bölümünden messenger hizmetini disable ederek önleyebilirsin. Ýngilizce windowsk ullanýyorsan bu control panel --> administrative tools --> services altýnda olur.

Haklısın.. Şimdi sp2'yi yükleyeyim...

Bir de ses kartımı tanıtırken hata oldu şimdi.. Sabah tanıttığımda gayet güzel çalışmış programlarını yüklemişti.. Öğlen abim tekrar format atmış, bu sefer yüklerken şöyle bir hata veriyor setubı açmak üzere ike;

211887.jpg

Kartı driver olarak tanıttım ama ne programlarını yükledi, ne de müzik çalarken ses geliyordu... Neden diğer formatta böyle oldu anlamadım..

Bir sp2 yükleyeyim geliyorum şimdi...

Bilgisayarýn bu sorunlarla karþýlaþtýysa
format at
Ýnternete girmedne önce updateleri yükle.

Yani bu kadar dertten sonra sp2 yüklemen pek fayda getirmez. :)

Kurulumdan sonra yapacaðýn ilk iþ sp2 yüklemek olmalý. Ondan sonra diðer iþlere geçebilirsin. Sp2 yi windows cdsine entegre edebilirsin, ama o biraz uzun bir iþ, gelecekte zaman kazandýrýr ama. Þimdilik sen formatýný at updatelerini yükle, sonra internete gir, bir derdin kalmaz.

baphomet' Alıntı:
...Sabah tanıttığımda gayet güzel çalışmış programlarını yüklemişti.. Öğlen abim tekrar format atmış,...
Yazik degil mi hayvancagiza, ne bu yav, onune gelen format atiyor... :)
"Ogle yemegine ciktim, kizkardesim sabit diski degistirmis" gibi birsey olmus :)

Kizmaaa, kizmaaaa! :D

SP2 yuklemeden, hatta ve hatta son guvenlik guncellemelerini yuklemeyi bitirmeden sakin internete girme (tabii microsoft update haricinde).

Muhtemelen Windows Firewall'un otomatik olarak kapalı vaziyettedir (SP2'den itibaren default: on).

Internete baglanmadan, hatta WinXP update'i yapmadan once,
Start > Ayarlar > Kontrol Paneli (?) ne git ve Windows Firewall'u acik konuma getir.
Sonra guncellemeni muncellemeni yap (SP2 ve son guncellemeler).
Sonra virus yazilimi kur.
Sonra donanim suruculerini yukle.

Bilgisayar cumartesi geldi ve geldiğinden beri 5 format yedi :) Yani 2 tanesi sadece onarma olarak...

Neyse şimdilik sorunsuz çalışıyor, ad-aware ile bir şeyler buluyor ama güvenlik için o güncellemeleri de yapayım... Zone alarm da tabi nereye kadar?

Ses kartını da tanıttım.. Mutlu gibiyim şu an :p

AdAware + SpyBot Search & Destroy.

Her ikisini de yükle ve çapraz tarama yap. Birinin bulmadığını diğeri buluyor.

Hatta SpyBot ile gelen TeaTimer diye birşey var, onu da yükle ve bilgisayarı iyice tarayıp temizledikten sonra onunla "immunize" et. Ayrıca periyodik olarak bu programların update'lerini de yap ve her update'den sonra temizlik kontrolü yapıp bu "immunization" olayını tazele.

M.

Mahcem' Alıntı:
AdAware + SpyBot Search & Destroy.

Her ikisini de yükle ve çapraz tarama yap. Birinin bulmadığını diğeri buluyor.

Hatta SpyBot ile gelen TeaTimer diye birşey var, onu da yükle ve bilgisayarı iyice tarayıp temizledikten sonra onunla "immunize" et. Ayrıca periyodik olarak bu programların update'lerini de yap ve her update'den sonra temizlik kontrolü yapıp bu "immunization" olayını tazele.

M.

+100000 :) Ben de bu Spybot'u iki yıldır kullanıyorum.Tank mübarek herşeyi yakalıyor,haber veriyor :=)

Evet ben de çok faydasını gördüm spybot'un.. Abimde şu an kendisi geldiği gibi kurarım...

Bir de bitdefender sanırım, antivirüs programı vardı, bir ara çok güzel dediler, ben de sevmiştim, sonra saçmaladı vs... Onu tanıyan var mı?

bende nerdeyse ayda 1 format atıyorum. Bu olay benımde basıma geldı. Bilgisayarcı spamcılerın wındows update yaparken ıp ını bulup, yanı bır nevı wındows update de olta atmış vaziyette savunmasız bilgisayarları bekleyıp, bunu koyduğunu soyledı. Sonra microsoft halletmiş diye ekledi.

Nedense ben 4 yilda 1 format atiyorum. Gunde 16 saat internete bagli oldugum halde...

Havadan midir, sudan midir... :twisted:

Makine ayni degil Harun'u... Kasa ayni, o ayri :)

2004'te anakarti kuruttum ben (Hakikaten, bişeysi kurumuş. Yanmadi). Bu 2.si. Bu arada tabii (2004 gibi) kollari sivayip icine daldiktan sonra, senin konfigurasyondan birtek cpu kaldi anacigim: 1,4GHz Athlon XP 1700+

Ha bir de Terratec EWX24/96 var tabii o konfigurasyondan. Canavar masallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri