[Eski] Bilgisayarıma gelen elektrik akımı hk. yardım istiyorum.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fekint

Yeni üye
Merhaba,

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Problemim şöyle, yakın bir zamanda taşınmak zorunda kaldım, yeni taşındığım evde ciddi bir voltaj problemi var. Bilgisayara (anladığım kadarıyla), ses kartıma (m-audio fast track pro) zaman zaman çok fazla elektrik yüklenmesi oluyor. Işıkları yanıp sönüyor, dolayısıyla monitörlerdende çok can sıkıcı gürültüler alıyorum. Bu olayın aletlerime zarar vermesinden korkuyorum, aynı zamanda üzerinde çalıştığım projelerin ortasında olunca kayıtlarada yansıyor ve bazı işleri tekrar tekrar kayıt etmek zorunda kalıyorum.

Evin bütün elektrik alt yapısını yenileyecek bütçem ve zamanım yok zira bunu yaptırsamda gözlemlediğim kadarıyla mahallenin alt yapısında ciddi problemler var. Sadece bilgisayarımı ve aletlerimi korumak istiyorum. Biraz etrafa bakındım ve aklıma gelen bir kesintisiz güç kaynağı almak veya enerji korumalı priz almak oldu. Sizce bunlardan birisi ile sorunuma çözüm bulabilir miyim ? Gerçekten kısıtlı bir bütçem var ona göre öneride bulunursanız sevinirim.

Evet çözüm UPS (kesintisiz güç kaynağı).
Ya da kallavi bir Enerji korumalı priz.

İkisinden biri işi kotarır sanırım.

Öneriniz için teşekkür ederim yalnız benim bütçem için biraz fazla. En fazla 100 lira verebileceğim o da gerçekten gerekli ise. Bu arada elektrik kesintisinden koruması(veya uzun uzun koruması) gerekmiyor, sadece voltajı dengelemeye çalışıyorum :roll:

Voltajın dalgalandığı bir bölgede regülatör yeterli olur. Ama örnek veriyorum, benim oturduğum yerde, lodos esmeye başladı mı, elektrik saniyelik olarak gidip geliyor defalarca. Bu bir dalgalanmadan ziyade kısa süreli kesintiler gibi. O bakımdan regülatör beni kesmezdi, illa gittim güç kaynağı aldım makineyi korumak için. Yani eğer elektrik kesintisi de yaşıyorsan, özellikle hard diskleri korumak açısından UPS almak şart. 100 liraya da iyi bir UPS alırsın. Yalnız alırken dikkat et, elindeki donanıma yetecek kapasitede olsun (VA değeri oluyor genelde).

Yazımda da belirttiğim gibi elektrik kesintisi yok(şimdiye kadar 1 kere gördüm) benim amacım bilgisayarımı ve aletlerimi korumak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri