[Eski] Behringer den yenilik!!!Digital Mixer

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

TuncaEskiyerli' Alıntı:
...Pioneer arkadan gelip vestax gibi citronic gibi bi dönemin efsane markalarının hepsini sildi süpürdü. Bunda dünyaca ünlü dj lere sponsorluk yapmasınında payı var tabiki.

Evet yaa, bir dönem kimse Citronic olmadan çalmazdı!...

171227.jpg

baksana şimdi ne yapıyolar..

a&h dj mikserlerinin bile adı anılmıyor. Evet paynır efekt eklemekle çok büyük yenilik getirdi. Ayrıca reklama çok önem veriyorlar devamlı reklam yapıp en iyi dj lerle anlaşıyorlar. Yamaha da aynı şekilde kurumsal yapısı çok büyük bir firma olduğu için ürünü reklam ile birlikte satıyorlar. Ama işi bilen mutlaka bu oyuna kanmıyor. Zaten ferrari'nin de reklamı yapılmıyor. Paynır istese daha iyi fader koyamaz mı? Tabi ki yapar ama çok kalitesiz fader kullanmak belki de işine geliyor.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
behringerin ilk digital mixeri değil bu.
DDX 3216 diye bir model daha vardı
DDX3216_P0066_Right_web.jpg

Hafızamdan silmek istediğim bir mixer... İlk çıktığında bir proje dahilinde Yamaha 01 serisi yerine bunları kullanmıştık, hayatımın hatası idi. 3 ay sonra teker teker dağılmaya başladılar...

Anlamakta çok güçlük çekiyorum aslında. Bu cihaz iyi bir şey değil ise neden bütün rider larda adı ilk sırada geçiyor.Bu işin bir modası mı var? Bu kadar teknik insan ilk önce işin tekniğini mi görmezden geliyor? Yüzbinlerce euro harca hoparlörün kralını al. Sonra bağla m7cl üstüne de gürültüden başka bir şey üretmeyen paynır mixer (özellikle djm600) bitir o güzelim hoparlörlerin hayatını. İşin kötü tarafı bu sistemler kurula kurula insanlar kötü sese de alışmış. Konu behringer ama ben bu teknik cihazlarda moda konusuna çok takılıyorum. Bunlar profesyonel cihazlar değil mi? Bana en iyi kaliteyi veren cihaz en iyi cihaz değil mi?

Canım kötü dediysek Behringerle bir demedik. M7CL' yi de Behringerle aynı kefeye koymayalım. M7Cl riderların başını aldı çünkü bulunması ve çalışması kolay. Sen ridera istediğin kadar Digico yaz kaç tane yerde varki? zaten olan yerlerden başka masa istiyorsun. Unutmamak gerek kullanılan ekipmanın niteliği kadar sound enginnerın da kullandığı alete yatkın olması lazım. M7CL istemezsen kiralama şirketi kafasına göre Mackie yada Soundcraft ın digital serilerini getiriyor.İstediği kadar iyi olsun Soundcraft ve türevleriyle iş atmak çok daha zor.(Enazından ben böyle düşünüyorum) M7CL yerine PM5 çok iyi bir alternatif, ozamanda o fiyata Avid Venue veya Digico SD8 tercih ediyorsun. Durum bu. Günümüz şartlarında her konsere istediğin ekipmanları (herzaman) getiremiyeceğimiz için en çok kullanılan ve bulunabilir olanı tercih etmemiz gerekiyor.(Ayrıca M7CL nin çıkış katı kötü falan değil. A&H ML4000 ya da ML5000 ile kıyaslayın bakalım çıkış katı kimin kötü? İkisi arasında nekadar gain farkı var?)

Behrinder ile Yamaha yı kim aynı kafese koydu ki? Konu behrinder ile ilgili olduğu için yanlış anlaşılmış olabilir. Çıkış katı sorunu değil de preamplifikatör ve tonlama sorunu var cihazda. Kolay bulunabilmesi konusunda ben farklı düşünüyorum. Çünkü o kadar çabuk rider lara girdi ki, herkes satın aldı. Çoğu kişinin elinde olan elbette ki çabuk bulunuyor.

M7CL'leri iki sebepden dolayı istiyorlar. Birincisi, Türkiye ye giren ilk dijital mixer ve bazı güzide arkadaşlarımız bundan başka dijital mixer kullanmaktan korkuyorlar! Bilmiyorlar, kendilerini geliştirmek adına öğrenmeye bile çekiniyorlar (malesef ama doğru) Ellerinde bir Flash bellek, hazır setuplarını yükleyince bir iş başarmış olarak gördükleri için kendilerini, M7CL istiyorlar (gerçi bunların soundcheckleri gene 2.5-3 saat sürüyor, nasıl hazır setup anlamadım)
İkinci sebep, bulunabilirlik. Türkiye nin her yerinde bulabilirsiniz.

Sesi tartışılır. Ama çok kolay distorsiona giriyor, kalite hemen düşüyor yüklenince. Ayrıca Compresor'ü de öyle. Göstergeleriyle bire bir çalışmıyor. Gate'ini ayarlayabilene ask olsun durumu var...
Hele eski versiyonda, FXler distorsion, delay'in ise notası sapıtıyordu... Neyse ki yeni versiyonda düzeltildi.

ozgurcakici' Alıntı:
M7CL'leri iki sebepden dolayı istiyorlar. Birincisi, Türkiye ye giren ilk dijital mixer ve bazı güzide arkadaşlarımız bundan başka dijital mixer kullanmaktan korkuyorlar! Bilmiyorlar, kendilerini geliştirmek adına öğrenmeye bile çekiniyorlar (malesef ama doğru) Ellerinde bir Flash bellek, hazır setuplarını yükleyince bir iş başarmış olarak gördükleri için kendilerini, M7CL istiyorlar (gerçi bunların soundcheckleri gene 2.5-3 saat sürüyor, nasıl hazır setup anlamadım)

Sesi tartışılır. Ama çok kolay distorsiona giriyor, kalite hemen düşüyor yüklenince. Ayrıca Compresor'ü de öyle. Göstergeleriyle bire bir çalışmıyor. Gate'ini ayarlayabilene ask olsun durumu var...
Hele eski versiyonda, FXler distorsion, delay'in ise notası sapıtıyordu... Neyse ki yeni versiyonda düzeltildi.

+1

ozgurcakici' Alıntı:

calistigim firmalarin birinde aah bu yasta nasi ogrendin dijital mixeri demisti o coook buyuk abilerden biri :)
popomla gulmustum :)

Geri