[Eski] Behringer den yenilik!!!Digital Mixer

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bunu alıp canlıda güvenle kullanırım diyen ilk 10 kişiye 1 tepsi baklava benden hediye :D

Şaka bi yana alet güzel görünmekle beraber fiyatıyla ne çıkıcağını tahmin ettiriyor. 2500 usd ye ses çıkmaz... olmaz olamaz... ama keşke olsa :/ :roll:

Şeklen güzel, ancak Türkiye'de 5000 liradan aşağıya fiyatı olmaz bence.

Ayrıca Behringer'in biraz daha yol almasını beklemek gerek, dijital konusunda.

behringerin ilk digital mixeri değil bu.
DDX 3216 diye bir model daha vardı
DDX3216_P0066_Right_web.jpg

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Behringer in yaptığı iyi birşey varmı?

Analog mikserlerinin, emsallerine göre dayanıklı olduğu söylenir.

Bu yüzden, birçok yerel radyo Behringer tercih eder.

Ayrıca ucuzdur.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Hayatımda potans kapalıyken kaçıran tek mikser gördüm behringer. Kullanmadığın kanalın kablosunu söküyorsun çözüm bu : )

Aynen hocam hatırladım :) Hakikaten de öyle mute 'lasan da fayda yok :D

Yerel radyolar bilgisizliklerinden ve ucuzlugundan dolayi Behringer kullanir. Icinden gecen ses aninda distort olur, kesinlikle dayanikli degildir. Potlar bir sure sonra kacirmaya baslar, hisirti yaparlar. Durup dururken bazi tuslari ve cikislari calismamaya baslar. Ben Behringer'in hicbir urunune, ozellikle de sisteminin tam gobegine koyacagim mixerine guvenmem. Bir suru sey koymuslar icine, sunu da koyalim, bunu da koyalim demisler. 2500$ a kaliteli 32 tane preamp alinmaz(stok maliyeti), birakin mikser yapmayi.

Yerel çalışan radyolar mikser seçimlerinde 500 - 1000 lira arası tercihlerde bulunuyorlar. Bu fiyat aralığında çok kanallı mikserlerin kalitesine nazaran Behringer ön plana çıkıyor.

Ben çalıştığım radyoda tercih etmedim, ancak eden çoktu.

Birçok radyoya malzeme desteği sunan firmalar da Behringer satıyolar genel olarak.

http://www.onair.com.tr

Kalitesiz bir marka olduğunun farkındayım, ancak pot ve knob kalitesi, emsallerine nazaran daha iyi. Birkaç kullanım sonrasında elde kalmıyorlar. (Ki öyle çok mikser gördüm)

Çoğu zaman, yayın odasına giren çıkan belli olmadığı için ve potlar çok fazla açılıp kapandığı için radyo sahipleri de gövde ve pot bakımından, sağlam mikserler tercih ediyorlar.
Cihazın dilinden anlayan, gerektiği gibi kullanan masa adamı, kaç radyoda var ki?

Behringer de benim bahsettiğim fiyat aralığındaki mikserlere nazaran sağlam bir görünüş sergiliyor.
(Yamaha gibi markalarla kıyaslamıyorum tabii)

onemusic' Alıntı:
aradan dipnot yamaha nın mikserleride çok kötü bence :D :shock:
m7cl diye çalkalanıyor ortalık ama. Kötü olduğunu bilip neden tercih ediyorlar anlamıyorum.Herhalde kullanımının kolaylığı içindir.

ROMEO' Alıntı:
onemusic' Alıntı:
aradan dipnot yamaha nın mikserleride çok kötü bence :D :shock:
m7cl diye çalkalanıyor ortalık ama. Kötü olduğunu bilip neden tercih ediyorlar anlamıyorum.Herhalde kullanımının kolaylığı içindir.

Çunku hızlı ve bulunması kolay. :D Ayrıca kullanım rahatlığı var, ama preampları berbat.

Onun haricinde Behringere istediğimiz kadar laf atalım adamlar Midas' aldı :D Öğrenmişler bişiler heralde :D
Bu yeni çıkardığı mixer Presonus Studio Live rakip gibi sanki?

Kullanım kolaylığı yanında ilk piyasaya girdi hızlı girdi pazarlaması iyi girdi. Milletin eli alıştı :D

Zamanında Yamaha nın efsane bi GA32 diye bi mikseri vardı... Efekt case eq vb.. taşımanıza gerek yok bunla monitörü tonlarsınız diye peynir ekmek gibi satıldı piyasaya... Monitör tonlama hikayesi tiz ve bass potlarından ibaretti...

Geçen seneye kadar ithalatçı firmadan iç piyasaya 120 adet M7CL satılmış. Hesabını yapmak kolay sanırım :D

Hiçkimse paynır kadar akıllı davranamadığı için bence. Gerek efekt proseörünü entegre etmek gerek sponsorluklar gerekse CD player serisine sürekli yatırım yapmak gibi. Bugün DJ ler için cdj ve djm ler vazgeçilmez. Ancak bir kaç dj rane gibi oldskool dj mixerleri istiyor. Pioneer işi hiç bırakmadı hep geliştirerek devam etti serilerine. DJM 500-600-800 hep en çok talep edilen mixerler oldular. Ses kalitesi konusunda haklısın funktion one mesela şöyle demiş iyi ses sistemleri yapıyoruz ama bunlara iyi ses verecek mixer yok o yüzden formula sound la beraber bir mixer yaptık gibi. Pioneer arkadan gelip vestax gibi citronic gibi bi dönemin efsane markalarının hepsini sildi süpürdü. Bunda dünyaca ünlü dj lere sponsorluk yapmasınında payı var tabiki.

Geri