[Eski] Baş belası virüsler!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BeatMaster

Yeni üye
Arkadaşlar müzik pc im ve net pc im ayrı ayrı yani DAW da internet mevcut değil ama Cubase i açarken birden takıldı bekledim bekledim geçmedi görev yöneticisini bir açtım bittorrent.exe si çalışıyo hemde yüklüce bi performans harcayarak virüs tahminimce flash disk imden geçti sonra flash diski net pc de tarattım ve sildim virüsleri. Ama daha sonra DAW a da virüs programı kurup tarattım ve bikaç tanesini bulup sildi ama proglarım olduğu sürücüde arama yap dediğimde tarama yaparken "error opening" hatası verdiği dosyalar çıktı acaba bunlardamı tehlikelidir. Yada DAW ımı nasıl temiz bi şekilde geri alabilirim performansı bozulmadan yada tertemiz bi pc için format mı atmalıyım çünkü virüs programlarınada pek güvenmiyorum tam işllevlerini yapamıyorlar.

Ah be abi bende alıyım diyorum ama hangisini alıcam şaşıyorum seneye artık Batuhan abi ekliyorum resmi.

adsziv9.jpg

Deejay, nod32 güzel ama, virüslü dosyaya eriþim engellenirse, onu da threat olarak görmeyip "0" diyecek. Bu yüzden ona bakmak yerine logu incelemekte fayda var.

Batuhan abi xp kullanıyorum şuna vardı bulmuştu sildim o dosyaları nod32 yide kaldırdım bide denemek için mcafee kurup taratıcam denemek için.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Deejay, nod32 güzel ama, virüslü dosyaya erişim engellenirse, onu da threat olarak görmeyip "0" diyecek. Bu yüzden ona bakmak yerine logu incelemekte fayda var.

Peki atıyorum Norton olsaydı program hiç şifreli dosyada, dosyayı tarayamadım falan demiyor, kafam karıştı. :(

Sana biraz ipucu vereyim.

Açamadığı bir çok dosya o anda Windows tarafından kullanıldığı için açılamıyor. Norton'da açamıyor bunları ancak gözardı ediyor.

Bilgisayarını Güvenli Kipte açarak virüs taraması deneyebilirsin.

Ayrıca çalışan yazılımın ne olduğunu tahmin edemedim şimdi fakat SpyBot gibi bir yazılımla da araştırmanda fayda olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_10310569/tm.htm bu adreste konuyla ilgili bir çözüm var ancak ne kadar işe yarayacaktır bilemiyorum.

bittorrent.exe öyle ahim sahim birsey degil.

Usb sticklerde oluyor. Neden bilmiyorum. Sanirim üstüste cok veri yazilip silinince sapitiyor o kücük seyler.

Veri tabanina inip bittorrent leri sildin mi, pc de izi kalmiyor.

Ben 2003 yılından beri AVG antivirus kullanıyorum şimdiye kadar hiç bir virüs problemi yaşamadım. Antivirüs' ün açamadığı dosyaları thread olarak görmemesi ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. AVG, Norton, McAfee gibi antivirüs yalımları eğer ayarlarında bir değişiklik yaopmadıysanız on access scan özelliği ile birlikte gelirler. Yani her hangi bir dosya kullanılmak istendiğinde siz farketmeden antivirüs o dosyanın virüslü olup olmadığını kontrol eder. Bunun açılamayan dosyaların thread oluşturmaması ile ilgisi ise şöyle, Antivirüs yazılımları windows başladığı anda ilk olarak çalışmaya başlayan yazılımlardır, antivirüs yazılımından sonra windows startup (start --> Run --> msconfig --> startup) ta belirtilmiş yazılımları açar. Yani o diğer dosyalar açılırken zaten antivirus taramasından geçmiş olacaklardır. Bir diğer deyişler manuel virüs taraması yaptığımızda virüs programının erişemediği ve kullanımda olan dosyalar zaten bilgisayar açılırken virüs taramasından geçmişlerdir.

Böyle durumlar için, DAW yüklü bilgisayarı formatlayıp, daha sonra updateleri yapıp, gerekli programları, driverları vs. kurup bir ghost image almak epey faydalı ve pratik oluyor.

Bu arada, bahsettiğin bilgisayarda internet olmadığına göre, muhtemelen kullandığın antivirüs' ün güncellemelerini de yapmıyorsun ve bu yüzden antivirüs' ün yakalayamayacağı bir çok güncel virüs' e karşı savunmasızsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri