[Eski] audiophile 2496 msn de mikrofon sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba arkadaşlar hemen soruma geçmek istiyorum.

benim audiophile 2496 ses kartım var ve küçük bir miksere bağlı buraya kadar bi sorun yok kayıtlar filan güzel bi problemim yok ancak iş msn de sesli konuşmaya gelince taktığım mikrofon tanımlanmıyor mikrofon yok diyor ve konuşma yapamıyorum baya bi kurcaladım her yolu denedim ama beceremedim mikseri devredışı bıraktım yine olmadı.

normalde cubase de ses geliyor ve aynı anda msn yi açınca mikrofon yok diyor ses kontrollerin den de baktım zaten orada mikrofon diye bişey yok gözükmüyor.

kafam iyice karıştı eğer bilen birileri varsa lütfen yardımcı olsun.

ilgilerinize şimdiden teşekkürler.

Bende de aynı ses kartı var. Voice conversation yaptığımda, benim sesim karşımdakine gidiyor; karşıdakinin sesi bana gelmesine rağmen ses sonuna kadar kısık olduğundan sesini duyamıyorum. O ses ayar çubuğunda sesi açıyorum, ses geliyor ama tıklamayı bıraktığımda otomatikman kısılıyor.. kapanıyor..

Ayrıca sesi açıp, kısamıyorum; ne klavyeden ne de "volume control" den.. işlevsiz...:(

Bu arada arkadaşım SKYPE (msn benzeri) programını tavsiye ederim.. orada sorun çıkmıyor.. en azından bende çıkmadı...

voice conversation dediğin şeyi nasıl yapıyorsun ben de skype da da çalışmıyor.
birde bu basit masa üstü microfonlardan aldım fakat ses kartına girdiğim de hiç çalışmıyor başka bilgisayarlar da deneyince hiç sorun çıkmıyor.
kafayı yemek üzereyim hiç birşey yapamıyorum.
bu işin çaresini nasıl bulacağım bilmiyorum.

al bende de o kadar sanırım ses kartımız kayıt v.b. şeyler için iyi ama multimedia olayları için fazla kullanışlı değil..:(

Arkadaþlar bu karta sahip deðilim, birebir kullanmýþlýðým da yok ama kullanan arkadaþlardan zamanýnda duyduðuma göre, bu alette bir software mixer yok ve windows mixer tarafýndan da kontrol edilemiyor. Yani windows standart halde bu kartýn mikrofon giriþleri ile iletiþime geç(e)miyor. Bahsi geçen programlar da bu konuda windowsa baþvurduklarý için o eriþemeyince program da eriþemiyor/göremiyor.

Önerebileceðim(bildiðim) tek çözüm þudur:

Ben her ne kadar hoþlanmasam da günümüz anakartlarýnýn hemen hepsinde bir adet on-board ses kartý mevcut. O aleti bilgisayara kurup mikrofonu ona baðlarsanýz kullanabilirsiniz,ancak esas ses kartýnýzla iyi geçinememe gibi bir durum olabilir. Yine de bu kadar olmazsa olmaz bir hadiseyse bu denemeye deðebilir.

Kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri