Merhabalar. Yakın bir zamanda yeni bir synthesizer almayı düşünüyorum. yaklaşık 10 senedir Roland EM 2000 aranger keyboard ile her istediğimi yapabiliyordum. Tabikide son zamandır tekil müzik işlerimin azalması, gruba yönelik işlerimin çoğalması ve kendi kayıtlarımı yapma isteğim, elimdeki klavyenin ne kadar basit kaldığını bana öğretti. Ayrıca grubumla beraber yaptığımız canlı performanslarda ise çektiğim eziyet ve yeni şarkıları repertuara koyamama acısı da cabası. Grubumla beraber daha çok elektronik, pop, disco ve funk müzik türlerini hem orjinal soundlarıyla hem de biraz rock sounduyla (bazı şarkılarda tabiki) yapmaya çalışıyoruz. Özellikle saydığım bu elektronik, pop ve disco şarkılarda split layer arpeggiator özellikleri benim için çok gerekli.
Uzun ve sıkıcı anlatımımdan sonra
gelelim yardımlarınızı istediğim konuya. 5.000 tl lik bütçem var ve aklımda olan aygıtlar Fantom G6, Kurzweil PC3 ve tabikide Korg M3 88. Burada seçim konusunda çok sıkıntıya düşüyorum. Fantom G6 nın videolarını izledikten sonra kesinlikle alacağım alet bu demiştim. Kurzweil biraz daha arka planda yapmak istediklerim açısından. Korg ise hep kullanmak istediğim ve birtürlü başaramadığım bir marka (hayatım roland aranger keyboardlarla geçti e56 e76 e86 g600 g1000 vs..)
İlk korg klavye olarak M3 alırsam büyük hayal kırıklığına uğrarmıyım? İzlediğim videolarda G6 nın kullanım kolaylığını m3 te göremedim ya da bana öyle geldi.
Kafam bayağı karışık yazımdan da anlaşılacağı üzere :cry: bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
Uzun ve sıkıcı anlatımımdan sonra
İlk korg klavye olarak M3 alırsam büyük hayal kırıklığına uğrarmıyım? İzlediğim videolarda G6 nın kullanım kolaylığını m3 te göremedim ya da bana öyle geldi.
Kafam bayağı karışık yazımdan da anlaşılacağı üzere :cry: bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.