[Eski] Antares Auto Tune Yardım?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

C-D-E-F#-G-A-B harici notaları iptal edip değerleri abartıp deneye deneye bulabilirsin. Vokal ve melodiye göre farklı sonuçlar alırsın. Diğer parametreler için net bir ayar söylenemez o yüzden.

Bu videodaki gibi bir şey yapmak için, şarkıyı auto-tune a göre okuman gerekir. Zira auto-tune u vokali düzeltmek için değil, efekt olarak kullanıyorsun.

Yani, auto-tune da sesimi nasıl çıkartırsam, nasıl bir sonuç çıkar diye deneye deneye bulacaksın.

Yalnız harbi ülkede moda oldu bu efekt. Umarım b.ku çıkmaz. :) Zira bu konuda projelerim var. :)

CaylakMuzisyen' Alıntı:
Yalnız harbi ülkede moda oldu bu efekt. Umarım b.ku çıkmaz. :) Zira bu konuda projelerim var. :)

:lol: Akşam akşam... allah da seni güldürsün. :lol: :lol:

Bence yani fikrimce çıktı. Çoktan çıktı gibi geliyor hatta. İlk defa Cher'in bir şarkısında duymuştum. O zamanlarda pek yoktu da yıllardır TR'de duyuyorum. Gülben Ergen bile kullandı yahu...

Ama sen yine de projelerini yap. :) Herkes kullanır ama hepsi güzel olmaz...

CaylakMuzisyen' Alıntı:
Zira auto-tune u vokali düzeltmek için değil, efekt olarak kullanıyorsun.

Dostum ben Rnb müzik yapiyorum efekt olarak kullanıldığını biliyorum. Hatta T-pain efekti olarak geçiyo dünyada :D G sanplarda v.s..

Bi çok kişinin projeleri var iyi olan kazansın ;) Harbiden b*ku çıkmış ama..

firestorm' Alıntı:
CaylakMuzisyen' Alıntı:

:lol: Akşam akşam... allah da seni güldürsün. :lol: :lol:

Bence yani fikrimce çıktı. Çoktan çıktı gibi geliyor hatta. İlk defa Cher'in bir şarkısında duymuştum. O zamanlarda pek yoktu da yıllardır TR'de duyuyorum. Gülben Ergen bile kullandı yahu...

Ama sen yine de projelerini yap. :) Herkes kullanır ama hepsi güzel olmaz...

Auto-tune elbette çok kullanılıyor. Hande Yener falan da kullanıyor; lakin benim dediğim ayarlarda kullanılmıyordu ülkede. T-Pain, Akon, Lil Wayne gibi kişilerin şarkılarını incelersen, aradaki nuansı anlayabilirsin sanırım.

Benim hatırladığım, yıllar evvel Rober Hatemo, "Saf Sevgilim" adlı parçasında bahsettiğim kıvamda bir ton yakalamıştı.

Yani bilmiyorum, belki kendimi ifade etmekte zorluk çekiyorum; lakin bahsettiğim kişilerin şarkısını dinlerseniz, bunun yeni bir vokal tekniği olduğunu görürsünüz. Yani, talkboxa yakın bir ses alıyorsunuz. Gülben Ergen'in bu şekilde bir kullanımı olduğunu sanmıyorum; varsa da başarılı değildir. Başarılı olsa, ben bilirdim. :p

Kendi projelerimle ilgili ise,
Herkes kullanırsa, benim yaptığım şarkıya adam demez mi, "sen de mi ototun, sen de mi ototun, yeter be!" diye?

O efekt için genelde auto tune'nun midi becerilerini kullanmak lazım...direkt midi learn den istediğin melodiyi çal tonu otomatik yazsın...yada manuel olarak yapmak istiosan çok daha iyi olan "melodyne" adlı programı kullan ;)

Yapılmış olana yeni bir şeyler eklemedikçe kullanmamakta yarar var bence.
Türkiye'de bu aşırı oynamalara ayarlı Autotune modası, her şeyde olduğu gibi geç başladı. Ama internetin geldiği hale bakın bir... neden kendinizi Türkiye ile sınırlamak istersiniz?.. ben kendi yaptığım iş için bir neden bulamıyorum.
Tek kelimeyle demode.
Bu efekti kullanarak çok ilginç bir şey yakalarsanız, o ayrı. Ama efekti kullanmak adına kullanmakta yaratıcılık adına hiç.bir.şey.yok.

Eskiden sadece dx vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama şu an vst versiyonu (antares'ten bahsediyorsak) mevcut. Cubase ile çalışır. Audition vst destekliyor mu bilemiyorum. Destekliyor ise onunla da çalışır.

evet vst destekliyor ama resmi sitesinde adobe audition 2.0 ve üstü modellerinde çalışır demiş... izotope adobe'da gayet rahat çalışıyor ama auto tune 1.5 versiyonunda çalışmıyor.

Yalnız harbi ülkede moda oldu bu efekt. Umarım b.ku çıkmaz. Zira bu konuda projelerim var.

Türkiye'de olsa sadece iyi. Dünyanın heryerin'de çıktı b*ku. Bütün herkes daft punk ın light hali gibi. :) Jay z de bu durumdan rahatsız olup D.O.A şarkını yaptı sağolsun. Ve müziği'de b*k ettiler, lanet olsun.

Sitem edipte yardım edemediğim için çok üzgünüm. Bilgisayarım'da var olmasına rağmen kullanmıyorum. (kendim için) Başka projeler için gerekli olabiliyor.

Death Of Auto-Tune ( to the victoria )

Geri