[Eski] Anakart değişimi ve Ghost işe yararmı: cevap arayışı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

musicmangel

Yeni üye
DualCore Anakartlı sistemimin Ghost'unu, satın almayı düşündüğüm QuadCore sistemde windows'u ve kurulu programları aynen kullanabilmek için kullanmayı düşünüyorum.

Not: Eski kart Gigabyte idi yenisi de Gigabayt olacak.

Acaba driver'lar ile ilgili kurulum sonrası problem yaşarmıyım yoksa balık baştan mı kokar.

Sevgiler

M.

Selam,

Windows bu tip bir iþlem için tasarlanmamýþtýr, ve sonuç hakkýnda kesin bir þey söylemek mümkün deðil. Ayný marka farklý model anakart deðiþiminde dahi çalýþmadýðýný gördüm. Ama intelden amd ye geçmiþ anakart iþlemci ram deðiþiminden sonra aynen çalýþmaya devam etmiþ sistem de gördüm.

Ancak böyle bir þeyin desteklenmediðini akýlda bulundurmak lazým. Stabilite önemliyse hele bence temiz bir format gerekir.

Ayrýca sistemde donanýmdan elde ettiði koda göre aktivasyon isteyen yazýlýmlar-pluginler var ise bunlarýn hepsi sorun çýkaracaktýr.

Windows da yeni aktivasyon isteyecektir tabi.

Çok teşekkür ederim tecrübenizden yazmadığım noktaları bile açıklamışsınız özellikle aktivasyon kısmı en bela kısmı işin.

Çok teşekkürler ederim

sevgilerimle

M.

Hemen bakıyorum ilginize teşekürler sevgili Octamed.

Bu arada Snap Deploy kullandınız ve benim sorunuma cevap olacak benzer bir çözüm mü yaşadınız acaba.

Sevgiler

M.

Bir arkadaşım kullanıyor herhangi sorunla karşılaşmadı oradan biliyorum.

Aslında senin problemin için başka bir çözüm daha var Ghost veya Acronis true image ile kullanılabiliyor.

Hatta nasıl yapılacağını anlatan bir zip dosyası da vardı biryerlerde
eğer benim arşivlerimden bulabilirsem buraya aktarırım.

anakart değişiminden sonra ghost'u hiç tavsiye etmem, hiç umulmadık donanımsal hatalarla karşılaşabileceğiniz gibi, sistem hiç açılmadan maviekranlarla da boğuşabilirsiniz. fakat tabi iki boardinda gigabyte olması avantaj olabilir, hatta sistem hiç bir reaksiyon vermeden sadece bir kaç aygıt güncellemesiyle çalışadabilir ama, içinizin rahat olması, güvenilir ve stabil bir sistem için bu tip bişeyden kaçınırdım ben olsam.. en temizi yeni bir işletim sistemi kurmak..

Katılıyorum.

Acronis True Image ile sistem yedeği almak (.tib imaj dosyaları), mevcut programları ve sürücüleri aynı donanıma tekrar yüklemek istendiğinde kullanılan bir yöntem.

Anakart, chip, işlemci değişikliklerinde Acronis True Image'i kullanmaya çalışısanız, yazı-tura atmış olursunuz. Büyük ihtimalle de çalışmaz.

Aslında Windows cd sindeki Sysprep aracını kullanarak bu işlem yapılabiliyor.
Yedek almadan evvel bu programı çalıştırıp sistem sürücüleri sıfırlanmasını sağlıyoruz .
Daha sonra ghost veya acronis gibi bir programla image alıp istediğimiz başka bir sistemde kurulumu gerçekleştiriyoruz.
Harddiskimde ayrıntılı bir makale vardı bu konuda
fakat bu aralar çok yoğunum 1,5 tb verinin içinden araştırmaya vakit bulamadım .

backup

eger eski anakartın ghostunu alıp yeni anakartına atacaksan anakartınların modelleri ve markaları aynı olması şart yoksa sistemin 2 gün çalısır snra çöker ghost genellede int cafeler için kullanılır tek tek makinalar formatlanmasın die sen en iyisi sistem kurarak temiz bir iş yap başın agrımasın ileride yedeklerinide artk agdan veya hard diski yeni anakartına takarak alırsın.

format benimde önerim cünkü acronis le çözmen imkansiz olayi bi kere acronis hdd ini kullanilmaz hale getiren bad sektorler bile olusturabiliyor. ghost ile yaparsan belki basta sorun vermeyebilir ama sanma ki olay cözüldü sonradan mavi ekranlar anlamsiz hatalar verebilir driverlari tanimiyabilir. ama şansin yaver giderse hic sorun vermez. win aktivasyonu apayri konu zaten microfotu araman gerekir bunun icin aktivasyon icin sana gösterilen yollar kar etmez seni sonuca götürmeyecektir benim görüsüm.

Cümlelere büyük harfle başlayınız. Nokta koyunuz. Noktadan sonra boşluk bırakınız. Sabi-R

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri