[Eski] amfilerde kullanmak için USB PLAYER şeması

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

OnuR44

Yeni üye
Mrb,

flash belleğimizin içine müzik atıp bu müzikleri ileri-geri-play-stop-replay gibi özellikleri bulunan bir devre veya şema varmı? eğer varsa çok yönlü kullanabiliriz.

Bir dakka; sen şimdi Usb belleğe müzik atacaksın, buna bir devre ekleyip play -stop yapacaksın, sonra bunu amplifikatöre ilave edeceksin, doğrumu anladım?

1 ) Bir iPod al, bunu bir amplifikatöre bağla, üzerinden de sesini açar kapatırsın.

2 ) Üniversite sınavlarına gir, en basitinden İtü'yü kazan, 4 yıl oku, Cemal Abinin yanında 2 yıl staj yap; sonra ilgili şirketlerin new business development bölümlerinde çalışıp yapabilirsin.
Lab Gruppen Dolby Lake processorleri yaklaşık 10 küsür yıldır uğraşıp ekleyebildiğine göre sende bir 5 yılda yaparsın diye düşünüyorum.

3 ) Bu soruyu neden ciddiye alıp cevap yazdım bilmiyorum...Sanırım ekonomik krizden....

image002_kucuk.jpg

Seçimler için hazırladığımız 1 Adet 2x200Watt ampli ve USB MP3 Okuyuculu 4 Kanal Mixer le araç göğsünden kullanım kolaylığı , araca zarar vermeden montaj.

Bütün Sistem Araç Aküsünden 12Volt ile çalışmaktadır.

demiş.... anfi sorun değil ama usb mp3 okuyucu muhabbeti kafa kurcaladı arıyorum bulamıyorum bir tane elimde var içini açtım ama taban entegrenin üstünü kazımışlar :roll:

Çinlilerde istemediğin kadar var bu tip modeller....

Profesyonel olarak da Flash Memory okuyucuları Fostex'de bulabilirsin.

ur2_news.jpg

Ama, amacın seçim otobüslerine resimde gösterdiğin gibi bir şeyler yapmaksa Çinli arkadaşlar çözümün olacaktır....

Özgür,

Bu seneki seçimlerde çin malları bile pahalı kalmakta :D Gelen - giden tekliflerden sonra anlaşılmıştır. :D Kriz adaylarıda vurmuş. :D

Örnekten görülebilir: :D

http://www.youtube.com/watch?v=MTvchlqQBzY

Onur,

Muhtarlar için çek çek li bavul tarzında bu tip birşeyler hazırlamışlar. 1500 - 2000 usd civarına satılıyor. Üreticisine sahibinden.com vb.. sitelerden ulaşabilirsin. Aradığın ürün.

Sifirdan yapmak ileri duzeyde elektronik bilgisi ve teknolojik imkan gerektirir. Ingilizlerin dedigi gibi "There's no need to reinvent the wheel". Tekerlegi yeniden icat etmenin anlami yok. Mahcem en guzel tavsiyeyi vermis. Toplu alimlarda 15-20 TL'ye mp3 playerlar alabilirsin.Cok kaliteli birseye ihtiyac yok, zaten secim suresince kullanilacak, uzun sureli degil. Bir de bu arabalara takilan aletler var, usb flash bellek ustune takiyorsun radyodan dinliyorsun sonra. Bunlari parcalayip icinden bir sekilde ses alabilrsin.Devre ic kisimda kalacagi icin kim nerede ne yaptigini gormez :)

Hepiniz haklısınız bu konuda ancak şöyle bir problemimiz var elimizde kendi hazırladığımız ve kullandığımız 12V den çalışan anfi devremiz var biz bu devreden çok memlunuz bunları bozmadan içerisine flash bellek okuyucu ilave edip işimizi az masrafla bitirmek istiyoruz.

tabi yanısıra kendi ürünümüzüde geliştirmiş oluyoruz. onun için bu devrenin şemasını arıyorum.

mp3 playeri amfinin girisine baglarsan olmuyormu? illaki icindemi olacak? : )
yani diger turlu cinlilerin yaptigi cok ucuz olmali diye dusunuyorum cunki nerdeyse hergun oturdugum sitenin onunden gecen bir bileyci birde overlokcu var ve sanirim artik kaset kullanmiyorlar ses temiz teknoloji bu kadar ilerlemis ucuzlamis.

Arkadaşlar dikkatinizi çekiyorum MP^player takmayacağım FLASH BELLEK takacağım adam istediği müziği yükleyip yuvaya yerleştirecek ve çalışacak...

mp3 u play eden kismi icerde olsun istiyorsun... buda kolay aslinda bende usb stick takilinca icindeki muzigi radyoya fm bandindan gonderen bir aparat var bunun gibi aletler piyasada satiliyor sanada bunun fm e gondermeyeni direk line outtan vereni lazim : ) birde onlara bak. bendekinin markasi merlin
car%20mp3.jpg

Anlıyorum ancak ben şemayı bulabilirsem bu ek parçalara gerek kalmayacak ve maliyetim çok daha düşecek.

tabi anfide daha gelişmiş olacak.

Onur44, neyin pesindesin anlamioyurm.Tavsiye ettigimiz urun 30-40 ytl ye Migros'tan, sokaktaki seyyar saticiya kadar bircok yerde satiliyor. Amacin devre semasi ise bunlardan bir tane alip, icini acip neyi nasil yapmislar gorebilirsin.Elinizdeki olanaklari bilmyorum ama %90 ihtimal ile devreyi yapmakla bitmiyor isiniz, bir de ona uygun bir firmware yazmaniz gerekiyor. BUnun icinde ciddi derecede donanima(icindeki chip'e) hakim bir yazilimci bulmaniz gerekiyor. Arti olaraktan icindeki entegreleri temin etmek, hali hazir da bulunan bizim tavsiye ettigimiz urunleri almaktan kat kat daha zor. Emin ol cok daha pahaliya cikacak kendin yapmaya kalkarsan.30 ytl ye ekstra vermekten bu kadar cekinmeni anlamis degilim.

grego' Alıntı:
devreyi yapmakla bitmiyor isiniz, bir de ona uygun bir firmware yazmaniz gerekiyor. ..

Lafı ağzımdan aldın, hadi devreyi buldun, bedavaya getirdin, -ki bu tip devre şemalarını öyle 30-40 TL ye bulamazsın, kimse bedavaya vermez.
Software işini nasıl halledeceksin? Flash memory den müzik çalar yapmak hardware işi değil ki? %90 Software, Firmware, chip programlama vs vs...

Çok istiyorsan Cemal abiye bir mail at, fiyat al ondan, sana yapsın. Bize de haber ver sonucu.

Maliyetin dusecek derken ar-ge maliyetini hesaba katmiyor sanirim Onur44.
Yani tamam herseyi yaptin ok ama mesela play edicek dugmeyi nasil yapacak merak ediyorum... dugmeler nasil olacak aletin ustunde? alet nasil kusursuz calisacak yada amfi isininca alet gene saglikli calisacakmi ve 2 sene garanti verebilecekmisin? yada adam cikcikli belediye baskan adayi sistemi cortlarsa ne diyeceksin zaten kalmis 1 ay surda secimlere...

Ticari bir üründe bulunacaksa, çip için yazýlacak mp3 decoding rutini için fraunhofer'a lisans ücreti ödenmesi gerekiyor bir de bildiðim kadarýyla. Ve pek ucuz deðil, ancak þahsi bir proje ise veya "bana biþey olmaz" modunda bir iþe giriþilecekse ayrý...

codec - yazılım hiç sorun değil.

elimde 1 tane zaten var ancak flash entegresini kazıdıkları için ne kullanmışlar belli değil.

bu flash a bilgileri yazıp silmek içinde gerekli program ve programmerim mevcut. Alanım bilgi işlem olduğu için sıkıntılarım bunlar değil.

Tekrarlıyorum farklı bir ürün elimde zaten var ama taban entegrenin üstü kazınmış bu yüzden çaresizim.

internette bulduğum bazı şemalarda bildiğimiz bilgisayar HDD sini bahsettiğim gibi mp3 player olarak kullanmaya yarayan şemalarda mevcut ama flash bellek için yok :lol:

Geri