[Eski] Amerika'dan elektronik davul getirmek istiyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kinra

Yeni üye
Merhabalar arkadaşlar su an Chicagodayım Türkiye'ye dönerken elektronik davul getirmek istiyorum.Gümrük vergisi ödemem gerekir mi?Gümrük müsteşarlıgının sitesinden okudugum kadarıyla %10 bir vergi ödemem gerekiyor heralde (sitenin dilinden anlamak hayli güç).Ancak sitede zati eşyalar -müzik eşyaları kategorisinde elle taşınabilir müzik aletleri gümrük vergisinden muhaftır yazmakta.
Sonucta davulu 2 bavulda getirecegim 20 kilogram sınırını aşmaması için.
Elektronik davul bu kategoriye uymuyor gibi.
Bir de gümrük vergisi bu %10 luk vergiden farklı ekstra bir vergi mi?
Cevap yazan arkadaslara cok tesekkür ederim..

Fatura bedeli 1500 Avro'nun altıda olduğu sürece sorun olmuyor sanırım, havaalanında %10 verip geçip gidiyorsun. Onda da durdurup sorarlarsa...

M.

Amerika elektronik davul gümrük vergisi

Merhabalar;
alacagım davul için degerinin %10 dısında bir para ödemeyecegim o zaman degil mi?Davulun gümlük vergisinden muhaf oldugu kesin dogru bir bilgi midir?Son olarak alacagım davul ikinci el olacak ve sahibinden gidip alacagım bunun için degerini nasıl belgeleyebilirim?
Ayrıca Istanbul'dan laptopumu da beraberimde getirdim ;Türkiye'ye girişte bu laptop için para ödemem gerekiyor mu?Sonucta buradan da almış olabilirim laptopu bana Türkiye'den getirdigime dair hiçbir belge vermediler ve eger kendi eşyam oldugu için ödeme yapmam gerekmiyor ise yine aynı mantıkla ben davulu 3 ay pratik yapmak için beraberimde getirdiğimi idda edebilirim.Bunun prosedürü hakkında bilgisi olan arkadaslar lütfen cevaplasınlar.

Laptop için problem yok. İstersen iki tane getir, kimse bakmaz...

Davulda dikkat çekmezsen geçer gidersin, bavulun içine sığıyorsa muhtemelen problem yaşamazsın... Maksat normal eşya gibi görünsün...

Kendi orijinal kutusunda ise dikkat çekebilir...

Zaten faturasız olacağı için neyin %10'u hesaplayacak?

Yakalanırsan bir tarife bulurlar, onun içine sokarlar...

İstersen ürünün Gümrük Tarife Pozisyon Numarasını da öğren bir kağıda yaz. (Tariff Code/Number diye geçer İngilizcede de) Eskaza yakalanırsan ürün budur diyebilmek için...

Yanında sadece davul getiriyorsan, ben türkiye'den götürdüm Chicago'da konserde çaldım, geri geliyorum, Türkiye'den ikinci el aldığım elektronik davulumdur, çıkarken de bavuldaydı, kimse sormadı, bana bir gümrük deklarasyon evrakı vermedi tezini de savunabilirsin ikinci ihtimal.... Zaten çalıyorsun herhalde, açıp çalayım falan diyebilirsin...

Bavullarda ise kimse merak edip açmaz diye tahmin ediyorum...
En azından benim başıma gelmedi...

İyi Şanslar....

Konuyla az cok alakali eglenceli bir sey gordum bu yaz onu gostereyim dedim sizede:)

22082008330kk8.jpg

Yer Amsterdam Şipol Havaalani

Geri