[Eski] allen&heat ZED series mixerler hakkında...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

themuraty

Yeni üye
Herkese selamlar. allen heath ZED serisi mixeri sadece internette gördüm fiyatı çok makul, usb ile bilgisayara bağlayıp ses kartı olmaksızın sonar ile kayıt imkanı sunuyor. İyi bi marka olmasına karşın performansını merak ediyorum(sadece kayıtta değil canlı müzikte de). bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Not: cakewalk sonar forumuna da yazmıştım buraya eklemem daha verimli olacak diye düşündüm.
Ek olarak şu an Souncraft delta 200 kullanıyorum canlı performansından memnunum ancak auxlari yetersiz değiştrimek durumundayım. Zed serisisinin performasını merak ediyorum

allen heath Zed 428'de mevcut bende. memnunum,ancak çok uzun seneler soundcraft üzerinde çalıştım. bu nedenle tonlama kısmında birhayli zorluk çektim. parametrik değerleri ve Hz değerleri alışıldık yerlerden çok farklı,bu nedenle tonlama yaparken alışana dek hz'leri ve parametrik değerleri okuyarak yapmanız gerekir diye düşünüyorum. masayı daha henüz usb üzerinden pc'ye bağlayıp kullanmadım. o kısmını bilemiyorum.ama bildiğim kadarı ile aux'lar üzerinden kanal gönderip, return'den de software üzerindeki pluginleri kanal üzerine de çakabiliyorsunuz.alışmak için zaman üzerinde yaşanması gerektiğini düşünüyorum.

zed 14 kullanıyorum sahnede.tonları fena değil. hele parasına göre ..
Ama daha önce kullandıgım eski seri allen&heath ın reverb ünü begenmediğimden direk efektsiz zed 14 ü aldım ve harici tc electronic reverb kullanıyorum.

Re: allen&heat ZED series mixerler hakkında...

Usta merhaba elimizde zed 436 var daha önce yamaha kullanıyorduk.Zed de tonlama sorunu yaşıyoruz bu arada USB ve proğramı işe yaramadı bilgin olsun.

Geri