[Eski] Alesis Mk2'nin bazen cızırdayan bazen cızırdamayan tweeter'ı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Haznac

Yeni üye
Sahne seslendirmeyle ilgili değil ama bu sorunun sorulabileceği en uygun yer gibi geldi bana.

Dün mikslemeye çalıştığım bir şarkıyla uğraşırken fark ettim ki;Alesis Mk2 monitörlerin sol taraftakinin tweeter'ı,çok belli olmayan ama beni rahatsız edecek kadar cızırdıyor.Sonra aynı şarkıyı AKG K271 Studio kulaklıklarla dinledim,gayet temizdi.Zaten parametrelerin hiçbiri de sol tarafta bir clipping durumuna işaret etmiyoduki distortiona yol açsın.

Bu durum beni,tweeter'ın bi şekilde zarar gördüğü sonucuna getirdi.Ama sonra beni daha da şaşırtan birşey oldu.Monitörlerden normal bir mp3 çaldırırken hiçbir cızırtı olmadığını fark ettim.Bir sürü farklı şarkı dinledim ama hiçbiri cızırdamıyordu.

Uğraşmakta olduğum şarkıda,önceden de dediğim gibi,peak yapan bir kanal yada efekt bulunmaması,hadi onu bırak kulaklıkla dinlerken hiçbir sorun yokken Alesis'de,birde sadece sol monitörün tweeter'ında,cızırtı olması beni cevapsız bıraktı.

Sizce sorun ne olabilir :?:

merhabalar

ALESİS dedinde aklıma bir sorum geldi...alesıs ın processorleri var bilirsin bunlar nasıl kalıtelımı gerçi fiyatı uygun geldi ama bu uygunlukta korkuttu benı bu yuzden soruyorum?

Kendi soruma kendi cevabım + yeni sorum

Problem,monitörün maruz kaldığı elektro-manyetik alanla ilgiliymiş.tweeter'ın bobinleri,bu elektro-manyetik alan etkisinden dolayı, belli zaman sonra,yapması gereken işi yapmıyormuş(sanırım buna 'bobin kopması' diyorlarmış ama esasında bobin'in koptuğu falan yokmuş).

Monitör,yaklaşık 8 saatlik bir çalışmadan sonra cızırdamaya başlamıştı.1 saatlik bir aradan sonra tekrar çalıştırdığımda ise bir sorun yoktu.Belli bir süre böyle idare etmem iyi olurmuş.Köklü çözüm ise;bobin'i baştan sardırmakmış.Sadece sol monitörün tweeter'ını sardırmak ton farkına yol açacağından,iki tweeterın bobinlerinide aynı zamanda sardırmak gerekliymiş.Bunu yapınca da;şu anki orijinal tonu kaybedecekmişim doğal olarak.

Bunları,müzik aletleri satan bir dükkanda çalışan bir arkadaşım söyledi.

Orjinal tonu kaybetmemek için yapılcak tek şey;gidip orjinal Alesis Monitor One Mk2'lerde kullanılan tweeter'lardan almak olacaktır sanırım,değil mi?

E tabi aynı ürünü alman senin için iyi olur. Özellikle monitör deyince bu tip ince konulara özem göstermek lazım.

Sorunun çözülmesine memnun olmakla birlikte ,bende Alesis M1 MK2 pasif monitör almayı planlıyorum.
Konumlandırmamızı düzgün yaparsak flat bir ses elde edebiliyor muyuz bu monitörlerle?Fiyatı çok hesaplı olduğu için tedirginim.Ucuz mal alacak kadar zengin değilim olmasın bu iş :)
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Açıkcası; herhangi başka bir flat monitör hiç kullanmadığım için karşılaştırma yapamam.Fakat bir monitörün görevi,bütün sistemlerde,evdeki filipis(philiphs(doğrumu yazdım acaba :lol: )den tut lailadaki sisteme kadar,aşağı yukarı nasıl bir ses duyacağını sana duyurması ise ve Yamaha NS10lar Home Stereo sistemlere en yakın sesi verdiğinden dolayı en standart monitörlerse;bu monitör muhteşem değil yada benim konumlamam muhteşem değil.Hatta benim konumlamam muhteşem değil.Monitörün arkasının duvara çok yakın olmaması lazım.Yakınsa bas frekanslarda çok yanıltıcı olabiliyor ve benim ki duvara yakın(başka çarem olmadığı için).

Daha 1 hafta önce bir arkadaşım Alesis M1 Mk2 aldı ve gayet memnun.Bu arada anfi seçimide çok önemli.Alesis bu monitörlere,belkide bildiğin üzere,kendi ürünü olan Alesis RA300 öneriyor.Bende ise Alesis RS150 var.Bu da muhteşem değil yorumumu etkileyen faktörlere ekleniyor ve yorumum belkide muhteşemdir ama ben farkında değilime dönüyor. :wink:

Bendeki alesis mk2 lerdede cızıldama başladı tweeter da.Orjinal tweeter nerden bulabilirim. Yada başka nasıl bir çözüm önerirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri