[Eski] Akustik davul kaydında kick volümü düşük

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

artistan

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar.

Logic pro 9 ile yaptığım akustik davul kayıtlarında kick volümü çok düşük oluyor sesi açtığım zaman da patlama yapıyor.. bir türlü o volümü yükseltemedim.. halbuki cubase de kayıt yaptığım zaman hiç bir problem yok.. sizce sorun nerede?

Allah allah ilginç. Bu problem sadece kick'te var yani? Snare veya tom tom'da yok? Bunun DAW ile ne gibi bir âlâkası olabilir diye düşünüyorum da muhakkak vardır birşey. Sonuçta senin ses kartından, kompresöründen, preamfinden vs. giden sinyal Cubase'e de aynı, Logic'e de aynı gitmiyor mu? Diye birşey sorasım geliyor ama sen de bunun farkındasındır.. İlginç.. Peki kick'i daha da düşük kaydedip Logic içinden Normalize etmeyi denesen?

Kick kanalın Logic içinde bir yerde kendisinin bir kopyası ile faz yiyor olmasın? Örnek asabilir misin?

M.

Ben söylemek istediğini anladığımı sanıyorum. Çözümü bilmiyorum ama, Logic üzerinde gain düzenlemesi yapmak çok zor. Sanki headroom'u diğerlerine göre darmış hissitayı yaratıyor. Teknik olarak mümkün değildir herhalde, belki arayüz ile falan alakalıdır.

Compressor kullanmayi deneyebilirsin. Dynamic range i daraltarak kontrolunu daha kolay saglamis olursun.

artistan' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.

Logic pro 9 ile yaptığım akustik davul kayıtlarında kick volümü çok düşük oluyor sesi açtığım zaman da patlama yapıyor.. bir türlü o volümü yükseltemedim.. halbuki cubase de kayıt yaptığım zaman hiç bir problem yok.. sizce sorun nerede?

Böyle bir sorun hiç duymadım, karşılaşmadım da.. Mahçem'in dediği gibi faz yior olabilir bencede...
Sakın tonlama ile alakalı olmasın??

Geri