[Eski] ActiveX (Java Script)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tunç Akın

Aktif üye
Merhabalar,

Yavas yavas site yapimini cozmeye calisiyorum. Onceden yapilmis bir sitede bir sey duzeltmek istedim.

Sitede fare imlecinin arkasinda sanki boyle boncuklar varmis gibi. Fare hareket ettikce bunlarda hareket ediyor.

Kisacasi sanirim bir java script (terimi yanlis biliyor olabilirim)

Eger ki Java Script ise sitenin altindaki .js uzantili dosyalari kaldirdim fakat imlece takili olan boncuklar gecmedi. Nereden kaldirabilirim sizce? Gormeden soylemek zor biliyorum dosyalari.

Ama yardimci olursa eger site,

www.optiktunali.com.tr yardimci olabilirseniz sevinirim. Siteyi ben hazirlamadim ve hazirlayan adamda cok karisik hazirlamis hic bir seyin adi yazmiyor.

Tesekkurler iyi aksamlar.

Abi zaten patronda öyle diyorda bence gereksiz yere dikkat dağıtıcı bir unsur :)

Ayrıca Emre ben de seni seviyorum :lol: :twisted:

Ama sonuçta her halükarda ben siteyi klasör olarak gördüğümde o klasörlerden bir tanesinin içinde bir java script dosyası olmak durumunda değil mi?

Tunc_Akin' Alıntı:
Ama sonuçta her halükarda ben siteyi klasör olarak gördüğümde o klasörlerden bir tanesinin içinde bir java script dosyası olmak durumunda değil mi?

hayır. :D :lol: html kodun içinde çalışan bir çok java script var..

Icine gomulu olani zaten kaldirmayi denedim fakat bu sefer menunun java scriptide silindi.

Neyse deneye deneye bulacam insallah.

'View source'dan gördüğümü yazıyorum, aslında nerededir bilemem :

Kod:
<!-- hide code

/*
Elastic Trail script (By Philip Winston @ [email protected], URL: http://www.geocities.com/pwinston/)
Script featured on Dynamicdrive.com
For this and 100's more DHTML scripts, visit http://dynamicdrive.com
*/

diye başlayan kısımdan

Kod:
        // move img to new position
        dots[i].obj.left = dots[i].X;			
        dots[i].obj.top =  dots[i].Y;		
    }
}

// end code hiding -->

kadar olanı silmen gerekiyor.

Yok önemli değil fakat yine olmadı. :? Zaten şu anda aslında boncuklardan daha önemli bir sorunum çıktı :lol:

Herhangi bir sayfayı buluyorum mesela index olsun. (HTML dosyası) Sağ tıklayıp ''Edit with Dreamweaver'' diyorum.

Önümde açılıyor sayfa. Yazılarda bazı değişiklikler yapmam gerekriyor. Onları yapıyorum. Save ettikten sonra siteye upload ettiğimde yazılar duruyor fakat hiç bir image gözükmüyor.

Yardım eden herkese teşekkürler, zamanınızı alıyorum kusura bakmayın.

Yeni kayıt aynı klasöre değil başka bir klasöre gidiyordur. Default olarak alıştığı klasöre gönderiyordur o da resim linklerinin işaret ettiği klasör değildir?

Sitedeki klasör yapısı ile, senin makinandakinin aynı olması gerekiyor. Yani eğer resimler /img içine gidiyorsa, sende de aynı yerde olacak. Kök dizinin içinde /img olacak, oraya koyacaksın. Çok sıkışırsan msn var profilde, denk getirdiğinde oradan sorabilirsin az çok anlarım bu işlerden.

Arkadaslar tesekkurler yardimlariniz icin.

Simdi soyle anlatayim. Sitenin kurulu oldugu makinayi aciyorum, sitenin tum dosyalari zaten "Ediz son hali" seklinde bir klasor icinde.

Buradan degisiklik yapmak istedigim sayfanin .html uzantili olanini sag tiklayip dreamweaverden aciyorum. (adida tercih.html)

Oradan yazidaki degisiklikleri yapiyorum. Ve save ediyorum. Save dedigim anda bana "Update links?" tarzi bir soru soruyor. Bende evet diyorum.

Yani .html dosyasinin bulundugu yer degismemis oluyor bu durumda bilmiyorum niye oyle yapiyor.

Tum image dosyalarida bu "Ediz son hali" denilen klasorun altinda images klasoru icerisinde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri