[Eski] ACPI ile Std. PC arasında kaldım. Yardımınızı bekliyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lightsaber

Yeni üye
Merhabalar;
Pentium 4 2.66 olan işlemcimi Pentium D 2.8 (4 MB Ön bellekli olanı) ile değiştirdim. Bir güzel de overclock yaptım 3.2 Mhz de son derece stabil çalışıyor.
Ancak Müzik yazılımlarının PC de performasının artmasıyla ilgili yanlış hatılamıyorsam Mahcem'in bir yazısı olmuştu. Orada bilgisayarınızı "STANDART PC" olarak tanımlayın gibi bir ifade vardı. Donanım profilimde bilgisayarım ACPI Çok İşemcili Bilgisayar olarak görünüyordu. Acaba Standart PC ye geçince işlemcinin dual core çalışabilme yeteneği sekteye uğrar mı? Mesela tek işlemcili PC gibi çalışma olabilir. Niye böyle bir kanıya vardın derseniz; söyleyeyim: Aleti Standart PC ye geçirmeden önce yani ACPI çok işlemcili bilgisayar olarak tanımlı olduğu zaman Hardware Monitoring yaptığımda iki adet "CPU kullanım" alanı çıkıyor. (Hani siyah fon üzerinde % cinsinden ifadelerin olduğu, yeşil yazıların çıktığı)
Standar PC de ise bir tane "CPU kullanım" alanı çıkıyor.
Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Görüşmek üzere...

ACPI müzik bilgisayarýnda olmasýn denir hep. Ben hep kullandým, bir zararýný görmedim. Hatta þimdi laptop kullanýyorum artýk ve açýk durmak zorunda, laptopun manalý olabilmesi için.

Aç gitsin bence.

ACPI cift cekirdek islemciler icin daha iyi yanilmiyorsam.

Ben tek islemciyle calisiyorum, Standard PC kurulumu yuzunden IRQ sorunu yasadim cok. 3 senedir ACPI, hic sorun yok.

O: "muzik isleri icin Standard PC olsun", TASCAM'a ait cok eski bir rivayet. Gecerliligi kalmadi.

ACPI nin cift cekirdekle bir alakası yok . Güç dagıtım sistemi. Kullanılmayan harddiski kapatma bilmem ekranı kapatma vs işleri düzenleyen bir standard. İRQ larıda paylaştırabiliyor. Ama Seskartınıda paylaştırabiliyor bazen.
Müzik yapımı sırasında beklemeler sonrası kapanan harddiski açmak kapatmak işlemi can sıkıcı opldugu için kapatılır genelde..

lightsaber' Alıntı:
Merhabalar;
Pentium 4 2.66 olan işlemcimi Pentium D 2.8 (4 MB Ön bellekli olanı) ile değiştirdim. Bir güzel de overclock yaptım 3.2 Mhz de son derece stabil çalışıyor.
Ancak Müzik yazılımlarının PC de performasının artmasıyla ilgili yanlış hatılamıyorsam Mahcem'in bir yazısı olmuştu. Orada bilgisayarınızı "STANDART PC" olarak tanımlayın gibi bir ifade vardı.

O Windows XP ve Pentium 4 makinalar ilk çıktığında olan bir sorundu, birkaç senelik olay. Artık teknoloji oturdu, o yüzden artık o ayarla oynamaya gerek yok. ACPI sistemler de gayet sorunsuz çalışıyor, hatta standart PC'lere göre bir takım avantajları da mevcut.

XP nasıl yüklüyorsa aynen devam et, bozma.

M.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri