[Eski] Acil yardım:( Mac'te altyazı yüklemeli film nasıl izlenir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

VLC Player file menüsünde OPEN FILE var, onu seçince file:// ile başlayan pencerede alta doğru Load Subtitles File: kutusunu işaretleyince Settings tuşunu seçip Browse etmek gerekiyor.

Aynen o işlemleri yapıyorum fakat OK buttonuna basınca film kapanıyor. (Program kapanmıyor veya hata vermiyor, filmin oynadığı ekran kapanıyor.. Stop'a basmışız gibi). :(

Submerge diye bir program var, ayrica Jubler(saniyorum altyaziyi editlemeye yariyor ama bilemiyorum bir dene istersen) var bir de sublime diye bir program var (oda editlemeye yariyor olabilir bilemiyorum)

Bunlari bir dene istersen.

Film ile altyazının dosya isimlerini aynı yapıp VLC ile bir kere daha deneyin, olmazsa Movie Time kesin çözüm olacaktır.

Edit: Load subtitles kısmını yapmanıza gerek yok bu prosedürde...

Malesef olmuyor.. Yani ya filmi aciyor ya da altyaziyi.. İkisini senkron bir sekilde acmiyor.. Yukaridaki menude " ALT YAZI " ile ilgili button ghost yani sönük.. Anlamadim gitti nedir bu.. Simdi Movie Time'ı deneyecegim cok tesekkur ederim..

Denedim fakat birkaç dakika sonra film izlenmez hale geliyor. Yani satın almamı istiyor. Bense bu işi para vermeden halletmek istiyorum. Yok mudur free bir program acaba..

Ne yazık ki altyazıları açmıyor.. Mac Mac dedik haftalardır bir film izleyemedik.. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim, fakat ne yazık ki bir türlü olmadı, olmuyor..

Henüz denemedim ama altyazı problemi çekenler için sanırım çözüm olabilecek bir player var.

http://mplayerosxext.googlecode.com/fil ... d_rev9.dmg

Ayrıca Orçun,

VLC player için, .srt dosyasının adı, oynatacağın dosyanın adıyla aynıysa ve aynı klasör içerisindelerse oynatıyor abicim altyazıyı. (çoğu dosyada en azından bu böyle)

Fakat yukarıdaki player içerisinde drag and drop özelliği varmış altyazıda.

Umarım işe yarayan bir şeydir. Sevgiler.

Ayrıca perian diye bir eklenti var ücretsiz. Bunu yüklediğiniz zaman bir çok kodek ve quicktime alt yazı açma özelliği geliyor, tabi filmle alt yazının aynı isimde ve aynı klasörde olması gerekli.

Ayrıca arkadaşlar alt yazılarda türkçe karakter olayını nasıl çözüyoruz ben pek uğraşmadım bilmiyorum ama arasıra lazım oluyor.

Evet bizim için çok gerekli Türkçe karakter. Ben hemen perihanı indiriyorum dostum inşallah işe yarar, çok teşekkür ederim.

OrcunCanakli' Alıntı:
Evet bizim için çok gerekli Türkçe karakter. Ben hemen perihanı indiriyorum dostum inşallah işe yarar, çok teşekkür ederim.

Vlc player'de altyazılardaki türkçe karakter probleminin çözümü :

üstteki menüden Vlc/preferences/subtitles&osd/defould encoding : iso-88859-9 (mac turkish'in 2 üstü) seçildiğinde problem düzeliyor, bilgilerinize..

garanti bi yol vereyim..
TextEdit>Open file
text encoding windows latin 5 de olsun oyle ac altyaziyi..
sonra save as derken utf-8 ile kaydet..ama sonuna srt yi eklemeyi unutma..

Geri