[Eski] Acil bikaç parcaya ton bulamadık,Yardım edin

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

erkancevher

Yeni üye
motif XS6 sı var klavyecimizin ,interneti olmadğı içn ben anladıgım kadarıyla yazıyorum bazı parcalarda ton problemı var ,nerden bulabilirz:((
istenirse parcalarıda yazabilirim !!

Erkan, istediğin yardım o kadar muğlak ki? "Bir parça ipin uzunluğu ne kadar?" demek gibi. Hangi şarkıya nasıl parça????

M.

Ton ile kasıt sanırım ses kategorisi. Yani herhalde yumuşak bir pad veya seri bir solo sesi gibi spesifik bir ihtiyaca yönelik preset bulunamaması anlaşılıyor. Kaydı varsa nasıl bir sesin gidebileceği konusunda fikir verebiliriz.

şööle deyım kı ben şimdi yenı bı orkestra kurdum ,aldıgım klavyecı arkdaşda amatör yetiştrdiğimiz birisi ,ben çok anlamam klavyeden , yaptıgım muzık tarzı r&b ,ki dogal olarak tonalrın aynı olması gerekıyor,ve acelemiz var ,parcalarda mesela ,
kelis_trick me
madcon -beggin
neyo_ closer(akustik tonu)
bonnie and clyde
ben bass gitaristim süreklı bunalrı çzömeye ugraşıyorum yardımalrınız dokunsada dokunmasada şimdiden çok teşekkür ederim

Sorununuz burdaki pek çok insanın da ortak sorunu aynı zamanda. Aynı tonu yakalamak için bu şarkıda kullanılan enstrümanın ne olduğunundan nasıl işlendiğine kadar bilinmesi gereken şeyler var. Tecrübeli arkadaşlar dinlediğinde anlayabilecekleri şeyler bunlar. Umarım yardımcı olan birileri çıkar.

Kullandığınız klavyenin kategorilere ayrılmış hazır preset sesleri içinden en yakın olanları kullanmak en mantıklısı. Çünkü stüdyo kaydında birçok işlem yapılabiliyor, hatta aynı müzisyenin stüdyo kaydı ve canlı performansı genelde farklı oluyor. Örneğinizdeki kontrbas sesi için Yamaha'nın Moog tarzı hazır bas tonlarına çok hafif ampli envelope release vererek benzer şeyler yakalayabilirsiniz.

şebnem ferahın, vazgeçtim dünyadan adlı şarkısında, introda çalan bell sesine,daha sonrasında gelen delaylı organ sesine benzeyen sesine ve tabiii ki sipsi sesine takmıştım. Aynısını bulmak için, amaa bulamadım. İntrodaki bell sesi,organ benzeri ses belki editlenerek bulunmuş belki de bilmediğim bir klavyenin üzerinde hazır olarak vardı ve rom tabanında farklı bir sesti bilemiyorum ....
sonrasında benzetebildiğim kadarıyla çalmıştık ....

yukarda sipsi dedim ama, o introda çalan sesin sipsi olduğunu şarkının aranjörü iskender paydaşa sormadan bilemiyordum, meğersem sipsi sesini sample yapıp wave formunu değiştirip pitch bendle editlemişler. ve sonrasında kaydetmişler, bilmiyodum ve o sesi kendi klavyelerimde bulmaya yakalamaya çalışıyordum.... iskender paydaşa da burdan helal olsun diyorum......

aslında çok mühim bir konudur bu konu.......

şöyle ki,sevdiğimiz bir sanatçının şarkısını çalarken şarkıdaki çok belirgin olan ve aşağı yukarı her klavyede olan synth sesleri bulmak çok kolaydır ammaaa.....bazı sesler maalesef kolay bi şekilde bulunmuyor, yani aradığımız ses editlenerek mi bulunmuş yoksa klavyenin üretiminde icad edilmiş bi ses olup sadece o klavye romunda bulunan bi sesi mi bilemiyoruz editleme parametreleri çok klavye modelleri de çok üzülüyoruz bazen .. tabi ki bu durum eğer sesin aynısını kullanmak istiyorsanız oluyor .... :D

Ankara'da iseniz gelip programlayayım yahu synth'lerinizi ( geyik filan yapmıyorum ) , zaten günün 1-2 saati synth'ler başında kafayı yemekle geçiriyorum , bari birilerine yararım dokunsun

Bence Synfox Ankara'da iseniz her ikinize de yardımcı olabilir. Asıl mesaj sahibini kastettiği belli, ama sen de arada kaynarsın :) Bu arada verdiğin örnek ilginç; herhangi bir sesin audio kaydını alıp pitch bend ile editlemek nasıl oluyormuş hiç duymadım. Pitch bend'in sinti üzerinde yapılıp gerekli EQ vs işlemlerin daha sonra yapılması daha doğru. Belki de pitch shifting işlemi kastedilmiştir.

Ben bu parcalarda çok kompleks bı şekılde oluşturulmuş tonlar oldugunu sanmıorum artık Son çare alt yapı olarak hazırlıycaz olmazsa:((

synthfan2' Alıntı:
Bence Synfox Ankara'da iseniz her ikinize de yardımcı olabilir. Asıl mesaj sahibini kastettiği belli, ama sen de arada kaynarsın :) Bu arada verdiğin örnek ilginç; herhangi bir sesin audio kaydını alıp pitch bend ile editlemek nasıl oluyormuş hiç duymadım. Pitch bend'in sinti üzerinde yapılıp gerekli EQ vs işlemlerin daha sonra yapılması daha doğru. Belki de pitch shifting işlemi kastedilmiştir.

vallaha öyle yapmışlar, iskender paydaşın dediğini yazdım ben, böyle birşeyi taaaa 95 yılında denemişler acayip güzel olmuş. Ama senin dediğin yöntem kesin daha doğrudur..... :!: :)

Geri