[Eski] Aşamadığım M Box Problemim

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

9mm

Yeni üye
Herkese merhabalar.Yaklaşık iki hafta önce Digidesign M Box ses kartı satın aldım.Ses kartını bu hafta takıp denediğimde ise bir takım problemlerle karşılaştım.Kısa M Box maceramı sizlere özetleyim.

Mbox un kurulumunu usulüne ve kitapcığına uygun bir şekilde tamamladım.Beraberinde gelen kitapçıklarda tavsiye edilenler üzerine gerekli Windows ayarlarını yaptım.Akabinde Protools 6.7 sürümüyle ilk çalışmalara başladım.İşler tıkırında gidiyordu.

Dün makinemi formatladım.Tekrardan driverlarını kurdum kartın.Hazır el atmışken firmwire update inide yapıyım dedim.Onuda yaptım.Fakat sonuç hüsran oldu.Bir baktımki kullandığım kulaklığın sol tarafından gelen seste hiç bir sorun olmamasına karşın sağ tarafından gelen sesin bass ları ve tizz leri birbirine karışıyor.Ve gelen seste dip gürültüsüde var.Yani bozuk bir ses geliyor anlayacağınız.Belki kulaklık girişinde bir problem olacağını düşünerekten kartın üzerindeki ikinci kulaklık amp.ine taktım kulaklığımı.Sonuç gene aynı.

Bunların firmwire updateinden kaynaklanacağını düşünerekten pc me yeniden format attım.Herhangi bir update yapmama rağmen hiçbir şey değişmedi.Ayrıca farklı kulaklıklarlada denedim.Hepsinde aynı netice...Sizce bu neden kaynaklanıyordur?Yardım etmenizi ümit ederekten iyi akşamlar.

Bu arada yazıyı bir kaç dakika önce yazmama rağmen yeni bir durumla karşılaştımki oda şudur.Kulaklığın jack ını Mbox un kulaklık amfisinin girişinin ortalarında bir yerde bıraktığımda ses düzgün cıkıyor.Örneğin şu anda Media playerdan çalan seste bir problem yok.Jack ı kulaklık amfisinin yuvasına tam oturttuğumda ise bahsettiğim sorunlar çıkıyor.47 yaşında bu işlerle uğraşmak zor :)

Firmware updateler kullandiginiz yazilim verssiyonu ile entegre calisir
daha yeni bir versiyonda problem olmaz
ve tavsiye ederim
mesela simdi 7.4 alirsaniz yakinda gelecek olan Pt 8 bedava olur
ve tabiki baglantilari da kontrolden gecirmek herzaman icin iyidir.

caci' Alıntı:
Firmware updateler kullandiginiz yazilim verssiyonu ile entegre calisir
daha yeni bir versiyonda problem olmaz
ve tavsiye ederim
mesela simdi 7.4 alirsaniz yakinda gelecek olan Pt 8 bedava olur
ve tabiki baglantilari da kontrolden gecirmek herzaman icin iyidir.

Bağlantılarımda bir problem yok.Zaten Mbox pc ye tek bir usb kablo ile bağlanıyor.Usb portlarımdada sorun yok ki ayrı ayrı denedim pc deki tüm usb portlarımı.Kulaklık girişi iki tane var Mbox ta ve ikisindede aynı problem ne yazıkki mevcut.

Caci'ninde deği gibi Firmware update ler, güncellemeyi yaptığınız cihazın içerisine kurulurlar. O nedenle firmware update i gerçekleştirdikten sonra bir sorun oluştuğunda, PC ye format atmak harici cihazınızı eski sürümüne getirmez. Eğer yeni sürümde sorun varsa, eski sürümüne dönmeniz daha iyi olur. Bunun için cihazın internet sitesindeki download bölümünden güncellemenin bir önceki versiyonunu indirip kurmanız sağlıklı olacaktır. (İstisna olarak: Bazen donanımlar üzerinde bulunan yazılımdan daha eski tarihli bir sürüm kurmaya çalıştığınızda kabul etmeyebilirler.)

Birde kablosu ayrılabilir bir kulaklık kullanıyorsanız, üst bağlantıyı (kulaklığa giren tarafı) kontrol etmenizde fayda var.

Malesef firmware güncellemeside,sürücü güncellemeside çare etmedi. :cry: Problemin donanımsal olduğunu düşünüyorum.Fakat anlayamadığım bazı noktalar var elektronikten anlayan arkadaşlar varsa anlatırlarsa sevinirim.Elimdeki kartın hem ön hemde arka panelinde headphone amp mevcut.

http://www.osxfaq.com/radio/07-2003/mbox.jpg

Ön panel 1/8 lik giriş arka girişse 1/4 lük.Fakat öyle zannediyorumki bunlar birbirinden bağımsız kanallar değiller.Yani tahminlerime göre birisinde olan problem diğerinide etkiliyor.Zira bu kanıya şuradan varıyorum 1/4'' lik giriş olana sadece inceltici jack takıp ön panele direkt olarak kulaklık taktığımda ön panelden ses alamıyorum.Arka panelden jack ı cıkarttıgım zaman ses alıyorum.

Sonra arka panele sadece jack ı yarım takıp ön panele ise direkt olarak kulaklıgı taktıgımda bu seferde ön panelden mono ses alıyorum.Bu konu elektronikten anlayan arkadaşların bilgi alanına giriyor zannedersem.Sorunumun kaynağı yada kaynakları ve çözüm yolları hakkında az çok haber sahibidirler.Yardımcı olurlarsa mutlu olurum.

peakload' Alıntı:
Caci'ninde deği gibi Firmware update ler, güncellemeyi yaptığınız cihazın içerisine kurulurlar. O nedenle firmware update i gerçekleştirdikten sonra bir sorun oluştuğunda, PC ye format atmak harici cihazınızı eski sürümüne getirmez. Eğer yeni sürümde sorun varsa, eski sürümüne dönmeniz daha iyi olur. Bunun için cihazın internet sitesindeki download bölümünden güncellemenin bir önceki versiyonunu indirip kurmanız sağlıklı olacaktır. (İstisna olarak: Bazen donanımlar üzerinde bulunan yazılımdan daha eski tarihli bir sürüm kurmaya çalıştığınızda kabul etmeyebilirler.)

Birde kablosu ayrılabilir bir kulaklık kullanıyorsanız, üst bağlantıyı (kulaklığa giren tarafı) kontrol etmenizde fayda var.

Yardımcı olmayı denediğiniz için çok teşekkür ederim.Fakat ne yazıkki çözemedim halen :(

ilkeryetimaslan' Alıntı:
Ön panel üzerindeki "mono" tuşuna basıp sonra kaldırdığınızda da aynı problem devam ediyor mu??

Ön paneldeki mono tuşu zannedersem benim kartımda hiç bir işe yaramıyor.Yani bu sorunlar başlamadan öncede bastıgımda bir fark olmuyordu çalan müzikte.

Muhtemelen kulaklık amfisinin çıkışındaki entegrede bir sorun var.
Ya da daha basitinden bu kulaklık jaklarından birinde bir oksitlenme de olabilir.
Oksit çözücü bir malzemeyle o jakları bir temizleyip deneyin.
Bu alet eski olduğu için garanti dışı olarak varsayıyorum.
Elektronikten anlayan birisi açip baksın o jaklara, olmadı servise göndereceksiniz.

Mundox' Alıntı:
Muhtemelen kulaklık amfisinin çıkışındaki entegrede bir sorun var.
Ya da daha basitinden bu kulaklık jaklarından birinde bir oksitlenme de olabilir.
Oksit çözücü bir malzemeyle o jakları bir temizleyip deneyin.
Bu alet eski olduğu için garanti dışı olarak varsayıyorum.
Elektronikten anlayan birisi açip baksın o jaklara, olmadı servise göndereceksiniz.

Girişlerde oksitlenme problemi yok ona baktırdık.Peki merak ediyorum, tam olarak teknik izahını yapamayacak olsamda ,kaba tabirle bilgisayarda çalan müzik ses kartında işlenip oradan headphone amp a gidiyor değilmi?(Bu arada belirtiyorum bu konuda hiç bir bilgim yok.Elektroniğin e sinden anlamam sadece mantık yürütüyorum)

Çalan müziğin ses kartında işlendiği bölümün bozuk olduğunu farzedip headphone out lara bozuk sesi yolluyorsa ben bu durumda headphone amp alsam sorunum çözülürmü ?

Bunu anlamak için aletin Main outlarını bir miksere ya da amfiye takmak yeterli.
Yani main outtan ses düzgün çıkıyorsa o zaman kulaklık çıkışları arızalı. Main outlardan dinleyeceksiniz.

Geri