[Eski] 64 Bit'lik Sistemde Ne Çalışır Ne Çalışmaz..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sickman' Alıntı:
Windows 7 64bit sistemde Firewire 410 çalışmıyormuş onu anladık. Tabi henüz demek lazım aslında çünkü yazılan driver'ın beta olmasıyla alakalı bir olay herhalde bu...
Eh yani...

Beta sürücü kullanıyorsan, Windows'un suçu ne...

Ayrıca neden Windows7'yi 32 bit kurmadın?

Sisteminde şu an 4GB'tan fazla RAM'i olmayan, ve/veya yakınlarda RAM'i -örneğin- 8 GB'a çekme düşüncesi ve şansı olmayanların 64 bit Windows 7 kurması da gereksiz. Kullanmayacağınız bir özellik gibi bir şey bu... pluginler 32 bit, kullanacağınız yazılımların %80-90'ı bit, neden işletim sistemi 64 bit olsun?

Yaptığınız şey, renkli televizyon yayını olmayan ülkede renkli televiyonu antene bağlayıp, aldığınız sonuç karşısında TV üreticisine kızmaktan farksız.

İleride her şeyiniz 64 bit olduğunda bu sefer 64 biti kurarsınız. Zaten Windows 7, legal olarak 32 bit ve 64 bit sürümleri beraberinde geliyor.

Bir de bu jbridge'i denedim ama bu sorun yüzünden işe yarıyor mu yaramıyor mu hiç bir şey anlamadım. Şimdilik almaktan vazgeçtim.
64 bit Windows 7'yi, henüz 64 bit sürücüsü beta aşamasında olan ses kartının düzgün çalışmıyor olması nedeniyle kullanmak istememen çok doğal.

Ama acaba Windows 7'nin, yasal olarak alınmış paketin içinde hem 32 bit hem de 64 bit sürümüyle beraber geldiğini biliyor muydun?

Bu forumda Cubase kullanıp da, Cubase'in hem Mac'te hem de PC'de çalışan bir yazılım olduğunu bilmeyenler de çoğunlukta. Webcam'ini ve müzelik oyunlarını kullanamayınca işletim sistemi kötüleyen de var.
Yazıyor herkes, netekim...

Beta sürücünün garantisi olmaz.

Windows 7'yi 64 bit kurmak da, ortalama kullanıcı için erken.

Vista'yla çalıştığı bilinen, sağlam 32 bit sürücüsü olan donanımınızı Windows 7 altında kullanmak isterseniz, o zaman işletim sistemini 32 bit kuracaksınız. Vista'yla çalışan sürücü Windows7 ile de %99 çalışır.

Eğer en son teknolojiyi takip eder ve sonuna kadar kullanır durumdaysanız, zaten sizin bir tavsiyeye ihtiyacınız yoktur - neyi neyle yapacağınızı biliyorsunuzdur.

Ortalama M-Audio kullanıcısının bütçesi belli. Adamın zaten 8GB RAM'li, i7 işlemcili dizüstü alacak parası yok. Bu durumda neden M-Audio o konuda acele etsin?
Ama RME öyle değil, örneğin. Ben henüz 64 bit çalışmadığım için bilmiyordum ama, RME 64 bit sürücüleri beta aşamasından çıkmış.

Kurmayın kardeşim. Aklınıza zarar.
Habire: "Acaba Windows7'den mi kaynaklanıyor bu sorun" diye kendinizi yemenize ne gerek var?

Oturun Windows XP kullanın adam gibi. :twisted:

Ne zaman herkes ballandıra ballandıra anlatır olayı, o zaman kurarsınız. :mrgreen:

Herkes her şeyi bilecek, kullanacak diye bir kural yok. :twisted:

Sanki Windows 7'yi kurunca çağ atlayacaksınız, herşey güzel olacak...
Fesüphanallah... ya Rabbim.... :)

ilterocktive' Alıntı:
Yaptığınız şey, renkli televizyon yayını olmayan ülkede renkli televiyonu antene bağlayıp, aldığınız sonuç karşısında TV üreticisine kızmaktan farksız.

Onu plazma tvler ile milletçe yaptık zaten. HD yayın olmayan ülkede milyon tane plazma LCD satıldı, -tabii önce çakma HD sonra yarım HD sonra full HD olmak üzere- sonra da her evde, "aaaiiii bu bizim eski Sony'den kötü gösteriyor, niye ki, bozuk mu" nidaları yükseldi. :)

Abi sen niye kızdın ben onu anlamadım. :D

Çok ortalama kullanıcı sayılmam ama durum kısaca şöyle. Evimde firewire 410 kartım var, studyoda ise fireface 400. İşletim sistemini değiştirmeden önce evde deneme yapayım dedim sadece. Cubase'in 64 ve 32 versiyonlarının olduğunu, beta driver'ın sorun çıkartabileceğini ve kullandığım vsti ların 32 bit olduğunu ve bunlara bağlı sorunların çıkabileceğini tabii ki biliyordum. Denememin nedeni de 4gb tan 8gb a çıkarmayı düşündüğüm ram'lerdi. M-Audio driver'ı yazdığı anda da 64bit 7'yi kuracağım tekrar. Kullandığım vstlerin de 64bit versiyonlarını bir iki aya kadar getirteceğim için komple 64bit'e geçmiş olacağım yani. Dolayısıyla kızacak bir şey yok abi, kötülemedim ki ben w7'yi, eheh :D. Yanlış anladın sen.

Bu arada 32 bit windowslarda 4gb ve fazlasý ram kullanmak aslýnda mümkün (biraz çaba gerektiriyor). Tek limitasyon, program baþýna 3gb limit olmasý, ancak sistem bir bütün olarak daha fazla ram kullanabiliyor. Bu özellik "lisans" sebebiyle limitlenmiþ durumda sadece 32 bit sistemlerde, daha fazla ram için 64 bit olanýný alýyorsunuz. Tek programda bütün iþleri yapanlarýn çok iþine yaramaz, ama birden fazla programa yayýlanlar var ise oldukça faydalý bence.

http://www.geoffchappell.com/viewer.htm ... memory.htm

sickman' Alıntı:
...İşletim sistemini değiştirmeden önce evde deneme yapayım dedim sadece...
64 bit'le deneme yapmak için henüz erken.
Özellikle sağlam çalıştığından emin olamayacağın beta sürücüler varken elinde.
Zaman kaybı bence. Kurmakla kaybettiğim zamana değmez.

Baska bir baslikta bahsetmistim bu ay bilgisayarimla gelen vista 64'e gecisim ve yasadigim bir grup problemden. Ilter sagolsun sorunun olasi nedenlerinden bahsetti, ve o dogrultuda elimdeki cubase surumunu upgrade ettim. Sistemdeki cubase ve reasonun rewire ile calisamamasi gibi problemler kayboldu. Fakat hala 4gb ram'im olmasina karsin kofigurasyonu cok daha dusuk olan eski sistemimdeki performansi alamiyorum. Latency'yi dusuk seviyelere cektigim zaman citirtilar basgostermeye devam ediyor. Daha once 1.5gb ramle tikir tikir calisabiliyordum. Bir grup forumda 32 bitte kullandiginiz ramin iki katini dusunun ayni performans icin falan diyordu pek gercekci degil anlasilan veya diger programlarin uyumsuzlugu buna neden oluyor da olabilir tabi.

Bilgisayari yeni aldigim icin bilgisayarla birlikte gelen windows 7 upgrade furyasindan yararlanmistim. Windows 7'nin kendi sitesine baktigimda 64 bit uyumlu oldugunu gordum fakat hem 32 hem de 64 bit kurulabilecegini buradan okudum simdi. Cok guzel haber oldu benim icin.

Bir de postalasalar artik su yeni windows siparisimi iyi olacak. Surekli tarihi ileri atiyorlar. Talep cok yogun olsa gerek herhalde diye kendimizi avutuyoruz bizde.

Linkte windows 7 nin her iki sekilde de yuklenebildigi ile ilgili bilgi microsoftun Turkiye sitesinde yaziyor.

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/features/64-bit-support

Fakat bu ozellik windows 7 basic surumunde yokmus. Amerika ve Turkiye sitelerini incelerken farkettim ki herhalde basic surumu de sadece Turkiye gibi ulkelerde mevcut. Ingilizce sitede dogrudan premiumla basliyor.

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/compare
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx

aristo' Alıntı:
Türkiye'de W7 için öğrenci/akademik set var mı?

Baslik yine windows 7 ye kayiyor ama soyle bir link buldum.

http://www.microsoft.com/student/en/us/software/windows-7.aspx#

Orada ulkeni okulunu secip sogrudan indirebiliyorsun eger okulun MSDN AA'e kayitli ise. Dogrudan satin almak icin de soyle bir yer var ama bu site Amerika Ogrencileri icin.

http://www.win741.com/

Diger ulkeler icin de linkler var ama aralarinda Turkiye yok. Ogrenci fiyati 29 dolar epey hesapli. Belki turkiyede de uygulaniyordur. Turkiye distributoru ile konusmak lazim herhalde.

Re:

o yukarda saydigin butun programlar 64 bit de calisir.
zaten kurmadan once sana 32 yada 64 mu olsun der rahat ol hepsi bendede var calisiyor.
ve burda iki uc arakadas var sacma sapan bilgiler veriyolar laf olsun diye birseyler yazmayin cunku benimde ara sira yardima ihtiyacim oluyor.
gecen de yine cubase ile ilgili bi problemim vardi arkadas yardim edecegine senin cubase in crackli dir diyor

selam

Bu durum henüz netleşmedi, bizde kurduk win7 64bit, şu anda sorun yok, olası sorunları bekliyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri