[Eski] 64-bit PC için PCI ses kartı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rpm

Yeni üye
Merhaba,

Yeni 64-bit bir PC aldım. Bir USB kartım var, gayet iyi ama ben PCI karta geçmek istiyorum, hem daha verimli olur diye, hem de USB kartımı Linux'a tanıtamadım, Linux uyumlu bir karta geçerim diye. Şu anda Windows 7'ye mahkum kaldım, ve o şekilde gidebilirim ama bir yandan Linux'ta müzik yapmaya da başlamak istiyorum (1 yıldan fazladır Ubuntu kullanıcısıyım ve aşırı memnunum, müzik için de Ubuntu Studio veya Puredyne gibi bir distro düşünüyorum).

Ne yazık ki PCI kartların çoğunda preamp ve kulaklık girişi vs. yok. Bu da durumu USB/firewire arabirimlerden daha karmaşık hale getiriyor. Ben çoğunlukla tek başıma (bir seferde tek kanal) kayıt yaptığım için PCI kartın üstüne mikser almak falan pek istemiyorum (ama yine de nadiren aynı anda 2 kanal kayıt yapabilirim).

Preamp ve kulaklık girişi olan, hem de linux'la uyumlu gözüken ve çok cazip fiyata bir kart buldum. Echo Gina 3G, ama ne yazık ki Türkiye'de temsilcisi yok gibi gözüküyor. Bu kartı TR'de bulabileceğim bir yer var mı acaba? Ya da benzer bir kart önerebilir misiniz?

Ayrıca USB sisteme geçmek isteyen birisiyle PCI + mikser/preamp takası düşünebilirim.

Teşekkürler.

Bu karttan haberim yoktu, çok sağol. Bunun yanına bir mikser/preamp alırsam kulaklık ve mikrofon/gitar girişi olayı hallolur diye düşünüyorum, doğru mu? Yalnız mesela bir Behringer Xenyx 502/802 vs. alsam, bunların içindeki preamp ne kadar düzgün çalışır? Mikser içindeki preamp'lerin fazla ses yaptığını duymuştum. Mikser yerine sırf preamp alırsam da, mesela herhangi bir ART, bu sefer aynı anda iki gitar kaydı yapmak mümkün olur mu? Preamp'lerde böyle bir özellik var mı?

rpm' Alıntı:
Bu karttan haberim yoktu, çok sağol.

Birşey değil. Kendime PCI ses kartı alacaktım. Araştırma yaptım ozaman gördüm bu kartı ve Linux destekli olduğunu.

rpm' Alıntı:
Bunun yanına bir mikser/preamp alırsam kulaklık ve mikrofon/gitar girişi olayı hallolur diye düşünüyorum, doğru mu? Yalnız mesela bir Behringer Xenyx 502/802 vs. alsam, bunların içindeki preamp ne kadar düzgün çalışır? Mikser içindeki preamp'lerin fazla ses yaptığını duymuştum.

Evet mikser alırsan preamp ve kulaklık sorunun çözülür. Alacağın o mikserlerin preamplarından doğrusunu söylemek gerekirse hayır gelmez. O marka mikser preampları fazla dip ses yapıyor.

rpm' Alıntı:
Mikser yerine sırf preamp alırsam da, mesela herhangi bir ART, bu sefer aynı anda iki gitar kaydı yapmak mümkün olur mu? Preamp'lerde böyle bir özellik var mı?

Preamplarda böyle özellikler var. Aynı anda iki gitar, çalıp önerdiğim ses kartı ile ayrı ayrı iki kanal olarak gitarları kayıt edebilirsin. Ama bana uygun preamp hangisi diye sorarsan o konuda yorum yapamam. Hiç kullanmadım. Ses kalitesi açısından seni yanlış yönlendirmiş olurum. Fikir vermesi açısından aşağıda birkaç model ürünün linkini vereyim. Ama preamp alırsan, kulaklık amplifikatörüne de ihtiyacın olacak.

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=10&ManID=20&ProID=1678

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=10&ManID=10&ProID=1688

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6097&gid=1754

Tekrar sağol, iki seçenek var gibi:

1) Echo Gina 3G (postayla beraber ebay'den 320 dolar)

2) ESI juli@ (bugün tünel'de sordum, 152 euro) + preamp (DMP3 iki channel olması açısından iyi) + headphone amp (behringer HA400 olur).

Ben eBay' den alışverişe pek sıcak bakmıyorum. Daha önceden deneyimleri olanlara bir sor, fikirlerini al derim. M Audio DMP3' ü tünel' de test etme şansın oldu mu? Bildiğim kadarı ile "Solid state" bir ürün. Yani lambalı preamp gibi his vermeyebilir, vermezde. Bir de Linux' ta müzik yapmak istiyorsun ama, onboard ses kartı ile dahi olsa, aynı sisteme bir Ubuntu kur bir de Windows 7, bir bak bakalım iki işletim sistemi arasında çok ses farkı var mı? Ben kurduğum da onboard ses kartı ile doğru düzgün ses bile alamamıştım. Üstüne üstlük ses kartı sürücüsünü de kurmuştum. Acaba bu sorunu düzelttiler mi? Senin yerinde olsam müzik yapmak için Linux' a güvenmezdim. :wink:

Doğru diyorsun, ben doğrudan linux'a geçmeyeceğim. Dual-boot (windows 7 + ubuntu studio veya benzeri bir distro, örn. puredyne) kuracağım. Amacım, iş hayatımda çok memnun olduğum linux'u müzik olayında da denemek. Verim alamazsam Win 7'yle devam ederim. Zaten şu ana kadar kullandığım tüm müzik programları Win'de var, linux'ta yok (örn. Reason). Ama yeni bir şeyler öğrenmeyi seviyorum.

Bir de şöyle bir hayalim var. Daha önce kendi çapımda bir "albüm" kaydedip internete verdim. Yine bir albüm kaydedip copyleft (veya creative commons) altında internete vermek ve bu albümün tamamen açıkkaynaklı yazılımlarla yapıldığını söyleyebilmek isterim. Her şeyin para etrafında dönmesi canımı sıkıyor, buna karşı duruşumu yapmak istiyorum kendi çapımda. Orbital adlı grup da çevreci sebeplerden dolayı bir albümlerini tamamen güneş enerjisiyle kaydetmişlerdi.

DMP3'le ilgili bir fikrim yok, ama çift preamp'i olması güzel, aynı anda ikisini de kullanma imkanı güzel olur diye düşündüm. İnternette araştırdığımda DMP3'ten çok memnun olanlar gördüm. Ayrıca M-Audio'nun daha ufak preamp'i olan Audiobuddy'den eski grubumdaki vokalist çok memnundu.

Ben açıkçası lambalı ve solid state'i ayırdedebileceğimden emin değilim. Sadece belli bir bütçe içinde alabileceğim makul aletlerle elimden gelen en iyi sesi yakalarım, o da bana yeter diye düşünüyorum. Ekipman alıp satmayı da seviyorum (yeni şeyler öğreniyorsun), gerekirse satarım. Daha önce sadece ART Tube MP kullandım, ve gayet memnundum, tabii karşılaştırma imkanım yok. Açıkçası o kısıtlı bütçemle doğru düzgün bir monitör veya kulaklık bile alamayacağım ilk etapta. Çünkü bir yandan eve bu ekipmanları alırken, diğer yandan grupta basçı olduğum için bas gitar ve pedallar edinmem lazım.

Tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu yazılımlarla, böyle bir proje yapmak gerçekten iyi fikir.

Bütçe meseli yaptığımız seçimleri de ister istemez etkiliyor. Bütçe neye yetiyorsa o, haklısın, yoksa Avolon marka bir preamplifikatöre kim sahip olmak istemez ki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri