[Eski] 4 çekirdekte CPU çok yükleniyo

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

"İllâ Cubase olsun" diyorsanız biraz paraya kıyıp Cubase 4'ü alın. Yeni versiyonları işlemciye neredeyse dokunmadan çalışıyor. SX3 ile 4 arasında çok büyük fark var yani.
Üstelik eğer SX3'ünüz varsa, upgrade için doğrudürüst para bile ödemeyeceksiniz.
Kırık değilse, neden bu debelenme, anlayamıyorum...

3.1.1.944 de ne abuk-subuk sürüm numarasıymış... programın aslına ulaşamayanların kullandığı kırık yazılımların versiyon numaraları gibi. :) (Az önce kuşkulanıp Steinberg sitesine gittim, SX3'ün en son sürümü oymuş meğersem.
Nuendo 3.2'ye ulaşmıştı, demek bu sefer Nuendo'da daha çok bug çıkmış. :mrgreen:

Yani hayır, 3.1.1.944'ten üstü yok, SX3 için. Ama bunu senin de biliyor olman gerekmez miydi?

ilterocktive' Alıntı:
Yeni versiyonları işlemciye neredeyse dokunmadan çalışıyor. SX3 ile 4 arasında çok büyük fark var yani.
Üstelik eğer SX3'ünüz varsa, upgrade için doğrudürüst para bile ödemeyeceksiniz.

Daha üst seviye bir versiyon yapıp, programı geliştirip işlemci yükünü azaltabilmeleri süper birşey. Hani oyunlarda falan tam ters durumlar oluyor ya...

Yani bu bir geçiş bahanesi olabilir. Benim için sx3.1 çok yeterli aslında. İmrenmeyim diye cubase4'ü araştırmadım ve yazılanları okumadım.

Cubase4'de insert fx'lerin sırası, efektleri kaldırmadan değiştirilebiliyor sanırım. Öyle duymuştum. Bu çok pratik. Acid 2.0 da bile vardı. Şimdi yavaştan bir fikir oluşuyor cubase4'e geçmek ile ilgili.

Cubasede de sürüm yenilendikçe yazılım daha çok işlemci gücü tüketirdi. Öyle olması da doğal tabii, çünkü bilgisayarlar güçleniyor.

Yalnız 4'te durum öyle değil. Hafifletmişler yazılımı, nasıl yaptılarsa. Aynı projeyi 4'te aç, daha fazla kanal ekleyebiliyorsun dolmuş projeye. Bir de nasıl bir histir bilmem, sanki proje daha güzel akıyor, kaydedilen ve mikslenen sesler daha bir iyi gibi.

Bir de bir söylentiye göre SX3, kırılamasın diye yapılan aşırı kodlama yüzünden hantallaşmış. Ne kadar doğrudur bilmem. Burada kimse SX3/Nuendo3 kullanmıyor. Ya SX2/Nuendo2 ya da Cubase4/Nuendo4. Artık bilerek mi yapılmıştır bu seçim, yoksa herkes benim gibi bir sonraki güzel sürümü mü bekliyordu bilmem.

4'e geçmek için neden çok. Bu yazılıma daha ne eklenebilir bilemiyorum ben.
Aynı şey VST > SX, SX > SX2, ve SX2 > SX3 yenilemeleri için o kadar cazip değildi. 1-2 yeni (ve doğrudürüst çalışmayan) özellik için para ödemek mantıklı gelmedi bana hiç.
O yüzden uzun bir süre VST 5.2 kullandım örneğin. SX'e güncellemeden SX2'ye geçmiştim, çünkü Freeze fonksiyonu adam gibi çalışıyordu, ve güncellemesi de hesaplıydı.

Ayrıca Cubase4'te Sidechain efektlendirme de doğrudan destekleniyor. Önceki sürümlerde sidechain yapmak biraz uğraştıran bir işti.

Ama Reaper'da hepsi var, canına yandığımın :)

Çift çekirdekten çok önce çift işlemcili sistemler vardı, yaptığı işlemleri dengeli olarak iki thread'e (bağımsız çalışan işlem parçaları diyelim) bölebilen bir program hem çift işlemci, hem çift çekirdekte gayet verimli çalışır. Her iş için bunu yapmak kolay değil tabii, ama audio yazılımlarının avantajı var. Örneğin bazı kanallardaki efektleri birinci thread'e, diğerlerini ikinci thread'e atabilirsiniz, işin doğası gereği iş yükü bölünebilir yani. Oradaki mesele bunu dengelemek, yüklü efektlerin olduğu iki kanalı bir işlemciye, daha hafif efektlerin olduğu altı kanalı diğer işlemciye atamak mesela.

Reaper ise sekiz çekirdek bile destekliyor :p (programı yazan Justin'in iki tane dört çekirdekli işlemcisi olan bir sistemi var). Şu anda versiyon 3 alpha testlerde, MIDI ve otomasyonu epey toparlıyorlar. Reklamlar bitti :D

Cubase preferences bölümünde '' multi processing '' seçeneği var onu aktif edin.

Çok fazla cevapları okumadan yazdım, başka birisi söylediyse veya sorulan bu değil ise pardon :)

optik arkadaşım söylediğin (pereferences) bölümünün içerisinde (multi processing) diye bir seçenek yok yada ben yanlış yerlerde arıyorum 'file'dosyasının içerisinde değilmi pereferences

Görmemişim İlter abi eyvallah. :D
Körüngöz müyüm neyim :D Süper laf ha körüngöz :lol: Neyse cıvıtmayayım...

Geri