[Eski] 35 mm adaptör ler LETUS-REDROCK

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Hakan_Nart

Yeni üye
SONY PMW EX3 kameram için 35mm adaptör alacağım
letus
redrock
Bu iki markadan birini ya da ikisini kullanan oldu mu?
Deneyimlerini paylaşabilir mi?

Ben hep 2/3 inch ccd li kameralar kullandım.
Ara adaptör hiç kullanmadım
bu kamerayı da bir kere alman bir ekip için ilk son dan kiraladım ve verdim o zaman ilk son un ortaklarından bir tanesi istediğim taktirde adaptörlerle prime lensler de takıldığını söylemişti ama o prime lensler bildiğim kadarıyla digiprime yani B4 mount yani 35mm kameralar gibi PL mount değil.
yani ondaki ara aparat 1/3 u 2/3 e ceviren adaptör olmalı.
ancak bu ps in digital kameralarda b4 mount u PL mount a çeviren adaptörlerde yaptığını biliyordum. Tıpkı redrock micro gibi.
Şimdi bu çeviriciler benim takip edebildiğim kadarıyla iki tip bir tanesi lensi değiştirilemeyen kameralara takılıyor ve istenilen lens tipine göre çeviriyor bir diğeride lensi değiştirilebilen bu ex3 gibi kameralara takılan adaptörler.. kanaatimce bu daha başarılı yani lense lens mount etmektense ccd ye direk lens mount ediliyor.
Türkiyede meraklısı çok hatta üretende var ama sen yinede yurt dışındaki forumlara bir göz at.
Birde buna takacağın lens seti nedir?

Berk tamadır aldım mesajını.
Yinede burda kullanan ve sonucundan bahsedebilicek hatta deniyebileceğim bir set up arıyorum.
Sanırım birisinde buldum Ankarada . Denemeye çalışacağım.
Prime lensler tabi çok pahalı , öncelikle nikon 35mm leri deniyeceğim. Bendeki nikon d80 in ve eski bazı lensleri deniyeceğim.
2/3 lensleri takmak için sanırım adaptimax ya da Frank Tappa adaptörler var ama
onlarda magnification factor oluşuyor sanırım. hemde yüksek çarpanlı.50 mm taktıgın bir lens mesela 250 mm gibi çalışıyor.

Berk bunların tamamını daha önceden seyrettim ve indirdim:)
relay deki performans oldukça iyi.
burda letus satan bir firma yok , Ankara da buldugum letus ise bir avukat abimizde amatörce film çekiyormuş, elinde ex1 var lens çıkmadıgı için ex1 deki lensin önüne takıyor.
bir gün getirecek ve bendeki ex3 ün lensini çıkarıp letus u baglıyacağız ve elimizdeki değişik lenslerle deniyeceğiz.
Berk sanırım bu avukat abimizin oğluda Kanada da okuyormuş zaten letusuda o geitirmiş gelirken.
Belki bir siparişte ben veririm sömestir tatilinde gelicekmiş:)))

Hakan
senin kameradaki lensi cikarip direk adaptore takamazsin.
relay lensin olmasi sart.
cunku icerdeki donen ground glass e focuslayacaksin. lensi cikarinca bu olay ortadan kalkiyor.

Doğru adaptörü alıyor olduğundan emin ol.
PL mount başka birşeydir
Nikon için mount başka birşeydir
1/3 1/2 2/3 b4 mount başka birşeydir.

http://www.adaptimax.com/
http://www.adaptimax.com/original_adaptimax.html

esas burda adaptimax ın nasıl takıldıgını gösteriyor bu video

http://www.adaptimax.com/video.html
bu videoyu seyredin altında da örnek çekim var.

ex3 ün üzerindeki lens sökülüyor, adatimax adaptör takılıyor ve sonra
slr makinelerde kullandıgımız lensler bi güzel kullanılıyor.
birazda kaliteli lenlser olursa sonuç hiç fena değil . lakin dediğim gibi magnification factor dedikleri
durum var.
bir bakın bakalım.

Eger aradigin DOF(depth of field) ise o adapter sana onu vermez.
o sadece body e nikon lensleri takmak icin bir ara adaptor.
sony nin chipleri 1/3 oldugu icin, kendi stock lensi ile dof olarak ne aliyorsan, o adaptor ve nikon lenslerle onu alirsin.

35mm adaptor ler sana 1/3 chiplerin veremedigi DOF veriyor.

bence linkini verdigin adaptor gereksiz bir masraf olucaktir. cok spesifik lensler kullanmak istemiyorsan, (500mm,750mm, 10mm..etc)

Geri