[Eski] 2 Pc'yi LCD Tv'ye Nasıl Bağlayabilirim ! (Acil)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

faruk84

Yeni üye
Arkadaşlar Bir konuda bilgi ve yardımınıza ihtiyacım var!

Philips in linkini vermiş olduğum Lcd Televizyonunu almayı düşünüyorum. Sony ve philips arasında ufak bir araştırma yaptım. birbirine yakın neredeyse aynı gibi olan fiyatlara nazaran Philipsin özelliklerinin daha iyi olduğunu gördüm ve Philips almaya karar verdim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILI ... ,5951.html

Amacım 2 farklı Pc yi Bu tv' ye bağlamak. sanırım tek monitör girişi var. Şuan kullanmakta olduğum 17 inc. lik monitörümde bir aparat sayesinde 2 kasayı tek monitör ile kullanmaktayım. Deneme amaçlı (sony marka) bir lcd tv ye aynı şekilde bağladım. Klavyeden geçiş yaptığımda diğer kasanın görüntüsü gelmedi. Ekranda "alan dışı" yazmakta!!! fakat kasaları tek tek açtığımda her iki kasada açılıyor. Ama ikisi çalışır durumda iken geçiş yaptığımda diğer pc den görüntü alamıyorum. İkisini tek tek kullanabiliyorum ancak =( Bunu nasıl giderebilirim.

Fikir Öneri ve Cevaplarınızı acil bekliyorum, bir kaç güne kısmet olur ise almayı düşünüyorum. . .

Kağıt üzerinde süper gözükseler de, pratikte öyle olmayabiliyorlar. Kesinlikle gidip görüntüsünü görmeden karar vermemeni öneririm.

Ayrıca şu anda kullandığın gibi bir switch ile 2 kasayı TVye bağlayıp kullanabilmen lazım.

Sleepless' Alıntı:
Kağıt üzerinde süper gözükseler de, pratikte öyle olmayabiliyorlar. Kesinlikle gidip görüntüsünü görmeden karar vermemeni öneririm.

Ayrıca şu anda kullandığın gibi bir switch ile 2 kasayı TVye bağlayıp kullanabilmen lazım.

Pratik konusunda haklısınız tabiki bu öyle yazdığını göstermeye bilir de, ama ben gidip gördüm gerçekten o modeller fiyatına göre başarılı. (Bu benim görüşüm) neyse, Deneme fırsatım oldu başka bir Lcd tv ama swicth ile geçiş yaptığımda diğer kasadakine Alan dışı yazıyor. Bu olayı umarım çözebilirim. Çünki çift girişli alip 2 farklı kablo ile bağlasam çift girişlilerin fiyatı daha yüksek beni aşıyor =)

Bence şu yöntemi deneyebilirsin. Ekran kartlarının ne olduğunu yazmamışsın ama ekran kartları üzerinde ve dizüstü cihazlarda Svideo çıkışı olabiliyor. Aşağıdaki gibi iki scart fiş ile s video bağlantıları üzerinden bilgisayarları bağlayabilirsin. Böylece AV1 bir PC AV2 bir PC olabilir.
Yalnız bilgisayarın çözürlüğünü 1024x768 yapmayı unutma.

SCART%20ADAPTOR.jpg

İkici bir seçenek.

Ekran kartlarını değiştirmek. Üzerinde HDMI çıkışı olan ekran kartlarından alıp almayı düşündüğün tv üzerindeki 4 HDMI girişlerinden ikisini kullanarak son derece yüksek kalitede görüntü elde edebilirsin.

x1600.jpg

Benim aklıma gelenler bunlar. Belki daha değişik ve kolay yolları vardır. Biraz daha araştır bakalım.

Levent

Leventuslu,

üstad faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim Allah razı olsun ne diyim. Bu tv de 2 scart girişi mevcut. ilk verdiğiniz yöntem ile de yapabilirim.

2. Verdiğiniz HDMI girişli Ekran kartıda olabilir ama bana ayrı ek bir masraf olacak, biraz pahalıdır tahminimce o tip ses kartları !

Amacım ps3 hdmı bağlayıp oynamak gibi bir kalitede görüntü almak değil iki Pc yi bağlayım çokta kötü olmasın görüntü !? HDMI girişi de 4 tane mevcut zira 2. verdiğiniz örnekteki gibi ekran kartı alıpta bağlayabilirim ileride. Kafamdaki sıkıntı bi nevzede gitmiş oldu birkaç güne alacağım için bir an önce çözmek istemiştim.

Birde şöyle bir durum söz konusu, bir B.Sayar parça satıcısı bana Pc lerin monitör girişleri için çoğaltıcı bir aparat gösterdi 1 girişi 4 e çıkartıyor ayrı 2 kasanı bu şekilde de girebilirsin dedi. Bunuda deneyebilirm. Buda ucuz yollu bir yöntem. Aparat ta 25-30 ytl arasında !!!

Çok çok teşekkür ediyorum, başka fikir ve önerileriniz varsa seve seve beklerim..

HDMI ekran kartı bir para değil, 30 ytl adaptöre vs vereceğine en fazla 100 liraya öyle bir kart alabilirsin. Artık onboard VGAlar da dahi HDMI çıkış var. En sağlıklı görüntü de öyle gider.

Pc ile fazla oyun oynamadığım için ekran kartımı çokta iyi seçmemiştim. Daha çok müzikle ilgilendiğim için işlemci ve ram e yönelik yatırım yaptım :)

artık o kadar sistemi kurup 100 lirayıda esirgemeyelim. :D

Ama bu seferde sürekli kumanda elimde bi o kanal bi o kanal uğraşıcaz desenize 8)

Berkay' Alıntı:
Uzaktan kumanda işte, switch daha mı rahat geliyor? :)

Klavyeden 2 tuşla geçiş yapıyorum kumanda ile kanal değiştirmekten daha pratik bence :) hergün kumanda aramayalım evde :D

Hdmı girişli ekran kartlarıda 150$ dan başlıyor :shock:

150 dolardan aşağıya da bulunuyor olması lazım. Kartı pahalı kılan HDMI arayüzü değildir. Şimdi çıkmam lazım, akşama bir araştırayım. Ama onboard HDMI'lı VGA taşıyan mainboardlar bile 150 den ucuz.

Hah. Iki tane bundan aldin mi iki makineyi de DX10 uyumlu da yapmis olursun. Toplamda da 180 liraya cikar. DVI cikisi olan kartin varsa onu da adaptor ile HDMI girebiliyor olman lazim.

Berkay,

DVI - HDMI dönümüşümü çok iyi aklına geldi. İkinci alternatif. Ben yukarıda s-video önermiştim ama yazık olur LCD ye :) Sen gel HDMI bağla 4 tane girişin var.

HDMI-DVI-D_cable.jpg

Levent

Çok teşekkür ederim bilgiler için,

Tv hayırlısı ile alıp birşeyler deneyeceğim. Lakin HDMI girişlerinden yararlanarak görüntü almam daha makbul olacak gibi yada birni monitör girişinden (adı aklıma gelmedi) diğerinide hdmı dan alırım...

Çok teşekkür ediyorum güzel kısa ve açıklayıcı bilgileriniz için :arrow:

Tekrar merhabalar,

Çok şükür Lcd Tv yi haftasonu aldım. Herşey iyi hoş güzel ama tuhaf bir sıkıntısı var!?

Pc ve PS3 bağlayıp bi süre kullandım. Görüntüde gecikme sıkıntısı yaşıyorum. Pc de mouse bir yöne hareket ettirdiğimde imleç 1 sn sonra gidiyor,

İkinci sıkıntıda PS3 te aynı komut ile görüntü arasında 1 sn. lik gecikme (latency miydi) var. Müzikten uzaklaşalım dedik ps3 filan film seyrederiz dedik. Gine döndük müzik işlerine Latency ler filan :)

Umarım bu gecikme sıkıntısını çözebilirim :roll:

Gecikmeyle ile ilgili olarak Teknik servis ile görüştüm. Pc lerimin görünüm hızları 65 Hz. aldığım Lvd ise 100 Hz. imiş. Pc lerde buna bağlı olarak bir gecikme oluyormuş.

Bende Hdmı girişli yeni çıkan kartlardan almayı düşünüyorum. Çünki HDMI ile bağladığım ps3 menüsü çok başarılı iken pc masaüstü suluboya gibi kalıyor...

Gelişmelerle tekrar birlikte olcağız şimdi söz merkez de :wink:

to be continue :arrow:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri