[Eski] 2 adet 19'' mi yoksa bir adet 22'' Lcd monitör alırdınız..?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

2 adet 19'' mi yoksa bir adet 22'' Lcd monitör alırdınız..?

• 2 adet 19'' Lcd

Kullanılan: 0 0.0%
  • 1 adet 22'' Lcd

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

goxel

Yeni üye
2 adet 19'' mi yoksa bir adet 22'' Lcd monitör alırdınız..?

uzun zamandır kafama takılan bir soru ? görüşlerinizi bekliyorum..

Biz iki tane 17" kullanıyoruz zira o zamanlar en ekonomiği oydu, ama şu anki imkânlarla bir tane 22" widescreen alırdım. Zira Pro Tools'u kontrol yüzeyinden kontrol ediyorum, bir tuşla mikser ve edit ekranları arasında gidip gelebiliyorum.

Tek geniş ekran o açıdan daha derli toplu geliyor bana.

Ama standart 4:3 ekran olacaksa o zaman dual ekran daha akılcı olabilir.

M.

Viewsonic'in yeni serisi çıktı VG2230wm ve VG2030wm.

VG2230wm : 22 inç , 1680*1050 , 5ms , 700/1 kontrast 660 ytl
VG2030wm : 20 inç , 1680*1050 , 5ms , 800/1 kontrast 550 ytl

İkiside widescreen parlaklık oranları 300 nt , hem analog hemde dvi-d digital giriş var iki bilgisayar bağlayıp üzerindeki menü düğmesinden geçiş yapılabiliyor.
360 derece döner ayaklık koymuşlar ki buda çok işe yarıyor.
Yaklaşık 1 aydır 20 inç olan modeli kullanıyorum oldukça memnunum.
1680*1050 çözünürlükte 60 hz çalıştırıyorum.

Fiyatlar zaten inanılmaz uygun.Ama fiyatının düşüklüğü aldatmasın.Hem malzeme hemde görsel olarak ben çok başarılı buldum.Taş gibi alet.

Tek ve büyük bir monitör bana daha işlevsel geliyor eğer kullandığımız yazılımların arayüzlerinin boyutları ile ilgili bir sorun yoksa fiziksel olarak bunu ayırmayı pek tercih etmem. Malum bir de çokluk arttıkça sorunlar da artmaya başlıyor.

2*19 '' olursa Yatay Çözünürlük 1600*1200 olursa .. 1200*2 = 2400 pixel olur. ama 22'' wide da bu deger standard 1050 civarı.. pek mantıklı gelmiyor bana cift ekran daha mantıklı...

Sana ne olarak mantıklı gelmiyor?

Oyun oynamak için mi, yoksa bir sequencer ara yuzunde çalışma sahasının ergonomik kullanılabilirliği yüzünden mi?

2 adet geniş ekran 20 inç kullanıyorum. Yakın zamana kadar kontrol yüzeyi olarakta yamaha o1x vardı önünde. Öncesinde tek kare lcd kullandığım için geçiş inanılmaz olmuştu benim için. Benim gibi eli bazı kısayollara gitmeyen biri için tam hakimiyet demek. Kullanım alanı tek monitöre göre iki kat genişliyor ve dilerseniz pluginleri mixeri edit ekranını , ne varsa serebiliyorsunuz ( ne gerek varsa ) Kısayol ile geçiş yapmaktansa , zaten açık şekilde gözünüzün önünde duruyor.
Elimde olsa bir monitör daha alırdım. Ama Flight simulator için 8)

Demek ki kullanim tarzlariyla alakali birsey bu.

Ben de ses editorunde ya da sequencer'in ana penceresinde sesleri ve aranjeyi -bir butun olarak- enlemesine gormeyince gozum rahatsiz oluyor.
(Bende widescreen oldugundan degil. Ben de maalesef 2 monitorle calisiyorum. Ama genis ekran calistigimda daha rahat ediyorum).

Bende de sürekli pull-back yapıp projenin tamamını görme eğilimi var. Klavyedeki 1-3-5 tuşları kırılacak yakında.

M.

ilterocktive' Alıntı:
Sana ne olarak mantıklı gelmiyor?

Oyun oynamak için mi, yoksa bir sequencer ara yuzunde çalışma sahasının ergonomik kullanılabilirliği yüzünden mi?

widescreenden beklenen şey 4:3 oranda az olan yatay çözünürlügün. 16:9 formatında daha çok olması. Ama iki 4:3 monitörü yan yana koyunca 8:3 lük inanılmaz bir çözünürlük cıkıyor ortaya. 22" wide kullandım arkadaşım almış en yüksek çözünürlüğü 1600 *1050 civarı.. Benim projelerde zorlandıgım nokta kanalları üstüste görmek isterken (kalınca waveformlu) düşey cözünürlüğün yetmemesi.. Onun için cift ekrana geçtim . ( Gerçi benimkiler crt )... Yoksa alırım canım Çift 22" lcd :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri