[Eski] 12 ms latency nasıl düşer???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

shewchat

Yeni üye
arkadaşlar merhaba. mbox2 'de 128 de latency 12 ms.. 512 yaptığımda bu 30 ms'ye kadar cıkıyor. fakat usb1.1 olduğundan dolayı zaten mbox'u 128 de kullanmak cok zor (malum 12Mbit) fakat 12 ms cok değilmi yaa? bunu nasıl düşürebilirim? millet 4 ms den bahsederken ??? :) kullandığım makine: amd anthlonXp 2000+, 1 gb ram

Bir gariplik var hocam bu durumda.

512 sample -> 11.2 ms yapar.
256 sample -> 5.1 ms
128 -> 2.5 ms

(44.1 kHz orneklemede)

Bu 12/30 vsvs ms degerlerini hangi program gosteriyor?

abi anlatamam sana ne gariplikler yaşıyorum şu mbox2 ile tanıştığımdan bu güne... Pro tools forumuna bi baksanız yarısını ben sordum soruların :oops: kendimi o kdr amatör hissetmeye başladım ki... böyle bir saçmalık yok... aynen öyle... işte abi, nuendo 3 kullanıyorum (kullanamıyorum) işte şu an karşımda.. 128= input latency: 12.517 output latency: 9.615

512= input: 41.905 output:30.295

Kullandığın grafik kartının PCI buffer boyutu çok büyükse bu ses kartının latency'sini de etkileyebilir.

Bir zaman önce Prosoundweb forumlarından Mark Knutson diye bir arkadaş bu gibi sorunları gidermekte çok faydalı olan Double Dawg diye bir program yazmıştı, linki:

http://www.mark-knutson.com/t3/

Bedava versiyonunda bilgisayaraı her açışta kendin sıfırdan ayar yapmak durumundasın. Paralı versiyonu ise otomatik olarak her açılışta bilgisayarı en son yapılan ayara getirip olayı çözüyor.

Bir dene, derdine derman olabilir.

M.

shewcat, diðer baþlýða da yazdým. Cubase/nuendo nun report ettiði latency deðerlerine bakma. Bendekiler de gerçekle alakasýz latency deðerleri gösteriyor. Sen gerçekten sistemini 2.5ms latency ile kasmaktasýn sanýyorum. Cubase in input/output latency deðerlerine bakma yani. Onlar ya yanlýþ ya da benim bilmediðim baþka bir þeyden bahsediyor. Ama biliyorum ki, oradaki deðerler gerçek deðerler olsaydý ben þu an çalýþamýyor olurdum.

Hocam konuyu yine hortlattım ama bugün bizi stüdyodaki makineye baktım gerçi o digi002 ama 128 bufferda iken input:4, output 7 ms... bu arada mahcem abi senin de dediklerini yaptım herşey ok fakat hiçbirşey farketmedi abi :( bu arada expert bölümündeki "lower latency" özelliğini bana tam olarak açıklayabilirmisiniz???

Makinanýn gerçek latencysini direct monitoring vs. processed signal olarak dýþarýdan kaydedip hesaplasana? Yani oradaki latency deðeri gerçeði yansýtmýyor. Ne stüdyodaki ne evdeki. Birine inanýp birine inanmazsan olmaz. "Yani evdeki yanlýþ, stüdyodaki neden düþük?" dersen nasrettin hoca fýkrasýna döner(kazan hesabý :) ). Sen en iyisi mi direct monitoring aç, bir de sequencer dan monitoring aç. Perküsif bir þeyler patlar. Kaydettiðin datanýn peak noktalarýnýn uzaklýðýndan gerçek latencyni bul, sen de rahat et biz de. :)

Geri