[Eski] İkiye bölünmüş harddiski birleştirmek

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firestorm

Yeni üye
Bunu, windows XP sp2 kullanırken, tekrar format çekmeden nasıl başarabilirim? Bir bölümde sistem yüklü, diğerinde değil...Ve onca programı, driver'ı diskleri biçimlendirip, tekrar kurmak istemiyorum.. :cry:

Arama yapınca partition magic diye bir programdan bahsedilmiş. Ancak bu dediğimin tam tersi bir işlevi var sanıyorum. Var mıdır free bir software?

Partition Magic' in "merge" ozelligide var. Dolayisi ile aslinda tam senin istedigin seyi karsiliyor. Ayrica free bir software varmi bilmiyorum ama P.M. nin sureli deneme surumunu indirip islemini yapabilirsin. Nasil olsa surekli ihtiyacin olmayacak.

Tabi umarim bu sureli deneme surumunde birlestirme fonksiyonu aktiftir..

kolay gelsin..

Hiren's Boot cd içindeki partition toolsları kullanrakta sonuca ulaşabilirsin ki orada partition magic in dos versiyonu var, başarılı.Ben çok zaman kullandım.

Partition magic ile beceremedim. Hatta başıma belalar aldım. Tamamen cahilliğimden. Bahsetmek bile istemiyorum. O derece... :D :oops:

Neyse, sağolun arkadaşlar yardımlar için.

Ya hiç riske girme bir hdd ödünc bul. Bilgilerini al xp cdsi ile hallet olayını sonra yedeklerini geri at.

Her türlü riske karşı;

http://www.easeus.com/datarecoverywizardpro/index.htm

Bu programı mutlaka edin. Yanlışlıkla sildiğin dosyaları güvenli bir biçimde geri getirebilirsin. Kenarda dursun; kesin lazım olur :) Geçen windows saçmaldı HDD'mi görmemeye başladı. Bu program gördü ve dosyalarımı yedekledim. Sonra format attım ve herşeye rağmen o dosyaları görecek mi diye tekrar denedim. Gördü :) Yedeklememiş olsam tekrar kurtarabilrdim. Hızlı ve güvenli diyebilirim.

psygnosis, Ben de dediğin tür şeylerle uğraştım zaten ve inanılmaz bunaldım. Kısacası sistemin olduğu diski içindeki önemli şeylerle beraber kaybettim ve biçimlendirmek durumunda kaldım.

Ve inanılmaz bir şekilde verilerime geri ulaştım.(yani benim için inanılmazdı) :) Bir arkadaşım recover data gibi birşey kurup halletti. Ama çok tatsız anlar yaşadım.. :evil:

Tam çözüm bu olsa gerek şimdi aklıma geldi. Önce kullandıgın partitionun ghostunu al. Diyelim hddinin diğer bölümüne aldın, Sonra bu imajı başka bir harddiske at. Çek kendi hardiskine formatı. Sonra fdiskle tep oarça haline getir. Tak yedegi aldıgın harddiskle beraber iki hardiski. At imajı tek parça haline getirdigin hardiske. Bu kadar.

insect, iyi hoş diyorsun ama bunları ben beceremem galiba.. :D :oops:

Elime ve yüzüme bulaştırmaktan da artı olarak korkarım.

Her formatta dolu driver, şu, bu... yüklemekten de kurtaracak kolay bir yöntem olmalı. Ve sanırım dediğin bu imaj alma davası...

Hangi programları kullanacağımızı da yazarak, detaylı bir anlatım hazırlasa keşke biri.. :roll: (insect yapar mı acaba...yok yahu...işi vardır onun...ama....boş bir vakitte yapar belki..hmm.. :roll: ....Yapar canım, neden yapmasın? :D Ya yapmazsa? :) )
:lol:

Gollum olacam valla yakında!! :p :D

Eger varsa linkteki arşivi indir ve dışarı çıkar .rar´dan image.nrg diye 6 küsür mb nero imaj dosyası çıkacak onu cdye yazdır nero ile.

http://rapidshare.com/files/103447951/Image.rar.html

Cd autorun olucak. Yazdırdıgın zaman kontrol et yani.

Daha da basit olarak cd'nin içi.

cdfwr7.jpg

Bu ghost cd´in bununla imajı alıp, sonradan imajı yerine koyacaksın. Bunları yap bi devamını getiricem...

insect' Alıntı:
Eger varsa linkteki arşivi indir ve dışarı çıkar .rar´dan image.nrg diye 6 küsür mb nero imaj dosyası çıkacak onu cdye yazdır nero ile.

http://rapidshare.com/files/103447951/Image.rar.html

Cd autorun olucak. Yazdırdıgın zaman kontrol et yani.

Daha da basit olarak cd'nin içi.

cdfwr7.jpg

Bu ghost cd´in bununla imajı alıp, sonradan imajı yerine koyacaksın. Bunları yap bi devamını getiricem...

Bu verdiğin program nedir acaba? Adı sanı belli mi? Bir de en önemlisi ücretsiz mi?

Symantec ghost bu. Eksi versiyonu belki de çok eski versiyonu olduğu için beleş. Norton ghost'un sadece ilgili kısımlarını dos ortamında yapıyosun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri