[Eski] İki adet laptopu birbirine bağlayıp iki DAW ile senkronlamak

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

audiokoop

Yeni üye
Aynen sorduğum gibi arkadaşlar, iki tane laptopu sahne için birbirine bağlayıp içerisinden Cubase açıp aynı şarkı üzerinde sahnede çalmak istiyoruz.

Laptopları hangi kablo ile ve nereden bağlayacağız ?

Laptop donanım ayarlarından nasıl bir ayar çekip tanıtacağız birbirine ?

Cubase leride birbirine tanıtma konusunda bilgisi olanda var ise süper olacak :)

Şimdiden teşekkür.

Hiç denemedim. Ama kullanım kılavuzunda okuman gereken bölüm MTC'dir. Çok basit bir sistemdir kendileri. Temel olarak MIDI okuyan her cihazı Cubase ile senkron edebilirsin böylece.

Bu işleme neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Aynı anda iki proje çalmayacaktır muhtemelen. MIDI kullanılabilir, farklı VSTi'ler kullanıp tek makineye yüklenmemek için VST host programları var.

cevit' Alıntı:
Bu işleme neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Aynı anda iki proje çalmayacaktır muhtemelen. MIDI kullanılabilir, farklı VSTi'ler kullanıp tek makineye yüklenmemek için VST host programları var.

Amaç sahnede iki farklı laptopta Cubase açıp şarkılardan biri bittiğinde diğerini öteki laptoptan girmek bu arada tabi sırası ile çalan projelerde vst enstrumanlar ile rahat kasmadan oynayabilmek fx leri vermek vs vs.

yani bir nevi şarkı biterken diğerini ardından dj gibi mixlemek.

VST host programlarını yeni duydum bana önerebileceğin demo,free olarak birşey varmı ?

Projeyi sahnede canlı çalmak büyük riks. Ama maceracı ruh misali bu iş yine de yapılabilir tabii... İsimden tam emin değilim ama sanırım Steinberg'in ürettiği V-Stack programı ile sahnede VSTi'ları çalıştırıp kontrol etmek mümkün oluyordu. Diğer bilgisayar linkleme imkanı da veriyordu bu program. Adı yanlış veriyor olsam da bir yönelim oluşturabilir muhtemelen bu fikir :roll: Steinberg.net'te sonuca ulaşılabilir.

audiokoop' Alıntı:
Amaç sahnede iki farklı laptopta Cubase açıp şarkılardan biri bittiğinde diğerini öteki laptoptan girmek bu arada tabi sırası ile çalan projelerde vst enstrumanlar ile rahat kasmadan oynayabilmek fx leri vermek vs vs.

yani bir nevi şarkı biterken diğerini ardından dj gibi mixlemek.

VST host programlarını yeni duydum bana önerebileceğin demo,free olarak birşey varmı ?

Parçaları sırayla çalacaksanız senkrona gerek yok. Eğer aynı parçanın farklı kanalları farklı bilgisayarlardan gidecekse senkron gerekir sadece.

Peki bu tarz bir sistemde ses kartı olayını nasıl hallederim ?

Bir laptopu ses kartını girersek diğerinden sesi nasıl alabilirim ?

Ben VE Ensemble Pro kullandim bir sure. Cok memnun kaldim. Onun disinda Muse Receptor gibi secenekler var. Bir baska ihtimalinde Ableton ile calismak. MIDI uzerinden iki sistemi senkronize edebiliyorsun. DIger DAW"larda da oluyor, ama Ableton gibi kolay degil.

Sarkma çekmeyi engellemek için MTC'nin yanı sıra wordclock olarak da ikisini aynı kaynağa senkron et. Yoksa MTC'yi takip etmesine rağmen her ikisinden gelecek audio salınır.

M.

grego' Alıntı:
Ben VE Ensemble Pro kullandim bir sure. Cok memnun kaldim. Onun disinda Muse Receptor gibi secenekler var. Bir baska ihtimalinde Ableton ile calismak. MIDI uzerinden iki sistemi senkronize edebiliyorsun. DIger DAW"larda da oluyor, ama Ableton gibi kolay degil.

Şimdi projelerim Cubase'de olduğundan farklı bir DAW ile sahneye çıkmak olmaz. Ama tabi tüm şarkıları export edip Ableton içerisindende açabilirim ancak onu istemiyorum.
Sanırım bahsettiğin yazılımlar kendi içerisinde audio,midi editor olarak kullanılıyor değilmi yani Cubase i VST olarakmı açıyor içinden yoksa ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri