şarkı söylemenin yanında, duruşu, karizması liderlik özellikleri bakımından ben de nurkan gibi David Coverdale diyebilirim rahatlıkla. Sahnenin en önünde acaip derecede güven veren güçlü bir duruşu var. Tam bir 'baba' durumu.
Mr.Big den Eric Martin... bu adamı tarif edecek kelime bulamıyorum kelimeler yetersiz kalıyor.. bir insan, sesine, gırtlağına nasıl bu kadar hükmedebilir diye düşünüyorum hep... özellikle düşük tempolu ve drive gitarların olmadığı parçalarda resmen insanın ruhunu okşuyor.
Dave Matthews da diğer bir sevdiğim isim.. çok zor bir stili var o kadar fazla kelimeyi o kadar değişik ritmlerle o kadar melodik ve karışık zamanlarla söylemek çok beceri isteyen bir durum, ayrıca çok orjinal bir müziği olduğuna inanıyorum çok da iyi bir gitarist ve besteci.
Jamiroquai - Jay Kay --- show için doğmuş bir adam. sesiyle müziğiyle giyimiyle dansıyla ayrı bir tarz yarattı, unutulmuş bir çok müzikal fikri tekrar modern bir şekilde gündeme getirdi, acid jazz ın hortlamasına sebep oldu, pop öğelerle birleştirip çok geniş kitlelere tanıttı.
Tori Amos - Tam bir tanrıça. inanılmaz şarkıcılığı, piano stili, şarkı yazarlığı, yok ben ne diyeyimki anlatılcak gibi değil. (rakıya verecem şimdi kendimi kara sevda resmen :? )
Stevie Nicks - Southpark gibi çizgi filmlerde vibrasyonlu vokal stiliyle dalga geçilip keçiye benzetilse de, giyinişi, duruşu, eskimezliği,olgun müziği ile tam bir kraliçe.
--- sevgili Cenk Eroglu nun bize tekrar hatırlattığı ve forumumuza üye olarak kazandırdığı,etkileyici solo albümleriyle keşke Headed for a Heartbreak lerden Spell I'm under lardan Hungry lerden sonra takip etseymişiz dedirten, besteciliği solistliği,basçılığı,gitaristliği ile Kip Winger ı da saygıyla analım, umarım hakettiği değeri görür. (doğrusun sekoser)
ses hakimiyeti,entonasyon, hissiyat,karizma,sahne hakimiyeti,yaratıcılık, gibi faktörleri göz önünde bulundurup, kendi müzik zevkimle baktığımda aklıma bu isimler geldi.