Hem Fish hem Steve Hogarth diyelim ortayı bulalım.
Fish tabi 25 yil onceki sesine sahip degil, Script For A Jester's Tear'daki falsettoları yapacak sesim kalmadi diye kendi söylüyor. Amma ; su anda oyle bir rengi var ki sesinin ; sanki butun o yılların olgunlugunu hissediyorsunuz. Ayrica gunde 1 paket sigara, 1 sise viski'nin de etkileri var.
Canlı soylerken Marillion zamanından parcalar 1,5 ton falan asagiya transpozeli mecburen... :wink:
13th Star adli son albumu alin diyecegim ama turkiye'de artik dagitimi yok Fish'in. En azindan biryerlerden indirin. Kendisi cok karsi degil yeni dinleyicilerin sarkilarini indirme olayina, onun icin rahat konusuyorum, begenirseniz sitesi
www.the-company.com 'dan siparis verin, cunku plak sirketi yok, bagimsiz, kendi finanse ediyor herseyi, destek olalim. 8)
Kendisini 7-8 kez canli izledim (malesef solo kariyerinde yakalayabildim, yaşım itibari ile Marillion'dan ayrıldığı 1988'de orta ikideydim)
Herhalde o sahne hakimiyetine sahip adam da azdir. Izleyiciyi hipnotize eder. Köprüden atlayin dese atlayan cikabilir, o kadar etkileyicidir yani... :lol:
Steve Hogarth ise ipeksi ve cok teknik bir vokale sahip. Sarkiyi doldurur, tek gitarla albüm yapsa dinlenir. Henüz dinlemediyseniz vokal için Brave albümünden başlayın.Iyi de piano calar kendisi...Tabi Fish'le kıyaslamayın, apayrı bir tarzı ve ses rengi var.
Ayrica ; Chris Rea. Gitari ile birlesen yorgun sesiyle anlatimi cok dogal,samimi ve duygulu. Bıkmadan dinliyorum.
Yes / Jon Anderson. Herhalde bu ses rengine sahip dunyadaki tek adam. Dogal chorus effektine sahip. Yes'in komplike düzenlemelerinin uzerinde basit ezgilerle cok duru tertemiz bir vokal... Hastasıyım....
Arabesk fantazi camiasından Nejat Alp derim. Doğal reverb'li... Sesi gayipten veya kuyunun dibinden geliyor... 8)
Selamlar,
Yavuz