[Eski] İşlemcim mi yandı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ulas_Pakkan

Yeni üye
İşlemcim P4 3.0.Bugün system restor yaptım pc yeniden başatılırken kapandı ve birdaha açılmadı. Kasayı açtım, baktım power düğmesine bastıktan sonra işlemcinin fanı ufak bir reaksiyon gösteriyor ama hemen duruyor. Pc açılmıyor. Hemen çıkıp teknik servise mi götüreyim yoksa bir yolu var mı?

bir yanma olayı olsaydı bunu pc den çıkan koku ile anlaşılırdı benim tahminim..bu tip bir durum varsa,dediğin yanma olayı doğrudur..benzer bi durum benimde başıma geldi,ram değiştirirken ram uyumsuzluğu yüzünden anakartı yakmıştım bende :D biraz bekledikten sonra tekrar açmayı dene pc yi..bi faydası olabilir..(başka tavsiyelerde gelecektir eminim :wink: )..

Ulaþ geçmiþ olsun... P4 bir iþlemcinin yanacaðýný sanmýyorum. Yani Intel iþlemciler sistemi kilitliyorlar amak olay kolay yanmýyorlar.

Fanýn kýmýldamasýný söylediðinde, benzer bir durumun baþýma gelmiþ olduðunu hatýrladým. Ama sebebini bir türlü hatýrlayamýyorum. Ayrýca iþlemcin yanmýþ olasa bile -emin deðilim ama- yine fanlarýnýn dönmesi, ancak anakartýn tepkisiz kalmasý veya ötmesi gerekirdi.

Aklýma güç kaynaðý sorunu veya anakart arýzasý geliyor.

Yine de seni teknik servis paklar. Bilgisayarý yeni almýþtýn sanýrým. Garantisi devam ediyordur, postala yapsýnlar.

Sistem açılıyor ama POST (Power On Self Test) yapmıyorsa anakartın gitmiştir büyük bir ihtimalle. Hiç cevap vermiyorsa güç kaynağını değiştir, tahminim 250W stok PSU'lardan kullandın, o da taşımadı. Git baba gibi bir 450W al tak zımba gibi çalışır. Çalışmazsa o zaman geri kalanına bak birer birer.

Ayný sorun benim emektar p nin baþýna geldi.Sorun Mahcem in söylediði gibi büyük ihtimal anakart.

Bilgisayarcýya götürdüðümde herþeyi denemiþtik güç kaynaðý, iþlemciyi sök baþka bilgisayara tak , ram , herþey çalýþýyordu.Ama sonuçta sorun ,anakarttan çýkmýþtý.

Geçmiþ olsun.

Garantisi varsa direk yenisini iste. 0 (sýfýr) olsun de :)

Evet arkadaşlar anakart sizinde dediğinizgibi iptal olmuş.Adamlar 15 günde tamir olur deyince benim şalter 2. kere attı ve yeni bir anakart satın aldım.(15 gün sonra 2 anakartım olacak)Eve geldim,Windowsun ana kartı tanımayacağını, baştan yüklemem gerekeceğini biliyordum.Ancak Pc yi açtım ve Windows açıldı ve açılırken donanımları algıladı ve hepsini yükledim.Bir an çok sevindim.Fakat tüm donanımları yükledikten sonra Pc yi tekrar açtığımda ekranda sadece deskoptaki arkaplan resimim ve mouse iconu gözüküyordu.Masaüstü ve araç çubuğu yokktu yani.Aslında açılırken 3 sn gözüküp kayboluyordu.Hatta ekran koruyucusu çıktığında tatil resimlerini bile görebiliyordum :) .Evet bu aşamada neyapmalıyım fikriniz varmı?Yoksa yine ikinci yolamı başvurayım?Yani Windos'u yenidenmi yükleyeyim?Hepinize teşekkürler.
EDIT:Yanlıza windos task manager'ı kullanabiliyorum.Belkide burdan new task yaparak harddiskdeki bir tamir programıyla birşeyler yapabilirim.(hayal)

İntel platformunda anakart değiştirildiği zaman yeni Windows kurmaya asla gerek yok, üç defa değiştirdim. Muhtemelen başka bir sorunun var, ilk mesajında system restore yaptığını yazmışsın, bir problemden dolayı restore yaptıysan problemin devam ediyor olabilir. Güvenli modda açıp, aygıt yöneticisinden driver ları kontrol et gerekirse chip seti driver larını kaldır ve yeniden kur. Eğer yine olmazsa Windows kurmaya kalkma, telefonla yardım etmeye çalışırım.

explorer.exe doyası açılmadığından ancak windows task managerden herhangi bir işlem yapabiliyorum.Applications>New Task dan girip windows klasöründen explorer.exe dosyasını açıyorum ancak açar açmaz araç çubuğu ,doskopt görünüp yeniden birden kayboluyor.Yani birşeyler ben explorer.exe yi açınca onu kapatıyor.

Komik olan task managerden winap ı açıp mp3 bile dinleyebiliyorum herşeyi yapabiliyorum ama explorer.exe uygulamasını açamıyorum..

başka programları çalıştıramıyor olsaydı acaba windows RAM'i map edemiyor olabilir mi diyecektim, RAM'in adres bus'larıyla ilgili bir sorun olabilir mi diyecektim ama o zaman şarkı da dinleyemiyor olman lazımdı.

Tavsiyede bulunan herkese teşekkürler.Sorunu yeni bir anakart alarak ve Windos'u yeniden kurarak çözebikdim.Neyseki harddiskdeki bilgilerin çoğunu (önemli olanları) kurtardım.Task managerdeki new task ın browse penceresinden önemli dosyalarımı ikinci küçük,10 gb lık harddiskime kopyaladım.Büyük harddiskime format attım.Neyseki tek yapmam gereken birsürü program ve plug-in yüklemek olacak.(Aslında iyi oldu tertemiz bir pc oldu :) ).Restore yapmamın sebebi virüs ve trojanlardı aslında.Mahcem ve herkesin dediği gibi müzik bilgisayarı ile internete girme salaklığında bulunmamın sonuçları acı oldu.Herkese ders olsun.

"Büyük harddisk"e windows kurmayýn derim ben.

Bir 5 GB'lik C oluþturun, geri kalaný D yapýn, ya da kafanýza göre parçalayýn.

C'ye sadece Windows'u kurun. Ýleride bu tarz sorunlar veya Windows'un göçmesi gibi sorunlar olduðunda basýn C'ye formatý, tekrar kurun Windows'u.

Tabii ki diðer programlarýn da tekrar kurulmasý gerekiyor maalesef.

Ya da Windows ve diðer programlar kurulduðunda, bütün ayarlar yapýlýp "sistem týkýr týkýr çalýþýyor" dediðiniz zaman bir programla (sanýrým Norton Ghost veya bu tarz programlarla) C'nin imajýný kaydedin(hard diski dosya dosya deðil de, olduðu gibi, tamamen kopyalama). Bir sorun olduðunda sistemi DVD'den -ya da nereye yedeklediyseniz- ordan geri yükleyin.
Programlarý tekrar kurmaya da gerek kalmayacaktýr...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri