[Eski] Sennheıser K6 mic. serisi üzerine?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

has

Yeni üye
Sinemasal amaçlı DV çekiminde kullanmak için uzun vadeli olarak portatif ses kayıt sistemine yatırım yapmayı düşünüyorum.

Kayıt cihazı olarak Tascam HD-P2, microfon serisi olarakda Sennheiser K6 serisinden ME 64, 66 ve 67 mic. kapsulleri ile henüz karar veremediğim K6 ve K6P güç ünitesinden birisini satın almayı planlıyorum.

Ses kayıt konusundan deneyimim yok ama kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum ve film için ses tasarımı pratiğimi artırmak için bu yatırımı düşünüyorum. Mic. yapılarına göre ve algılama açısına göre farklılıklar gösterdiğini farkındayım ; ve bu konuda temel bilgilere sahibim.

Ama bazı malzemeleri teorik olarak yararlılığını kestirmek pekde mümkün değil. Denemek yada bi bilene sormak gerekiyor yoksa kullanmıyacağım malzemelere yatırım yapmış olacam...

Burda sormak istediğim pek çok soru var aslında ama sırayla ve konular açıldıkça sormayı tercih edecem eğer konu sizinde ilginizi çekerse.

Noktasal ses algılama karakteristiği olan ME 67 mic. algılama yüzeyinin belli bi mesafeden ne kadar olabileceğini nasıl kestirebiliriz. ME 67 ve ME 66 arasında ne kadar fark vardır açı olarak. Uzakdan çekim yaptığımızda mic. biraz hareket etmesi ses kaynağını kaybetmeye yol açmazmı? Uzakdan kayıt yapmanın ses şidedinde düşmeye yol açması mümkünmü?

Yön karekteristiği tablolarından mesafe bilgisine tam ulaşamadım yada doğru yorumlayamadım. Sadece açıları üzerine bilgi edinebiliyorum. belkide biraz daha çalışmam gerekiyor.

Zor sorular sordum galiba ve pekde adım adım olmadı sanırım. :)

k6 ve me66 işini görecek ideal ikili bence
k6 yı hem pille hem phantomla beslersin
pille besleyebiliyor olmak ilerde bir plug on telsiz mikrofon vericisini* arkasına takıp telsiz bir shotgun sahibi olabiliyor olman demek, me66 da sanırım sana gayet yeterli eğerki orjinal sepet ve tüylü başlık ve hatta boom almanın maliyeti çok yüksek geliyorsa birde rycote a bak buda pahalı geldiyse compel den rode dead cat ve boom al fiyatları gayet uygun, bende bir çift sony ecm62 sahibiyim, şu anda kullanmıyorm ama ihtiyacım olduğunda bende aynen dediğim gibi yapıcam.
bunun yanında pd170 veya 150 kullanırsan mikrofonu bunun üzerine direk bağlayabilirsin, ekstradan bir kayıtçı almak helede bu devirde çok mantıklı gelmiyor bana, profesyonel kameralarda var ama dsr leri bilemicem sesleri otomatikte çekme, otomatikte çektiğin zaman boşluklarda alet sesi açıyor sonra tekrar kısıyor uğraşmak zorunda kalırsın
eğerki bütçen varsa ve daha iyi bir mikrofon almak istiyorsan 416p almalısın.

*
SKP500G2_a_pro2.jpg

Selam
bence boyle bir yatirim yapmadan once, bir kac birseyi dusunmen lazim

eger elle(manual) olarak sesleri goruntuye senkronlamak istemiyorsan postta/yada postta kim calisacaksa;
asagidakiler onemli olabilir

alacagin Tascam HD recorder, disariya TC generate etmiyor.(jamsynch ettiginde icinde freerun olrak TC generate ediyor) yani TC out yok.

DV cekimlerinde kullandigini dusunerek, low-cost DV hatta HDV makinalar TC out lari yok. double system kullanilan setlerde, video nun TCsi ile ses in TC si ayni olabilmesi, LTC uzerinden yapilabiliyor. (bunu istersen sonra aciklarim)

Post ta LTC yi main TC olarak kabul eden tek program Avid dir. FinalCut Gallery in urettigi plug-in sayesinde yapiyor ve bunun satis fiyati 850 EU.

2000-2500 $ lik bir yatirim yapmadan once bence bunlari cok iyi arastir. sette hic isine yaramayan bir recorderin olabilir.

mikrofona gelince 416 i tercih ederim. bir yerlerde yazmistim, shotgun karsilastirmasi, bu forumda ona bakabilirsin.

eger boom girmedigi yer olursa, frame bazinda, ozaman lav kullanmak zorunda kaliyorsun. yani uzaktan ses kaydetme diye birsey yok. dialogue kalitesini ve varligini dusurursun her zaman en yakin ve dis interference en az olan bir ortam hazirlamak zorundasin.
ne kadar uzak okadar cok interference.

zorunlu kalmadikca; herzaman wireless yerine kablo kullanmayi tercih ederim, RF lerin ne zaman nerde olacagi belli olmuyor, scanlersin hersey guzeldir. kayit biter aaa bana telsiz, radyo, tv..etc karisti dediginde, herkesin sana donup hot hot bakmasi hos olmuyor.

kolay gelsin

berk

Geri