[Eski] Pro Tools 9 ilok sorusu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

zerojka

Yeni üye
Merhaba,
Ben Cubase'den Pro Tools'a yeni geçmeye çalışan yeni yetme bir Ses Mühendisliği öğrencisiyim.
Yıllardan beri windows kullanıyorum ve şuanki sürümümde win 7. Mac'e geçmeyi gözüm almıyor maddi ve manevi olarak nitekim macbook 17'nin şuan £2600 gibi bir ücreti var. Durum böyle olunca kısa bir araştırmayla Pro Tools 9'un win7 üzerinde herhangi bir interface olmadan çalışabileceğini öğrendim. Sonrasında da bir arkadaşımdan protools 9'u edindim.

Sorum şu,
Internetten satın alacağım bir ilok 9, bütün ihtiyacım olan pro-tools 9'u çalıştırmanın üstesinden gelirmi.
Yani ilok9'un ve Protools9 un authorisationu nasıl yapılıyor? Eğer authorisation için Pro-tools u satın almak gerekiyorsa, internetten ilok, external olarak neden satılıyor?
Bu işlerin içinden 10 gündür çıkamadım gerçekten artık çok sıkıldım. Bir an önce Protools 9un panelini önümde görmem gerekiyor.
Ehemmiyeti çok yüksek bir konu.
Bir bilen varsa yardımı çok makbule geçer cidden.

Teşekkürler

Ben de çok yeniyim, abiler cevap verene kadar azcık oyalayayım seni :D

Pro Tools 9'u satın aldığınızda bir adet lisans satın almış oluyorsunuz. Bu lisansı, internetteki kullanıcı panelinden authorize ettiğiniz bir ilok'a, yine internet aracılığı ile transfer ediyorsunuz. (yani sanırım bu şekilde :oops: )

Sonrasında programı çalıştırdığınızda, otomatik olarak bir ilok takılı olup olmadığı, içinde lisansın var olup olmadığına bakılıp program başlatılıyor.

Not: Bu arada ilok9 diye bir şey yok. ilok 1 ve ilok 2 var. İkisi de dongle. iLok 2 yeni seri, dizaynı biraz daha minimal, içinde daha fazla lisans barındırabiliyor vs.

Hadi ya :/ Bu çok kötü oldu :/
Nasıl alınır ki PT9. Yani £459 diyor avid.com'da şimdi baktım. Alınmaz ki bu program. Hayallah.
Mideme oturdu bu haber.
Gerçi PT9 u satın almış olsam bi şekilde o da otururdu.

Çok teşekkürler dönüş için.

Teşekkür ederim bilgilendirme için, fakat satın alsam bile türkiye dışında yaşadığım için gönderme masraflarıyla beraber orjinal ücretini bulucaktır diye tahmin ediyorum.

teşekkürler

Sen yine de bir sor Bora Bey'e, lisans transferleri yazılımsal bir olay olduğu için belki uzaktan halledilebiliniyordur. Sen yaşadığın yerden bir adet ilok alıp lisans transferini halledebilirsiniz belki. Sağolsun teknik destek verilecektir yazmış ilanında zaten.

zerojka' Alıntı:
Teşekkür ederim bilgilendirme için, fakat satın alsam bile türkiye dışında yaşadığım için gönderme masraflarıyla beraber orjinal ücretini bulucaktır diye tahmin ediyorum.

teşekkürler

Lisans transferi iLok.com uzerinden yapiliyor, $25 masrafi vardir.
iLok'un var mi?

Ben sizin yerinizde olsam protools 9 alacağıma bir mbox2 mini bulur oradan 8 ile devam ederdim. Amaç protools öğrenmekse 8 ile 9 arasında protools kullanımı olarak çok acayip farklar yok. Maddi olarak müsayit oluncada bir ilok ve crossgrade ile 9 a geçersiniz.

Bunun dışında mac almak için illa o rakamlar lazım değil. Çok daha küçük rakamlara Mac osx sahibi olmak mümkün son çıkan mac miniler müthiş en iyi versiyonu 2750 tl en alt versiyonu 1400 tl ki gayet çalışılabilir sistemler. Kayıt yapmak en alt versiyon pek iyi değil bunu kabul etmek lazım.

baran_altun' Alıntı:
Ben sizin yerinizde olsam protools 9 alacağıma bir mbox2 mini bulur oradan 8 ile devam ederdim. Amaç protools öğrenmekse 8 ile 9 arasında protools kullanımı olarak çok acayip farklar yok. Maddi olarak müsayit oluncada bir ilok ve crossgrade ile 9 a geçersiniz.

Bunun dışında mac almak için illa o rakamlar lazım değil. Çok daha küçük rakamlara Mac osx sahibi olmak mümkün son çıkan mac miniler müthiş en iyi versiyonu 2750 tl en alt versiyonu 1400 tl ki gayet çalışılabilir sistemler. Kayıt yapmak en alt versiyon pek iyi değil bunu kabul etmek lazım.

evet ilk etapta amaç pro tools öğrenmek, fakat bunu yavaş bir süreç olacağını sanmıyorum arayüz ve mantık üç aşağı beş yukarı cubase ile benzer. (normalde bir cubase kullanıcısı olduğum için)

evet mac konusunda ben de daha ucuz cihazlar buldum messela desktop imac 21 gibi, şuan 999 pound. sanırım bunu alacağım bir gün.

9u almak isteyişimin sebebi, edirol fa66 fireware ses kartımı 9da kullanabilecek olmam.
8 içinse protoolsla uyumlu bir ses kartık almam gerekicek ki o da ayrı para.

m box 2 with pro tools 8 + crossgrade; zaten 9un fiyatını buluyor.

Geri