[Eski] Logic 9 external midi track - solo

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

enver

Yeni üye
Selamlar,
Konu ile ilgili araştırma yaptım ama sanırım kimsenin böyle bir sorunu yok;

External midi kanalında solo seçenegine bastıgım zaman midi kanalı solo çalmıyor ve diger audio kanallardan birinde soloya bastıgım zaman da solo audio kanalla birlikte midi çalmaya devam ediyor.

Klavyeden 'S' tuşuna bastıgımda da başka bir solo sistemi var, ama kullanışlı değil, bir çözümü varmıdır?

enver' Alıntı:
External midi kanalında solo seçenegine bastıgım zaman midi kanalı solo çalmıyor

Denedim şimdi sorun çıkmadı bende.

Ancak external MIDI cihazım olmadığı için bir SI'a yönlendirdim (route ettim). Tabii bu sefer Solo edince Ext.MIDI'yi, hem kendisi hem de yönlendirdiğim kanal Solo moduna geçti. Bu da gayet normal bir durum.

Yani şu an için aynı sorunu yaşatamadığım için faydalı olamadım. Eğer biraz daha ayrıntılı yazarsan daha faydalı olabirim diye umuyorum.

Huzur.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

'SI' (software instrument) kanalı açıtıgım zaman ya da external midi den SI a yönlendirdigim zaman sorun yok zaten, ''external midi'' kanalı açıp midi aygıtına çaldırırken kanalın üstündeki soloya tıkladıgım zaman sanki hiçbir şey yapmamışım gibi diğer audio track vs. herşeyin aynen çalmaya devam etmesi, yani solo çalışıyor görünüyor ama hiçbir etkisi yok. Bununla birlikte, herhangi bir audio ya da SI kanalı solo yaptıgım zaman external midi kanalı çalmaya devam ediyor. Üzücü :((

Şöyle bi çözüm var ; SI açıp, ordan ''external instrument' plugin i açıp onun üzerinden midi kanallarını yönlendirmek, ama bu sefer de o kanalda mute u tıklayınca işlemiyor, o işlesin diye 'external instrument' pluginin üzerindeki inputları da harici aygıta yönlendirmek gerekiyor ve sesler çift çıkmasın diye ses kartının mixerinden inputları mute yapıyoruz, fakat bu sefer de aynı midi aygıtına baglı bir kanal daha açtıgımda sesler yine çiftleşiyor, ne olacak bu seslerin çiftleşmesi :/

Bu kadar basit bir mevuzuyu neden işkence haline getirmişler merak ediyorum. Madem solo işlemiycek neden üstünde solo dügmesi var? Yok yok ben yanılıyorumdur bir yerde :)

Teşekkürler :)

Preferences > Audio > General
Track Mute / Solo CPU-saving (Slow Response) seç,

Bir deneyip bilgi verir misin?

Teşekkür ederim.
Bu şekilde oluyor fakat solo nun ve mute un etkinleşmesi gecikmeli oluyor. Stop play yapınca hemen etkinleşiyor fakat, her defasında stop-play e bagımlı kalmak çok garip geldi bana. Gecikmeyi önleyecek bi çözüm varmıdır?

Sorunlarını modelleyemediğim için çok net olarak normaldir veya değildir diyemiyorum. Ama gecikme normal olabilir çünkü slow response'u seçmiştik.

İstersen Noyan'a da özel bir mesaj ve bu başlığın linkini vererek soruyu tekrar sor. Belki O bir çözüm biliyordur.

Noyan buralarda mısın? :)

Teşekkür ederim ilgilendiginiz için.
Gecikme normal de, logic in bu 'midi track solo' durumu ciddi anormal geldi bana :)

Eger biz yanılmıyorsak, bu durumu firmaya iletme durumu var mıdır? Update'de ya da yakın zamanda çıkacaksa Logic 10'da düzeltilse :)

Tekrar çok teşekkür ederim ilginize.

Ben de teşekkür ederim geri bildirimine.

Bu arada, Firmaya da yazılmış bu konu...umarım dikkate alırlar.

Huzur.

TG' Alıntı:
Sorunlarını modelleyemediğim için çok net olarak normaldir veya değildir diyemiyorum. Ama gecikme normal olabilir çünkü slow response'u seçmiştik.

İstersen Noyan'a da özel bir mesaj ve bu başlığın linkini vererek soruyu tekrar sor. Belki O bir çözüm biliyordur.

Noyan buralarda mısın? :)

Selamlar, benim de aklima gelenleri sen onermissin zaten abi...

Geri