[Eski] HD CORE PCI KARTLAR

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

pisgitar

Yeni üye
Şimdi PCI kartları son yaptıkları kampanyada PCIe ile değiştiremedik ve şu an elimizde, etrafta şöyle söylentiler var ;
''Avid bundan sonra kesinlikle PCI kartlar için değiştirme kampanyası yapmayacak''
''PCI kartlara protools hd 9 dan sonra update yapılamayacak ''
merak ettim ,bir yetkili cevap verebilir mi ?

Yetkili biri degilim ama bu konularda kesin diye bir sey yok.
Aslinda kesin diyebilecegimiz tek sey PCI teknolojisinin artik cok eskidigi (PCI-e den bahsetmiyorsun sanirim)

Zaten normal sartlarda PCI kullanan bir bilgisayar eski oldugu icin PT9 ya da 10 gibi versiyonlari calistiramayacaktir. (expansion slotlar haric tabi)

Mundox' Alıntı:
Yetkili biri degilim ama bu konularda kesin diye bir sey yok.
Aslinda kesin diyebilecegimiz tek sey PCI teknolojisinin artik cok eskidigi (PCI-e den bahsetmiyorsun sanirim)

Zaten normal sartlarda PCI kullanan bir bilgisayar eski oldugu icin PT9 ya da 10 gibi versiyonlari calistiramayacaktir. (expansion slotlar haric tabi)
Teşkkür ederim ama update i kaldırmaları gibi birşey söz konusu olabilir mi Pcı slotu olan yeni nesil anakartlar mevcut,bilgisayar yeterli olduğu sürece 8,9,10,11 hepsini kullanabiliriz doğrumudur ?

PCI -> PCIe kampanyasının tekrarlanıp tekrarlanmayacağı konusunda maalesef bir bilgimiz yok. Daha önce de tekrarlanmayacak denmişti ancak tekrarlandı. Ama şu an dedikleri tekrarlanmayacağı şeklinde.

Eski PCI kartlar ile PT 9 ve sonrasının uyumluluğu konusunda ise AVID'in yakın bir gelecekte desteğini keseceğini hiç sanmıyorum. PCI kartları PC sistemlerde ve Expansion Chasis ile Mac sistemlerde kullanan hatırı sayılır miktarda kullanıcısı var. Desteği kestiğinde ciddi sıkıntı yaşarlar.

iskender' Alıntı:
PCI -> PCIe kampanyasının tekrarlanıp tekrarlanmayacağı konusunda maalesef bir bilgimiz yok. Daha önce de tekrarlanmayacak denmişti ancak tekrarlandı. Ama şu an dedikleri tekrarlanmayacağı şeklinde.

Eski PCI kartlar ile PT 9 ve sonrasının uyumluluğu konusunda ise AVID'in yakın bir gelecekte desteğini keseceğini hiç sanmıyorum. PCI kartları PC sistemlerde ve Expansion Chasis ile Mac sistemlerde kullanan hatırı sayılır miktarda kullanıcısı var. Desteği kestiğinde ciddi sıkıntı yaşarlar.
Çok teşekkürler.

Geri